Værsgo - Få uddrag fra bog om metakognitiv terapi - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Værsgo – Få uddrag fra bog om metakognitiv terapi

Få her et uddrag fra bogen "Gruppeforløb med metakognitiv terapi – en håndbog for terapeuter" skrevet af psykolog og specialist i metakognitiv terapi, Linda Burlan Sørensen.

Af Nana Rafn
forside2
Blandt de dygtige og vidende folk på University of Manchester finder man bl.a. Dr. Adrian Wells, som er professor i klinisk og eksperimental psykopatologi ved universitet.

Dr. Wells er særligt kendt for at være ophavsmand til metakognitiv terapi, som er en af de nyere evidensbaserede metoder til behandling af psykiske lidelser, herunder depression, angst og stress.

Med metakognitiv terapi er der ikke fokus på indholdet af de negative tanker, vi gør os. Terapiformen bygger derimod på forskning om, at det ikke er de negative tanker i sig selv, der er problemet og kan føre til mistrivsel, men derimod den tid vi bruger på at beskæftige os med dem.

Metakognitiv terapi har på grund af sin gode effekt vundet stor udbredelse, og i Danmark er det bl.a. Linda Burlan Sørensen, der anvender terapiformen i sit arbejde. Hun er cand.psych.aut. og specialiseret i metakognitiv terapi.

Metakognitiv terapi kan både benyttes i individuelle sessioner med klienter, men terapiformen kan også anvendes i gruppeforløb.

Netop dette beskæftiger Linda Burlan Sørensen sig med i bogen ”Gruppeforløb med metakognitiv terapi – en håndbog for terapeuter”, som er udkommet i 2021.

Lige her finder du et uddrag fra bogen, nærmere bestemt forordet og det første kapitel ”Hvordan fungerer metakognitiv terapi i gruppeforløb?”.

Du kan også tage et kig på de forskellige arbejdsark, som bogen indeholder. De findes til gratis download her.

Rigtig god fornøjelse

Lær fra Linda Burlan Sørensen

Er du interesseret i at lære mere om, hvordan du kan bruge den virkningsfulde terapiform i dit arbejde? Så har du muligheden på uddannelsen i metakognitiv terapi, hvor Linda Burlan Sørensen deler ud af sin store viden.

Du kan også opleve Linda Burlan Sørensen på kurset ”Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang”.

Relevante arrangementer

METAkognitiv terapi
Uddannelse

METAkognitiv terapi

Sjælland

Med denne interessante uddannelse opnår du grundig indsigt i, hvad den metakognitive tilgang går ud på, og du får konkrete metoder og teknikker til brug i arbejdet med psykisk udsatte borgere. Det hele sker med udgangspunkt i den nyeste forskning om psykoterapi, og du bliver undervist af specialist i metakognitiv terapi, Linda Burlan Sørensen.

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang
2-dages kursus

Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang

Jylland

Angst kan være lammende og gøre hverdagen uoverskuelig, hvis den får for meget magt. På dette udbytterige kursus får du viden om metakognitiv terapi, som er en af de tilgange, der har vist sig effektiv mod angst. Opnå bl.a. indsigt i kognitivt opmærksomhedssyndrom (CAS) og praksisnære redskaber til brug i borgerarbejdet. Kursets dygtige underviser er Linda Burlan Sørensen, som er specialist i metakognitiv terapi.

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
BBAUM: Urolig eller udadreagerende adfærd?
Kursus

BBAUM: Urolig eller udadreagerende adfærd?

Jylland & Sjælland

Tag med på denne kursusdag, der dykker ned i behandlingsmetoden BBAUM i såvel teori som praksis. Efter kurset er du klar til at anvende metoden i egen praksis og arbejde målrettet med at mindske adfærdsproblematikker og psykiske symptomer.

I løbet af kurset lærer du bl.a.:

om forskellige årsager til adfærdsproblematikker set fra et fysisk, fysiologisk, psykologisk/relationelt og eksistentielt perspektiv at analysere årsager til adfærdssymptomer med udgangspunkt i det enkelte menneske og personens levede liv om de relationelle og kommunikative faktorer, der typisk medfører konflikter at udføre behandlingsmetoden BBAUM og sammensætte behandlingen til det enkelte menneske om behandlingseffekten – og hvordan den måles
Læs mere
Skab ro i nervesystemet – med fokus på dit individuelle sansemønster og stimulation af vagusnerven
Kursus

Skab ro i nervesystemet – med fokus på dit individuelle sansemønster og stimulation af vagusnerven

Jylland & Sjælland

Nervesystemer i ubalance ”smitter” let hinanden. Når du arbejder med mennesker, bliver du derfor også påvirket af, hvordan de har det i deres nervesystem. På denne kursusdag får du viden om, hvordan du beroliger og skaber balance i dit autonome nervesystem, bl.a. gennem stimulering af vagusnerven. Dagen byder også på konkrete øvelser.

Kursets fokuspunkter er bl.a.:

Hvilken betydning de fysiologiske tilstande i det autonome nervesystem har for evnen til at kunne engagere sig i kommunikation og samspil og for modtagelighed for behandling, vejledning, rådgivning og læring Øget forståelse for andres individuelle sanseprofiler – og i særdeleshed for mennesker med sensoriske bearbejdningsforstyrrelser Vagusnervens funktion og dens betydning i nedregulering af det autonome nervesystem til indre ro og balance og til følelse af tryghed Hvordan du kan blive mere bevidst om dine indre fysiologiske tilstande. Du får eksempler på redskaber og strategier, du kan benytte dig af for at regulere dig selv forud for dit møde med barnet/eleven/klienten/borgeren mv.
Læs mere