Alle nyheder
Artikel

Portræt af Morten Albæk

Her får du et portræt af erhvervsmanden Morten Albæk, som du kan møde, når han holder foredrag sammen med Hans Henrik Knoop og Martin Seligman.

Morten Albæk
Den 19. september 2019 kan du møde og lære fra en af det 20. århundredes største psykologer Martin Seligman, som er grundlæggeren af positiv psykologi. På dagen har vi desuden to anerkendte danske foredragsholdere. En af dem er Morten Albæk, som du kan møde her.

Se alle arrangementer ved Seminarer.dk her

Morten Albæk

Morten Albæk er uddannet cand.mag. i historie og filosofi fra Aarhus Universitet. Efter endt uddannelse begyndte han en karriere i Danske Bank og endte som Senior Vice President for koncernens afdeling for Idéudvikling og Innovation.

I dag er han indehaver af et CV, der blandt andet indeholder titlerne: Medstifter af Instituttet for Anvendt Filosofi ved Aalborg Universitet (et af de første af sin slags i verden), global marketingdirektør i Vestas, stifter af den danske rådgivningsvirksomhed Voluntas samt den pudsige titel som medlem af Vatikanstatens råd for kunst og teknologi.

Fokus i dag er på Voluntas, med fokus på at skabe en fundamental forandring i den måde hvorpå vi leder og realiserer menneskeligt potentiale. Derudover er han en efterspurgt foredragsholder og afholder foredrag inden for blandt andet ledelse og nødvendigheden af at skabe mening i organisationer.

Centralt for Morten Albæks arbejde er det meningsfyldte liv. For selvom vi aldrig har været rigere, levet længere, været mere uddannede, og mere forbundne gennem teknologi – så tager meningsløsheden fast bopæl i flere og flere af os. For aldrig har vi været så ensomme, stressede, angste og deprimerede som nu. Vi lever med det paradoks, at velstand ikke længere kan oversættes til eksistentielt velvære. Derfor mener Morten Albæk ikke, at vi skal have fokus på at blive tilfredse eller lykkelige, men i stedet have fokus på at finde en mening med tilværelsen.

Morten Albæk er desuden forfatter og har udgivet flere bestsellere. I 2005 skrev han bogen ”Generation fucked up?”, i 2008 ”Nedslag – mellem det vi siger, og det vi gør” og i 2013 udgav han bogen ”Det gennemsnitlige menneske”. Morten Albæk er netop nu højaktuel med bogen ”Ét liv, Én tid, Ét menneske”, hvor en central præmis er, at man ikke kan spalte sit liv i kasser som arbejdsliv, fritidsliv og familieliv. For vi har kun ét liv, og den tid, vi har til rådighed, er den samme, uanset hvordan den forvaltes.

Morten Albæk vil i sit oplæg have fokus på:

  • Hvad der skal til for, at vi finder mening i hele tilværelsen – også på arbejdet
  • Hvad der fastholder os i meningsløshed, som i sidste ende gør os syge
  • Dekonstruktion af work-life-balancen for at give plads til en ny og mere meningsfuld måde at lede os selv og andre mennesker gennem livet på

Han bliver fulgt af professor Hans Henrik Knoop, som vil tale om positiv psykologi i et dansk perspektiv før dagens hovedtaler, Dr. Martin Seligman, indtager scenen. Læs mere om dagen her.

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere