Søg kompetencemidler

Har du fundet et kursus eller en uddannelse hos Seminarer.dk, som du gerne vil tilmelde dig, men er din arbejdsplads’ sparegris til kompetenceudvikling tom? Så har du mulighed for at søge om kompetencemidler gennem en kompetencefond. Herunder har vi samlet nyttig information til dig.

header_kompetencemidler_optimized

Få kompetencemidler til efteruddannelse

Det kan føles som noget af en skuffelse at have fundet den helt rette uddannelse eller et spændende kursus og så opdage, at arbejdspladsen er løbet tør for midler til kompetenceudvikling. Heldigvis findes der en lang række kompetencefonde, hvorigennem du kan søge kompetencemidler – og det gælder også til uddannelsesaktiviteter, som ikke i forvejen er på de såkaldte positivlister. 

Herunder finder du information om nogle af de største kompetencefonde, svar på hyppige spørgsmål om kompetencemidler og succeshistorier fra nogle af vores kursister, der er lykkedes med at få en bevilling.   

VIGTIGT: Seminarer.dk kan desværre ikke hjælpe med den enkelte ansøgning. Vi anbefaler, at du undersøger, hvilken fond, der er relevant for dig, hvorefter du kontakter fonden direkte, hvis du har brug for hjælp med din ansøgning. 

Hvor kan jeg søge om kompetencemidler?

Her finder du mere information om forskellige kompetencefonde

Den Statslige Kompetencefond

Den Statslige Kompetencefond er aftalt i overenskomstforliget mellem de statslige overenskomstparter. Du kan søge igennem fonden, hvis du er ansat i staten. 

Fonden er delt i 5 puljer:  

  • Akademikerne: DJØF, DM, IDA, HOD, GL med flere.
  • CO10: Politiforbundet, Centralforening for Stampersonel, Dansk Told- & Skatteforbund, Dansk Sygeplejeråd med flere.
  • LC: Frie Skolers Forhandlingsfællesskab, Uddannelsesforbundet, Danmarks Lærerforening med flere.
  • OAO – HK Stat: HK Stat, herunder HK Trafik og Jernbane.
  • OAO – Øvrige: 3F, HKKF, Fængselsforbundet, Serviceforbundet, FAKK, Dansk Jernbaneforbund og Dansk Metal med flere.

OBS! Det er muligt at få en bevilling til kompetenceudvikling, som ikke indgår på positivlister og/eller til kurser uden ECTS-kreditering. 

Du kan læse mere og ansøge hos Den Statslige Kompetencefond her.

Den Kommunale Kompetencefond

Du kan søge om midler via Den Kommunale Kompetencefond, hvis du er kommunalt ansat og omfattet af en overenskomst mellem KL og en af disse faglige organisationer: BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, FOA – Fag og Arbejde, Forhandlingskartellet, HK Kommunal, Dansk Metal/håndværkerorganisationerne, Socialpædagogernes Landsforbund, Teknisk Landsforbund, 3F – Fagligt Fælles Forbund eller AC – Akademikerne. 

Er du og dine kollegaer interesserede i at rekvirere en uddannelse og få den hjem i kommunen, er det også muligt at søge om midler til dette. Hos Seminarer.dk kan vores konsulentafdeling hjælpe med at skræddersy et kompetenceforløb, der matcher jeres behov. Du kan helt uforpligtende kontakte konsulenterne på 66 15 90 43. 

OBS! Det er muligt at få en bevilling til kompetenceudvikling, som ikke indgår på positivlister. Hvis den søgte uddannelse ikke er på positivlisten, bliver din ansøgning behandlet konkret af parterne. 

Du kan læse mere og ansøge hos Den Kommunale Kompetencefond her.

Social- og Boligstyrelsens fonde

Social- og Boligstyrelsen har løbende en række aktuelle puljer, du kan søge på social- og ældreområdet samt boligområdet. På denne side kan du holde øje med, hvilke puljer der er åbne for ansøgninger.

