Dr. Wells er særligt kendt for at være ophavsmand til metakognitiv terapi, som er en af de nyere evidensbaserede metoder til behandling af psykiske lidelser, herunder depression, angst og stress.
Med metakognitiv terapi er der ikke fokus på indholdet af de negative tanker, vi gør os. Terapiformen bygger derimod på forskning om, at det ikke er de negative tanker i sig selv, der er problemet og kan føre til mistrivsel, men derimod den tid vi bruger på at beskæftige os med dem.
Metakognitiv terapi har på grund af sin gode effekt vundet stor udbredelse, og i Danmark er det bl.a. Linda Burlan Sørensen, der anvender terapiformen i sit arbejde. Hun er cand.psych.aut. og specialiseret i metakognitiv terapi.
Metakognitiv terapi kan både benyttes i individuelle sessioner med klienter, men terapiformen kan også anvendes i gruppeforløb.
Sidstnævnte er lige præcis det, Linda Burlan Sørensen sig med i bogen ”Gruppeforløb med metakognitiv terapi – en håndbog for terapeuter” (2021).
Lige her finder du et uddrag fra bogen, nærmere bestemt forordet og det første kapitel ”Hvordan fungerer metakognitiv terapi i gruppeforløb?”.
Du kan også tage et kig på de forskellige arbejdsark, som bogen indeholder. De findes til gratis download her.
Rigtig god fornøjelse
Lær fra Linda Burlan Sørensen
Er du interesseret i at lære mere om, hvordan du kan bruge den virkningsfulde terapiform i dit arbejde? Så har du muligheden på intensivt kursusforløb i metakognitiv terapi, hvor Linda Burlan Sørensen deler ud af sin store viden.
Du kan også opleve Linda Burlan Sørensen på kurset ”Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang”.