E-læring - Rikke tog digital lektion: ”For mig er det et super godt medie” - Seminarer
E-læring
Artikel

E-læring – Rikke tog digital lektion: ”For mig er det et super godt medie”

Her kan du læse om Rikke Vilains oplevelse med at tage en af vores digitale lektioner, som er en af de former for e-læring, vi tilbyder.

e-læring
Hos Seminarer.dk har vi i mere end 20 år udviklet og afholdt fysiske kurser, temadage og uddannelser. Det bliver vi ved med, men nu har vi også bevæget os ind i den digitale verden og e-læring med en række digitale produktioner, bl.a. digitale lektioner.

Ergoterapeuten Rikke Vilain er én af de første, der har taget en digital lektion hos os – nærmere bestemt om autismespektrumforstyrrelser – og vi har derfor talt med hende for at høre mere om hendes oplevelse med denne type e-læring.

Se også alle vores e-læringsproduktioner her.

 

Hvorfor valgte du at tage den digitale lektion?

 ”Jeg arbejder med folk med erhvervede hjerneskader, men vi oplever lige pt. at få folk ind, der har autistiske træk, og der er jeg fuldstændig på bar bund. Jeg har længe søgt et eller andet, hvor jeg kunne blive lidt klogere på autisme. Jeg får jeres nyhedsbrev, så der stødte jeg på lektionen, og det, syntes jeg, lød meget interessant, og jeg kunne nemt overskue måden, det foregår på. Det krævede ikke meget af mig. Jeg havde brug for noget, der var nemt og lettilgængeligt, og som jeg kunne komme tilbage til. Hvis man skal af sted flere dage på noget – det har jeg ikke tid til at få mast ind i mit arbejdsliv.

Jeg synes, det er rart, at man kan holde pauser undervejs eller stoppe eller lige spole tilbage. Det er super fint!”

 

Hvad tænkte du om kvaliteten af selve videoen?

”Det var rigtig fint! Der var god lyd, det var godt med slides undervejs, og der var overhovedet ikke noget, der hakkede.”

 

Hvad tænkte du om indholdet og udbyttet af lektionen?

“Det gav mig et indblik i en verden, som jeg ikke kender så voldsomt meget til, og det var jo det, der var formålet for mig. Jeg fik noget ny viden, og jeg fik bekræftet det, jeg vidste i forvejen, så jeg er godt tilfreds med indholdet. Der er også en hel litteraturliste, så man kan læse videre.

Det er også rigtig fint, at det ikke er flere timer, man skal sidde. Lektionen har en passende længde.” (lektionen varer ca. en time, red.).

 

Hvordan var det at finde ud af lektionen?

”Jeg fik tilsendt et link til lektionen, og så var det det. Der var ikke nogen problemer med noget!”

 

Benyttede du dig af, at du kunne pause lektionen undervejs eller se noget igen?

”Ja, der var lige en enkelt gang eller to, hvor jeg lige havde brug for at stoppe og spole lidt tilbage. Jeg skrev ikke noter undervejs, men lyttede bare, og det gode er jo, at man se det igen.

Jeg tænker, at jeg kommer til at se det igen. Der kan opstå noget, hvor jeg tænker: ”Hvordan var det nu lige?”, og så er det rart nok, at det stadig er der.”

 

Vil du anbefale andre at tage en digital lektion hos Seminarer.dk?

”Ja, det vil jeg. For mig er det et super godt medie og en god måde at tilgå læringen på, så det vil jeg helt klart. Jeg synes, det er dejligt at have sådan et opslagsværk. Nu så jeg lige en mail, I sendte ud, hvor jeg så, at der var flere digitale lektioner, og de kunne da også være interessante!”

 

Se også alle vores e-læringsproduktioner her.