Fremtidens leder med Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard - Seminarer
Ledelse
Artikel

Fremtidens leder med Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard

Vi har talt med de to fremtidsforskere Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard om, hvordan du bliver fremtidens leder.

fremtidens leder

Fremtidens leder har mange udfordringer. I følgende artikel kan du høre mere om, hvordan du som leder, leder din organisation og dine medarbejdere “fra mere til bedre”. Det er  to af verdens bedste fremtidsforskere fra Future Navigator Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard, som du kan høre i interviewene nedenfor.Vil du lære endnu mere fra Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard, så kom med på vores kursus “Fremtids-fokuseret ledelse” den 27. maj 2019 på Scandic Kolding.

Læs mere om dagen her. 

Den offentlige leders største udfordring: at være visionær

Hvad er de store udfordringer, som fremtidens leder i det offentlige står over for? Hør svaret herunder.

Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard peger på, hvor vigtigt det er for lederne af have visioner.

Der er så mange muligheder for at gribe tidens trends og lave en offentlig sektor, som kan meget mere og bedre end den, som vi ser i dag. Men lederne ser ofte en fremtid for sig, hvor man går fra mere til mindre: Man tror, at man får flere store opgaver, flere ældre og der kommer mange forskellige kulturer med flere specielle behov. Men den eneste løsning, man hører, er, at vi skal løbe hurtigere, og vi skal spare en masse penge. Den største udfordring er mangel på visionshøjde”,  lyder det fra Anne Skare Nielsen


Lederen skal finde sin egen måde at være leder på

Hvad kendetegner fremtidens leder? Hør svaret herunder.

Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard understreger, at lederen ikke længere skal være en autoritet i toppen af magtpyramiden, men være en person, medarbejderen kan spejle sig i. Lederen skal være etisk orienteret og være god til at lytte og god til at eksperimentere. Og så skal han finde sin egen måde at være leder på, lyder nogle af budene fra de to.


Se også relevant kursus: Fremtids-fokuseret ledelse

Lederen skal vide hvad der er ligegyldigt

Er der bestemte redskaber man kan benytte sig af for at blive en god leder? Hør svaret herunder.

På grund af den stigende kompleksitet i samfundet, skal man som leder kunne se,  hvad der “rager mig allermest og hvad der ikke rager mig en dyt”, som Henrik Good Hovgaard udtrykker det. For ellers brænder man sit lys i begge ender og bliver ramt af stress.

Anne Skare Nielsen tilføjer, at man i bestemte situationer skal kunne give lederrollen fra sig.


Vi skal udfordre idéen om at vi har for lidt

Hvordan skal den gode offentlige leder gebærde sig i et miljø, der bliver mere og mere presset på økonomien? Det har vi spurgt Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard fra Future Navigator om, men de to godtager ikke præmissen for spørgsmålet. De peger på, at verden aldrig har været rigere end nu.

Man skal udfordre den her grundtanke om, at vi har for lidt, for det passer simpelthen ikke. Hvis vi f.eks. nedbryder siloerne og gør arbejdsstrukturerne mere flydende, kan vi måske løse problemerne meget hurtigere og mere effektivt og med færre ressourcer, end vi før har gjort”, siger Anne Skare Nielsen.

Se også relevant kursus: Fremtids-fokuseret ledelse

Relevante arrangementer

Følelsesmæssig forurening på arbejdet
Kursus

Følelsesmæssig forurening på arbejdet

Jylland & Sjælland

Kom med på dette kursus målrettet ledere og HR-medarbejdere, hvor dagen er centreret omkring det gode arbejdsmiljø – mere specifikt, hvordan du er med til at sikre, at de negative følelser og stemninger ikke får magten på arbejdspladsen i form af følelsesforurening.

Dagens underviser er mentalsundhedsekspert og sociolog Rikke Østergaard, som sikrer dig et fagligt udbytte bestående af bl.a.:

Forståelse af, hvordan følelser og adfærd smitter i organisationer Viden om tredjegradssmitte – hvordan vi mennesker smitter hinanden med følelser og adfærd i tre led Redskaber til, hvordan du som leder spotter følelsesforurening Redskaber til, hvordan du som leder undgår følelsesmæssig ”hijacking” i vigtige beslutningsprocesser Redskaber til, hvordan du som leder holder hjernen skarp og får vendt følelsesmæssig forurening til et godt arbejdsmiljø

OBS: Pladserne ryger rigtig hurtigt. UDSOLGT I GLOSTRUP. Vi har oprettet et ekstrahold på Scandic CPH Strandpark.

Læs mere
Whistleblower-ordninger
Kursus

Whistleblower-ordninger

Fyn, Jylland & Sjælland

Er din arbejdsplads klar til, at der fra december 2021 er krav om en whistleblower-ordning?

Fra den 17. december 2021 bliver det lovpligtigt for alle offentlige myndigheder mv. med 50 ansatte eller mere, samt alle private virksomheder med 250 ansatte eller derover, at have en whistleblower-ordning.

På dette kursus bliver du sat ind i reglerne for ordningen, så du er helt skarp på, hvad den går ud på, og hvad det betyder for din organisation.

Din underviser er cand.jur. Brian Nygaard Oswald, som er kendt for at kunne gøre kompliceret jura letforståeligt og har stor erfaring med undervisning på området.

Pris for online-deltagelse er 2429,- ekskl. moms. Her sparer du udgifterne til hotel og forplejning.

Læs mere
Mod til at handle på elefanten i rummet – målrettet ledere
Kursus

Mod til at handle på elefanten i rummet – målrettet ledere

Jylland & Sjælland

Kender du det, at alle kan se den – elefanten i rummet – men at ingen tør pege på den og tale om den? På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan du som leder håndterer ”elefanten” på bedste vis til gavn for dine medarbejdere og dig selv.

Du kommer i godt fagligt selskab med organisationspsykolog, Lotte Svalgaard, der bl.a. bidrager med:

Viden om, hvad du undgår og hvorfor Redskaber til, hvordan du finder modet til at tage fat på ”elefanten” Redskaber til, hvordan du bidrager til psykologisk tryghed og en oprigtig arbejdskultur Redskaber til, hvordan du tager det første skridt

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Mod i kriseledelse
Kursus

Mod i kriseledelse

Jylland & Sjælland

Få kompetencer til at lede dine medarbejdere gennem svære tider! På dette kursus stiller vi skarpt på kriseledelse, når du bliver undervist af ledelsesforsker og -konsulent, Karsten Mellon, der bl.a. sætter fokus på:

Mod i kriseledelse: Hvilken type mod kræver det? Og hvorfor er modet afgørende for god ledelse? Troværdighed og betydningen af lederens egen adfærd – oplever dine medarbejdere, at de kan stole på dig? Herunder et fokus på integritet og følgeskab Kriseledelse og kommunikation, blandt andet med fokus på at skabe psykologisk tryghed

Kursusdagen byder både på oplæg, øvelser og gruppedialoger.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere