Fremtidens leder med Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard - Seminarer
Ledelse
Artikel

Fremtidens leder med Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard

Vi har talt med de to fremtidsforskere Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard om, hvordan du bliver fremtidens leder.

fremtidens leder

Fremtidens leder har mange udfordringer. I følgende artikel kan du høre mere om, hvordan du som leder, leder din organisation og dine medarbejdere “fra mere til bedre”. Det er  to af verdens bedste fremtidsforskere fra Future Navigator Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard, som du kan høre i interviewene nedenfor.Vil du lære endnu mere fra Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard, så kom med på vores kursus “Fremtids-fokuseret ledelse” den 27. maj 2019 på Scandic Kolding.

Læs mere om dagen her. 

Den offentlige leders største udfordring: at være visionær

Hvad er de store udfordringer, som fremtidens leder i det offentlige står over for? Hør svaret herunder.

Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard peger på, hvor vigtigt det er for lederne af have visioner.

Der er så mange muligheder for at gribe tidens trends og lave en offentlig sektor, som kan meget mere og bedre end den, som vi ser i dag. Men lederne ser ofte en fremtid for sig, hvor man går fra mere til mindre: Man tror, at man får flere store opgaver, flere ældre og der kommer mange forskellige kulturer med flere specielle behov. Men den eneste løsning, man hører, er, at vi skal løbe hurtigere, og vi skal spare en masse penge. Den største udfordring er mangel på visionshøjde”,  lyder det fra Anne Skare Nielsen


Lederen skal finde sin egen måde at være leder på

Hvad kendetegner fremtidens leder? Hør svaret herunder.

Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard understreger, at lederen ikke længere skal være en autoritet i toppen af magtpyramiden, men være en person, medarbejderen kan spejle sig i. Lederen skal være etisk orienteret og være god til at lytte og god til at eksperimentere. Og så skal han finde sin egen måde at være leder på, lyder nogle af budene fra de to.


Se også relevant kursus: Fremtids-fokuseret ledelse

Lederen skal vide hvad der er ligegyldigt

Er der bestemte redskaber man kan benytte sig af for at blive en god leder? Hør svaret herunder.

På grund af den stigende kompleksitet i samfundet, skal man som leder kunne se,  hvad der “rager mig allermest og hvad der ikke rager mig en dyt”, som Henrik Good Hovgaard udtrykker det. For ellers brænder man sit lys i begge ender og bliver ramt af stress.

Anne Skare Nielsen tilføjer, at man i bestemte situationer skal kunne give lederrollen fra sig.


Vi skal udfordre idéen om at vi har for lidt

Hvordan skal den gode offentlige leder gebærde sig i et miljø, der bliver mere og mere presset på økonomien? Det har vi spurgt Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard fra Future Navigator om, men de to godtager ikke præmissen for spørgsmålet. De peger på, at verden aldrig har været rigere end nu.

Man skal udfordre den her grundtanke om, at vi har for lidt, for det passer simpelthen ikke. Hvis vi f.eks. nedbryder siloerne og gør arbejdsstrukturerne mere flydende, kan vi måske løse problemerne meget hurtigere og mere effektivt og med færre ressourcer, end vi før har gjort”, siger Anne Skare Nielsen.

Se også relevant kursus: Fremtids-fokuseret ledelse