Se alle arrangementer ved Seminarer.dk her
Morten Albæk
Morten Albæk er uddannet cand.mag. i historie og filosofi fra Aarhus Universitet. Efter endt uddannelse begyndte han en karriere i Danske Bank og endte som Senior Vice President for koncernens afdeling for Idéudvikling og Innovation.
I dag er han indehaver af et CV, der blandt andet indeholder titlerne: Medstifter af Instituttet for Anvendt Filosofi ved Aalborg Universitet (et af de første af sin slags i verden), global marketingdirektør i Vestas, stifter af den danske rådgivningsvirksomhed Voluntas samt den pudsige titel som medlem af Vatikanstatens råd for kunst og teknologi.
Fokus i dag er på Voluntas, med fokus på at skabe en fundamental forandring i den måde hvorpå vi leder og realiserer menneskeligt potentiale. Derudover er han en efterspurgt foredragsholder og afholder foredrag inden for blandt andet ledelse og nødvendigheden af at skabe mening i organisationer.
Centralt for Morten Albæks arbejde er det meningsfyldte liv. For selvom vi aldrig har været rigere, levet længere, været mere uddannede, og mere forbundne gennem teknologi – så tager meningsløsheden fast bopæl i flere og flere af os. For aldrig har vi været så ensomme, stressede, angste og deprimerede som nu. Vi lever med det paradoks, at velstand ikke længere kan oversættes til eksistentielt velvære. Derfor mener Morten Albæk ikke, at vi skal have fokus på at blive tilfredse eller lykkelige, men i stedet have fokus på at finde en mening med tilværelsen.
Morten Albæk er desuden forfatter og har udgivet flere bestsellere. I 2005 skrev han bogen ”Generation fucked up?”, i 2008 ”Nedslag – mellem det vi siger, og det vi gør” og i 2013 udgav han bogen ”Det gennemsnitlige menneske”. Morten Albæk er netop nu højaktuel med bogen ”Ét liv, Én tid, Ét menneske”, hvor en central præmis er, at man ikke kan spalte sit liv i kasser som arbejdsliv, fritidsliv og familieliv. For vi har kun ét liv, og den tid, vi har til rådighed, er den samme, uanset hvordan den forvaltes.
Morten Albæk vil i sit oplæg have fokus på:
- Hvad der skal til for, at vi finder mening i hele tilværelsen – også på arbejdet
- Hvad der fastholder os i meningsløshed, som i sidste ende gør os syge
- Dekonstruktion af work-life-balancen for at give plads til en ny og mere meningsfuld måde at lede os selv og andre mennesker gennem livet på
Han bliver fulgt af professor Hans Henrik Knoop, som vil tale om positiv psykologi i et dansk perspektiv før dagens hovedtaler, Dr. Martin Seligman, indtager scenen. Læs mere om dagen her.