Værsgo - Få uddrag fra bog om metakognitiv terapi - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Værsgo – Få uddrag fra bog om metakognitiv terapi

Få her et uddrag fra bogen "Gruppeforløb med metakognitiv terapi – en håndbog for terapeuter" skrevet af psykolog og specialist i metakognitiv terapi, Linda Burlan Sørensen.

Af Nana Rafn
forside2
Blandt de dygtige og vidende folk på University of Manchester finder man bl.a. Dr. Adrian Wells, som er professor i klinisk og eksperimental psykopatologi ved universitet.

Dr. Wells er særligt kendt for at være ophavsmand til metakognitiv terapi, som er en af de nyere evidensbaserede metoder til behandling af psykiske lidelser, herunder depression, angst og stress.

Med metakognitiv terapi er der ikke fokus på indholdet af de negative tanker, vi gør os. Terapiformen bygger derimod på forskning om, at det ikke er de negative tanker i sig selv, der er problemet og kan føre til mistrivsel, men derimod den tid vi bruger på at beskæftige os med dem.

Metakognitiv terapi har på grund af sin gode effekt vundet stor udbredelse, og i Danmark er det bl.a. Linda Burlan Sørensen, der anvender terapiformen i sit arbejde. Hun er cand.psych.aut. og specialiseret i metakognitiv terapi.

Metakognitiv terapi kan både benyttes i individuelle sessioner med klienter, men terapiformen kan også anvendes i gruppeforløb.

Sidstnævnte er lige præcis det, Linda Burlan Sørensen sig med i bogen ”Gruppeforløb med metakognitiv terapi – en håndbog for terapeuter” (2021).

Lige her finder du et uddrag fra bogen, nærmere bestemt forordet og det første kapitel ”Hvordan fungerer metakognitiv terapi i gruppeforløb?”.

Du kan også tage et kig på de forskellige arbejdsark, som bogen indeholder. De findes til gratis download her.

Rigtig god fornøjelse

Lær fra Linda Burlan Sørensen

Er du interesseret i at lære mere om, hvordan du kan bruge den virkningsfulde terapiform i dit arbejde? Så har du muligheden på intensivt kursusforløb i metakognitiv terapi, hvor Linda Burlan Sørensen deler ud af sin store viden.

Du kan også opleve Linda Burlan Sørensen på kurset ”Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang”.

Relevante arrangementer

Metakognitiv terapi
Kursusforløb

Metakognitiv terapi

Sjælland

Lær metakognitive redskaber og øvelser på dette kursusforløb med psykoterapeut MPF og institutleder Betina Buono i spidsen.

I løbet af 4 dage sørger hun for, at din faglige rygsæk bliver fyldt godt op, bl.a. med:

Viden om sammenhængen mellem metakognitioner og psykisk (mis)trivsel Viden om afkoblet opmærksomhed (Detached Mindfulness) Forståelse af din egen rolle og eventuelle bias i arbejdet med borgere/klienter Indsigt i metakognitive skemaer, sagsformuleringer og cases Kompetencer til at anvende metakognitive redskaber og øvelser i praksis

Undervisningen veksler mellem evidensbaserede teoretiske oplæg og inddragelse af dig og de øvrige deltagere.

Rul længere ned på siden for at få mere at vide om forløbets opbygning, indhold og underviser.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Metakognitiv terapi og angst: Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang
2-dages kursus

Metakognitiv terapi og angst: Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang

Sjælland

Metakognitiv terapi og angst: Angst kan være lammende og gøre hverdagen uoverskuelig, hvis den får for meget magt. På dette udbytterige kursus får du viden om metakognitiv terapi, som er en af de tilgange, der har vist sig effektiv mod angst.

På kurset er der særligt fokus på social og generaliseret angst. Når du deltager på kurset, opnår du bl.a:

Viden om metakognitive processer, der skaber, vedligeholder og evt. forstærker social angst En gennemgang af kognitivt opmærksomhedssyndrom (CAS) Konkrete og straks anvendelige metakognitive psykoterapeutiske redskaber ift. borgerarbejdet Anbefalinger til, hvad omgivelserne bør eller ikke bør gøre for at yde den bedste støtte

Hele vejen igennem kommer du i selskab med den dygtige underviser Linda Burlan Sørensen, som er specialist i metakognitiv terapi. Frokost, middag og overnatning i enkeltværelse er inkluderet i prisen

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere