E-læring - Rikke tog digital lektion: ”For mig er det et super godt medie” - Seminarer
Digital læring
Artikel

E-læring – Rikke tog digital lektion: ”For mig er det et super godt medie”

Her kan du læse om Rikke Vilains oplevelse med at tage en af vores digitale lektioner, som er en af de former for e-læring, vi tilbyder.

e-læring
Hos Seminarer.dk har vi i mere end 20 år udviklet og afholdt fysiske kurser, temadage og uddannelser. Det bliver vi ved med, men nu har vi også bevæget os ind i den digitale verden og e-læring med en række digitale produktioner, bl.a. digitale lektioner.

Ergoterapeuten Rikke Vilain er én af de første, der har taget en digital lektion hos os – nærmere bestemt om autismespektrumforstyrrelser – og vi har derfor talt med hende for at høre mere om hendes oplevelse med denne type e-læring.

Se også alle vores e-læringsproduktioner her.

 

Hvorfor valgte du at tage den digitale lektion?

 ”Jeg arbejder med folk med erhvervede hjerneskader, men vi oplever lige pt. at få folk ind, der har autistiske træk, og der er jeg fuldstændig på bar bund. Jeg har længe søgt et eller andet, hvor jeg kunne blive lidt klogere på autisme. Jeg får jeres nyhedsbrev, så der stødte jeg på lektionen, og det, syntes jeg, lød meget interessant, og jeg kunne nemt overskue måden, det foregår på. Det krævede ikke meget af mig. Jeg havde brug for noget, der var nemt og lettilgængeligt, og som jeg kunne komme tilbage til. Hvis man skal af sted flere dage på noget – det har jeg ikke tid til at få mast ind i mit arbejdsliv.

Jeg synes, det er rart, at man kan holde pauser undervejs eller stoppe eller lige spole tilbage. Det er super fint!”

 

Hvad tænkte du om kvaliteten af selve videoen?

”Det var rigtig fint! Der var god lyd, det var godt med slides undervejs, og der var overhovedet ikke noget, der hakkede.”

 

Hvad tænkte du om indholdet og udbyttet af lektionen?

“Det gav mig et indblik i en verden, som jeg ikke kender så voldsomt meget til, og det var jo det, der var formålet for mig. Jeg fik noget ny viden, og jeg fik bekræftet det, jeg vidste i forvejen, så jeg er godt tilfreds med indholdet. Der er også en hel litteraturliste, så man kan læse videre.

Det er også rigtig fint, at det ikke er flere timer, man skal sidde. Lektionen har en passende længde.” (lektionen varer ca. en time, red.).

 

Hvordan var det at finde ud af lektionen?

”Jeg fik tilsendt et link til lektionen, og så var det det. Der var ikke nogen problemer med noget!”

 

Benyttede du dig af, at du kunne pause lektionen undervejs eller se noget igen?

”Ja, der var lige en enkelt gang eller to, hvor jeg lige havde brug for at stoppe og spole lidt tilbage. Jeg skrev ikke noter undervejs, men lyttede bare, og det gode er jo, at man se det igen.

Jeg tænker, at jeg kommer til at se det igen. Der kan opstå noget, hvor jeg tænker: ”Hvordan var det nu lige?”, og så er det rart nok, at det stadig er der.”

 

Vil du anbefale andre at tage en digital lektion hos Seminarer.dk?

”Ja, det vil jeg. For mig er det et super godt medie og en god måde at tilgå læringen på, så det vil jeg helt klart. Jeg synes, det er dejligt at have sådan et opslagsværk. Nu så jeg lige en mail, I sendte ud, hvor jeg så, at der var flere digitale lektioner, og de kunne da også være interessante!”

 

Se også alle vores e-læringsproduktioner her.

Relevante arrangementer

Angsten behandlet igennem den virtuelle verden
2-dages kursus

Angsten behandlet igennem den virtuelle verden

Jylland & Sjælland

Vær med på dette unikke 2-dagskursus, hvor du får praksisnær indføring i brugen af virtual reality (VR) i behandlingen af angst.

