E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Artikler fra Seminarer.dk – Kategorioversigt / Linjefag på skole giver nye muligheder for børn og unge

Linjefag på skole giver nye muligheder for børn og unge

En skole ved Bülowsvej på Frederiksberg giver deres elever mulighed for at vælge fag, som deres lærere og pædagoger er særligt engagerede i. Samtidigt får eleverne nye klassekammerater, og de møder fag som ikke findes på et normalt skoleskema.

Se også relevant vejlederuddannelse i Cool Kids

Et af dem er linjen Cool Kids, som henvender sig til børn med begyndende angstsymptomer. Andre alternative fag er kend dig selv, skovskole, mad og sprog, overlevelse, turist i egen by og tysk ultra for de elever, som er dygtige til sproget. Omvendt er der også fag for dem, som har brug for ekstra undervisning for at kunne følge med i den almindelige undervisning.

Hvert fag kører fire lektioner i rap én dag om ugen.

Klubleder Helene Bech er begejstret for ordningen, som startede på de ældste klassetrin, men de sidste to år er blevet bredt ud til resten af skolen.

Den linjekonstellation vi har er helt fantastisk, fordi den åbner op for en meget stor omstillingsparathed, da vi på forhånd har allokeret de her fire lektioner til et linjeforløb. De børn, der har brug for ekstra hjælp, er så væk fra deres klasse, men det er alle de andre børn også. Man er ude ude på linjerne på kryds og tværs efter interesser”, fortæller hun.

Hun mener, at ordningen også skærper elevernes evne til træffe selvstændige valg. I begyndelsen vælger de det samme som kammeraterne, men snart finder de ud af, at det er sjovere at vælge noget, som de selv er interesseret i.

Børn finder ligesindede

Eleverne er blevet interviewet om, hvad de mener om linjeordningen, og et af børnene svarede, at det er skønt at finde ud af, at der også findes andre elever, som er vilde med et bestemt fag.

“Normalt lærer man at indordne sig og sige, at man også synes, at biologi er dødsygt, fordi de stærke drenge synes det. Her lærer de at stole på sig selv ved at finde sammen med andre med samme interesser som dem selv. Så hvis man føler, at man er den mærkelige i klassen, kan det være rart at vide, at der er nogle i de andre klasser, der er lige så mærkelige. Så måske er man ikke så mærkelig alligevel”, siger Helene Bech.

Se også relevant vejlederuddannelse i Cool Kids

Eleverne på mellemtrinnet vælger en linje fire gange på et skoleår. Men de børn, som har det svært med bestemte fag, har ikke et helt frit valg, fordi ekstra-undervisningen ligger i de samme perioder.

Skolen ved Bülowsvej vandt i 2016 Frederiksberg Kommunes innovationspris for sit arbejde med linjeforløb.  

Vil du læse mere om skolen ved Bülowsvej og Cool Kids forløbet, har vi skrevet en uddybende artikel her. 

  • Relevante kurser

    Cool Kids
    Cool Kids Vejlederuddannelse Hold 25 med opfølgning


  • Se alle aktuelle kurser, temadage og konferencer fra Seminarer.dk her

  • Blogkategorier

Gå til top