Andre kompetencefonde

Der findes mange andre kompetencefonde og –puljer. Faktisk så mange, at det desværre vil være noget nær umuligt at liste dem på denne side. Er du i tvivl om, hvor du kan søge om kompetencemidler, er det derfor altid en god idé, at du spørger din fagforening og/eller din arbejdsgiver

 

Hyppige spørgsmål

Her får du svar på nogle af de spørgsmål, vi typisk bliver stillet om kompetencemidler

Kan jeg få kompetencemidler til Seminarer.dk’s kurser og uddannelser, hvis de ikke er på positivlisten?

Ja. Vi har flere eksempler på kursister, der har fået en bevilling til vores kurser eller uddannelser. Du kan læse nogle af historierne fra dem i artiklerne her på siden.

Vær opmærksom på, at ansøgningsprocessen kan være en anelse længere, hvis det ønskede kursus eller uddannelse ikke er på positivlisten. Det skyldes, at der skal tages stilling til den specifikke uddannelsesaktivitet.

Her kan du læse om, hvordan adjunkt samt uddannelses- og erhvervsvejleder Sine Christensen kom af sted på vores uddannelse til Certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder ved at søge om kompetencemidler gennem Den Statslige Kompetencefond. 

Her kan du læse om socialrådgiver Jesper Lang, som fik bevilliget kompetencemidler til at deltage på vores uddannelse i kognitivbaseret mindfulness. 

Hvem kan søge kompetencemidler hos fondene?

Det er forskelligt, hvem der kan søge kompetencemidler til efter- og videreuddannelse gennem kompetencefondene. Det bedste er derfor at undersøge, hvilke fonde der findes, og dernæst læse om målgrupper og krav hos de enkelte fonde. 

Hvor kan man søge kompetencemidler til videreuddannelse?

Du kan ansøge om midler til kompetenceudvikling direkte på de forskellige puljers hjemmesider. Alle ansøgninger er i dag elektroniske.  

Hvordan søger man midler til kompetenceudvikling?

I de fleste tilfælde er trinnene for ansøgningsprocessen de samme:  

  1. Afklar, hvilken uddannelsesaktivitet der er relevant for dig 
  2. Tal med din leder og/eller TR på dit arbejde om uddannelsesaktiviteten 
  3. Læs reglerne/kravene for ansøgning af kompetencemidler ved den fond, som er relevant for dig - sørg også for, at din leder/TR ved, hvornår han/hun skal sidde klar til at godkende din ansøgning 
  4. Udfyld ansøgningsskemaet på hjemmesiden ved den relevante fond – husk at udfylde din ansøgning i god tid, så den ligger klar til godkendelse, når fonden åbner for nye ansøgninger
  5. Få din leder/TR til at godkende din ansøgning, så snart fonden åbner 
  6. Ansøgningen behandles nu ved den givne fond, som vil vende tilbage til dig efter endt behandling 

Hvordan laver man en ansøgning om kompetencemidler?

Du skal udfylde en elektronisk ansøgning på hjemmesiden hos den fond, du ønsker at ansøge hos. De fleste af fondene har guides, FAQs og tjeklister på deres hjemmesider, hvor du kan finde hjælp til netop din ansøgning.  

Jeg er offentligt ansat. Hvordan søger jeg kompetencemidler?

Er du offentligt ansat, og skal du ansøge om midler til kompetenceudvikling, kan du prøve at ansøge ved blandt andet Den Statslige Kompetencefond og/eller Den Kommunale Kompetencefond. Hvis det er første gang, du ansøger om midler, skal du måske oprette en bruger på fondens hjemmeside. Du kan læse meget mere om ansøgningsprocessen på fondenes egne hjemmesider 

Jeg er ledig. Hvordan søger jeg kompetencemidler?

Nogle af ovennævnte fonde kræver, at man er i arbejde som lønmodtager og/eller er selvstændig erhvervsdrivende. Der findes dog en række muligheder for dig, som pt. ikke er i job. Tal f.eks. med din fagforening/a-kasse eller dit jobcenter for at høre mere. 