I spidsen for dagen står ph.d. Lars Clemmensen og psykolog Benjamin Thorup Arnfred, og sammen sørger de bl.a. for, at du opnår:

Teoretisk og praktisk kendskab til brugen af virtual reality (VR) i behandling af angst Introduktion til den teoretiske baggrund for eksponeringsterapier og anvendelse af VR i denne forbindelse Overblik over anvendelsesmuligheder: Hvad kan VR bruges / ikke bruges til? Fordele og ulemper / Hvornår giver det mening at bruge VR? Muligheder / Begrænsninger for VR i terapi Inspiration til, hvordan VR kan bruges i dit eget professionelle arbejde Hands-on erfaring med at bruge VR som værktøj i terapi, i form af øvelser og case-arbejde

OBS: Stærkt begrænset antal pladser.

Læs mere
Whistleblower-ordninger
Kursus

Whistleblower-ordninger

Fyn, Jylland & Sjælland

Er din arbejdsplads klar til, at der fra december 2021 er krav om en whistleblower-ordning?

Fra den 17. december 2021 bliver det lovpligtigt for alle offentlige myndigheder mv. med 50 ansatte eller mere, samt alle private virksomheder med 250 ansatte eller derover, at have en whistleblower-ordning.

På dette kursus bliver du sat ind i reglerne for ordningen, så du er helt skarp på, hvad den går ud på, og hvad det betyder for din organisation.

Din underviser er cand.jur. Brian Nygaard Oswald, som er kendt for at kunne gøre kompliceret jura letforståeligt og har stor erfaring med undervisning på området.

Pris for online-deltagelse er 2429,- ekskl. moms. Her sparer du udgifterne til hotel og forplejning.

Læs mere
Digitalt udsatte børn og unge – med specialviden om selvskade på nettet
Kursus

Digitalt udsatte børn og unge – med specialviden om selvskade på nettet

Jylland & Sjælland

Med de digitale medier opstår nye spændende muligheder, men medierne har også en bagside, som du skal kende til og forstå i dit arbejde med psykisk sårbare børn og unge.

På denne kursusdag bliver du undervist af Katrine K. Pedersen, som er cand.mag. og ekspert i kommunikation og medieudvikling, samt psykolog Lotte Rubæk. Sammen klæder de dig bl.a. på med:

Indsigt i digitale fællesskaber og neo-tribes, herunder hvilke teknologiske og psykologiske mekanismer der er på spil Kendskab til, hvordan sårbare børn og unge ofte bliver forstærket i en destruktiv adfærd via online fællesskaber, og hvordan fællesskaberne kan være kilde til, at problematisk adfærd bliver normaliseret Viden om forskellige former for selvskade på nettet: ”auto-trolling”, ”self-baiting” samt digitalisering af fysisk selvskade Indblik i psykologien bag selvskade, der foregår online, herunder hvordan selvskade kan spredes socialt Kendskab til, hvordan vi afhjælper problematisk og selvskadende adfærd på nettet

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Læs mere
Tab og sorg hos udviklingshæmmede
Kursus

Tab og sorg hos udviklingshæmmede

Fyn, Jylland & Sjælland

Få relevant viden og praksisnære redskaber direkte fra din (hjemme)arbejdsplads, når vi blænder op for et online seminar om tab og sorg hos borgere med udviklingshæmning.

Dagens givende faglige indhold kommer fra sognepræst Line Rudbeck, som er specialist i sorg hos udviklingshæmmede. Med det online seminar bidrager hun bl.a. med:

Viden om, hvilke tab borgere med udviklingshæmning sørger over Viden om, hvordan sorgen kommer til udtryk hos disse borgere i forhold til andre Redskaber til, hvordan du lindrer sorgen og skaber håb Redskaber til, hvordan du tager hul på samtalen og runder den af igen – og hvordan du kommunikerer med de borgere, der er uden sprog Redskaber til, hvordan du bedst støtter de pårørende i deres sorg over deres barns handicap

Prisen for dette online seminar er 1998 kr. ekskl. moms. pr. person. Få mængderabat ved at købe adgang til hele din arbejdsplads for bare 9000 kr. ekskl. moms. (tilmeld blot 1 person her).

Læs mere