Skab trivsel for børn og unge med autisme og angst  - Seminarer
Nyhedsmails
Artikel

Skab trivsel for børn og unge med autisme og angst 

Hjælp børn og unge med autisme ud af angsten  Børn med autisme har stor risiko for at udvikle en øvrig diagnose, altså en komorbid lidelse – faktisk anslås det, at op mod 45% af alle børn med autisme på et tidspunkt får en angstlidelse.  Som fagperson spiller du en central rolle for at hjælpe disse børn og […]

angst og autisme
Hjælp børn og unge med autisme ud af angsten 

Børn med autisme har stor risiko for at udvikle en øvrig diagnose, altså en komorbid lidelse – faktisk anslås det, at op mod 45% af alle børn med autisme på et tidspunkt får en angstlidelse. 

Som fagperson spiller du en central rolle for at hjælpe disse børn og unge med at håndtere angstlidelsen, men det er afgørende, at du gør det med et samtidigt blik for autismen og de særlige omstændigheder, den giver. 

I foråret afholder vi et dybdegående 3-dages kursus, som klæder dig på med både den fornødne teori og praksisnære redskaber, så du kan gøre en forskel for børn og unge med autisme og angst. 

Din underviser er psykolog, Louise Sandholdt Trip, som er specialiseret i netop autisme og angst. Til daglig arbejder hun i den private praksis, Molis. 

I løbet af kursets tre dage bidrager hun bl.a. med: 

  • Viden om kernesymptomer og kendetegn ved autisme 
  • Viden om camouflageprofilen (også kendt som pigeprofilen) 
  • Grundlæggende viden om hjernen, angst og signalstoffer 
  • Viden om udvikling af angst og forskellen på angst og frygt 
  • Viden om udfordringen ved angst og autisme 
  • Kognitive og metakognitive redskaber 
  • Redskaber til eksponeringstræning 
  • Redskaber til social træning 

Det udbytterige kursus løber af stablen i Fredericia den 24.-26. marts 2021 og i København den 14.-16. april 2021, og vi tilrettelægger naturligvis undervisningen efter de eventuelle Corona-restriktioner, som måtte være gældende på afholdelsestidspunktet.  

Lyder det som et kursus for dig eller en kollega? Læs mere og tilmeld dig via linket herunder.