Du kan f.eks. søge om kompetencemidler til disse:

Nyeste
Populære
Neuroaffektivt relationsarbejde: kroppens intelligens og selvregulering i praksis
Uddannelse

Neuroaffektivt relationsarbejde: kroppens intelligens og selvregulering i praksis

Hver dag har du dig selv med i dit relationsarbejde – du er det vigtigste arbejdsredskab. Det er derfor afgørende, at du forstår din krops signaler og passer på dig selv. Netop dét får du kompetencer til på denne uddannelse, så du kan trives i dit arbejde og sikre gode relationer til dine borgere/patienter.

Uddannelsen tager afsæt i neuroaffektiv udviklingspsykologi og har et særligt fokus på træning i embodiment.

I løbet af 6 dage får du bl.a.:

Konkrete metoder og øvelser til at afbalancere dit nervesystem og styrke nærvær, overblik og resiliens Effektive redskaber til at forebygge udbrændthed, omsorgstræthed og stress Skærpede relationskompetencer Viden om kroppens intelligens gennem begrebet embodiment Kendskab til grundfølelser som socialt kompas i arbejds- og hverdagsliv

Læs med herunder for at få mere at vide

Læs mere
Certificeret børne- og ungecoach
Uddannelse

Certificeret børne- og ungecoach

Fyn

Når børn og unge har det svært – f.eks. fordi angst har sat kløerne i dem og deres hverdag – kan det være utrolig gavnligt for dem at benytte metakognitive øvelser.

Med uddannelsen til Certificeret metakognitiv børne- og ungecoach bliver du klædt på til at hjælpe børn vha. metoder fra metakognitiv terapi (MCT), som er en del af den 3. bølge af kognitiv terapi.

Som deltager på uddannelsen får du en stærk forståelse af, hvordan metakognitive samtaler kan afholdes, og hvordan metakognitive øvelser kan bruges hensigtsmæssigt og effektivt i arbejdet med børn og unge.

Læs mere
Lederuddannelse: Trivsel og balance i dit lederskab
Uddannelse

Lederuddannelse: Trivsel og balance i dit lederskab

Fyn

For at være den bedst mulige leder for dine medarbejdere skal du også huske at tage vare på dig selv. Kom derfor med på denne lederuddannelse – med dig derfra får du:

Praktiske redskaber til at skabe bedre balance, trivsel og glæde for dig selv Udarbejdelse af dit eget Livs- og Arbejdsglædemanifest Din egen Arbejdsglædedagbog, som hjælper dig med at fastholde fokus på din energi og trivsel Introduktion til og viden om nye ledelsesparadigmer Konkrete redskaber til at sikre engagement, fællesskab og en arbejdsglædekultur blandt dine medarbejdere

I spidsen for uddannelsen står psykolog og tidligere centerleder Helle Kjær Groth og cand.merc. og tidligere leder Tina Seirup Nielsen.

Pladserne ryger hurtigt, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig

Læs mere
Sindets medfødte sundhed: De Tre Principper
Uddannelse

Sindets medfødte sundhed: De Tre Principper

Er du klar til at finde en dybere indre ro og slippe gamle mønstre, der holder dig tilbage? På uddannelsen i “De Tre Principper” lærer du at navigere bevidst i dine tanker og følelser, så du kan opleve livet med større klarhed og mindre stress.

Gennem fem inspirerende weekender med fokus på selvindsigt og fællesskab, vil du opdage en helt ny måde at forstå dig selv og verden på. Uddannelsen kombinerer selvudvikling og praktisk viden, så du kan bruge principperne både privat og professionelt.

På forløbet får du blandt andet:

En dybere forståelse af, hvordan tanke, bevidsthed og livskraft skaber din oplevelse af livet. Viden om, hvordan du kan lytte til dit nervesystem og slippe forvrængede tanker. Inspiration til at fremme mental trivsel og indre ro – hos dig selv og andre.

Tag med på en uddannelse, der forandrer, styrker og inspirerer! Læs mere om uddannelsen herunder.

Læs mere