Skab trivsel for børn og unge med autisme og angst  - Seminarer
Angst kurser og uddannelser ved Seminarer.dk
Artikel

Skab trivsel for børn og unge med autisme og angst 

Hjælp børn og unge med autisme ud af angsten  Børn med autisme har stor risiko for at udvikle en øvrig diagnose, altså en komorbid lidelse – faktisk anslås det, at op mod 45% af alle børn med autisme på et tidspunkt får en angstlidelse.  Som fagperson spiller du en central rolle for at hjælpe disse børn og […]

angst og autisme
Hjælp børn og unge med autisme ud af angsten 

Børn med autisme har stor risiko for at udvikle en øvrig diagnose, altså en komorbid lidelse – faktisk anslås det, at op mod 45% af alle børn med autisme på et tidspunkt får en angstlidelse. 

Som fagperson spiller du en central rolle for at hjælpe disse børn og unge med at håndtere angstlidelsen, men det er afgørende, at du gør det med et samtidigt blik for autismen og de særlige omstændigheder, den giver. 

I foråret afholder vi et dybdegående 3-dages kursus, som klæder dig på med både den fornødne teori og praksisnære redskaber, så du kan gøre en forskel for børn og unge med autisme og angst. 

Din underviser er psykolog, Louise Sandholdt Trip, som er specialiseret i netop autisme og angst. Til daglig arbejder hun i den private praksis, Molis. 

I løbet af kursets tre dage bidrager hun bl.a. med: 

  • Viden om kernesymptomer og kendetegn ved autisme 
  • Viden om camouflageprofilen (også kendt som pigeprofilen) 
  • Grundlæggende viden om hjernen, angst og signalstoffer 
  • Viden om udvikling af angst og forskellen på angst og frygt 
  • Viden om udfordringen ved angst og autisme 
  • Kognitive og metakognitive redskaber 
  • Redskaber til eksponeringstræning 
  • Redskaber til social træning 

Det udbytterige kursus løber af stablen i Fredericia den 24.-26. marts 2021 og i København den 14.-16. april 2021, og vi tilrettelægger naturligvis undervisningen efter de eventuelle Corona-restriktioner, som måtte være gældende på afholdelsestidspunktet.  

Er du interesseret i arbejdet med angstramte børn, unge og voksne?

Vi har samlet alle vores kurser, uddannelser og artikler om angst her på siden: Angst-kursus oversigt

Relevante arrangementer

3 faglige og praksisnære kursusdage om autisme og angst
3-dages kursus

3 faglige og praksisnære kursusdage om autisme og angst

Jylland & Sjælland

Børn og unge med autisme oplever ofte at få tillægsdiagnoser, bl.a. angst. På dette dybdegående 3-dages kursus om autisme og angst opnår du viden og praksisnære redskaber, som gør dig i stand til at afhjælpe angsten hos disse børn og unge, samtidig med at du har blik for autismen og de særlige omstændigheder, den giver.

Din underviser er psykolog, Louise Sandholdt Trip, som bl.a. beriger dig med:

Viden om kernesymptomer og kendetegn ved autisme Viden om camouflageprofilen (også kendt som pigeprofilen) Grundlæggende viden om hjernen, angst og signalstoffer Viden om udvikling af angst og forskellen på angst og frygt Viden om udfordringen ved angst og autisme Kognitive og metakognitive redskaber Redskaber til eksponering Redskaber til social træning

Vi arbejder på nye datoer til efteråret 2022.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Ud af diagnoserne og ind i livet
Kursus

Ud af diagnoserne og ind i livet

Jylland & Sjælland

Er der altid en sygdom bag, når vi lider psykisk? Få nye perspektiver på psykiske lidelser ved at deltage på denne kursusdag om kontekstbaseret lidelsesforståelse, hvor du bliver undervist af psykolog og debattør Jonas Vennike Ditlevsen.

I løbet af kursusdagen sætter han bl.a. fokus på:

Psykiatri vs. kontekstbasering: Hvad er forskellen, og hvorfor er det vigtigt? Forskellige måder at arbejde og tænke kontekstbaseret, herunder Trieste-modellen, Åben Dialog og Power Threat Meaning Framework Hvad formålet er med et kontekstbaseret fokus i stedet for et sygdomsfokus. Herunder fokus på fordele og ulemper ved at arbejde hhv. med et sygdomsfokus og med et kontekstfokus Kontekstbasering i praksis: Hvordan trækker vi en nondiagnostisk tilgang helt ind i hverdagens levede liv?

Få mere at viden om kursusdagen lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere