Oplever du børn og unge, der har svært ved at holde fokus, lytte eller gennemføre opgaver? Og vil du have viden og redskaber til at forstå, hvornår der er tale om en almindelig forstyrrelse af opmærksomheden kontra en egentlig opmærksomhedsforstyrrelse som f.eks. ADHD/ADD?
Så kom med på dette praksisnære kursus, hvor du bliver klædt på med:
En grundlæggende forståelse af opmærksomhed som kognitiv funktion Redskaber til at undersøge, hvad der kan forstyrre opmærksomheden – og hvordan en sådan forstyrrelse kan komme til udtryk Inspiration til at genetablere kontrollen over opmærksomheden Indblik i den svære skelnen mellem den hyppigt forstyrrede opmærksomhed og en egentlig opmærksomhedsforstyrrelse/diagnose Viden om, hvem du rækker ud til – og hvornår det er relevant at overveje behov for yderligere hjælpDagen igennem kommer du i skarpt selskab med speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Tine Skipper Vesterby.
– Et 3-dages kursus i patientsikkerhed, dokumentation og ansvar
På sociale bo- og opholdssteder er korrekt medicinhåndtering og præcis sundhedsfaglig dokumentation afgørende for beboernes sikkerhed og trivsel.
Dette 3-dages kursus er målrettet dig, der arbejder under sundhedsloven på et behandlingsregistreret tilbud, og som ønsker et solidt fagligt fundament til at håndtere dine opgaver professionelt.
At hjælpe udsatte borgere med at skabe positive forandringer i deres liv kræver tårnhøj faglighed, vedholdenhed og engagement. Kom derfor med på dette kursusforløb med Rolf Eggert og Heidi Achen, hvor du bliver præsenteret for ‘MønsterBryder Metoden’, som er en konkret model til at forstå og arbejde med kommende mønsterbrydere.
I løbet af kursets 2 dage får du:
En teoretisk og praktisk model til at forstå, strukturere og hjælpe udsatte borgere til reel udvikling Viden om og årsager til udsathed, herunder mønsterbryderteorien The Hero’s Journey som en model til at forstå mønsterbruddets faser Viden om, hvordan du i praksis understøtter mønsterbruddet med afsæt i borgerens samlede livssituation Viden om traumers betydning for et menneskes følelser, handlinger og udfordringer – og dine egne reaktioner i mødet med borgeren Inspiration til et fælles fagligt fundament på arbejdspladsenFøler du dig ofte presset, overbelastet eller mentalt på overarbejde? Glemmer du at holde pauser, eller har du måske helt opgivet dem?
Så er denne kursusdag for dig. Du får en inspirerende og lavpraktisk dag med to stærke formidlere inden for arbejdstrivsel og mental sundhed: Pia Hauge og Mads Hyldig. Gennem oplæg, øvelser og refleksion får du konkrete redskaber til at skabe en mere balanceret og bæredygtig arbejdsdag – med ro i hovedet og energi i kroppen.
Samlet udbytte for dig og din arbejdsplads:
Mindre stress og tankemylder Mere kognitivt overskud til arbejdsopgaverne Inspiration til pausekultur, du kan tage med hjem Bedre koncentrationsevne og mere energi Mere arbejdsglæde – og overskud til det, der virkelig betyder nogetVi har sammen med nogle af Danmarks førende eksperter på området udviklet uddannelsen ”Certificeret rusmiddelbehandler – misbrugsbehandling i et traumefokuseret perspektiv”.
Formålet er at etablere Danmarks højeste kompetenceniveau inden for misbrugsbehandling. Uddannelsen sigter mod at uddanne specialister, der kan levere evidensbaseret og holistisk misbrugsbehandling.
Arbejdet med mennesker, der har personlighedsforstyrrelser, er ofte komplekst – og derfor inviterer vi dig inden for på denne uddannelse, der både giver dig en grundlæggende forståelse af ICD-11-beskrivelsen af personlighedsforstyrrelser samt redskaber til at sikre det gode samspil med dine borgere/klienter.
Uddannelsen er skabt sammen med psykolog og professor Bo Bach samt specialist i psykoterapi Nana Lund Nørgaard, og de står klar til bl.a. at klæde dig på med:
En almenmenneskelig forståelse af, hvad personlighedsforstyrrelse er, hvilket giver dig mulighed for at forstå og møde mennesket bag lidelsen eller problemet endnu bedre Viden om og redskaber til kommunikation: Hvordan møder du bedst klienter/borgere med personlighedsforstyrrelse? Viden om mentalisering og præ-mentalisering som psykologisk forståelsesramme En forståelse af dine egne reaktioner i mødet med klienter/borgere med personlighedsforstyrrelse og redskaber til selvregulering i mødetLæs mere om dit udbytte, uddannelsens opbygning og underviserne lige herunder
Hver dag har du dig selv med i dit relationsarbejde – du er det vigtigste arbejdsredskab. Det er derfor afgørende, at du forstår din krops signaler og passer på dig selv. Netop dét får du kompetencer til på denne uddannelse, så du kan trives i dit arbejde og sikre gode relationer til dine borgere/patienter.
Uddannelsen tager afsæt i neuroaffektiv udviklingspsykologi og har et særligt fokus på træning i embodiment.
I løbet af 6 dage får du bl.a.:
Konkrete metoder og øvelser til at afbalancere dit nervesystem og styrke nærvær, overblik og resiliens Effektive redskaber til at forebygge udbrændthed, omsorgstræthed og stress Skærpede relationskompetencer Viden om kroppens intelligens gennem begrebet embodiment Kendskab til grundfølelser som socialt kompas i arbejds- og hverdagslivLæs med herunder for at få mere at vide
Er du klar til at finde en dybere indre ro og slippe gamle mønstre, der holder dig tilbage? På uddannelsen i “De Tre Principper” lærer du at navigere bevidst i dine tanker og følelser, så du kan opleve livet med større klarhed og mindre stress.
Gennem fem inspirerende weekender med fokus på selvindsigt og fællesskab, vil du opdage en helt ny måde at forstå dig selv og verden på. Uddannelsen kombinerer selvudvikling og praktisk viden, så du kan bruge principperne både privat og professionelt.
På forløbet får du blandt andet:
En dybere forståelse af, hvordan tanke, bevidsthed og livskraft skaber din oplevelse af livet. Viden om, hvordan du kan lytte til dit nervesystem og slippe forvrængede tanker. Inspiration til at fremme mental trivsel og indre ro – hos dig selv og andre.Tag med på en uddannelse, der forandrer, styrker og inspirerer! Læs mere om uddannelsen herunder.
Brug personalemødet til fælles faglig kompetenceudvikling med relevante digitale fagoplæg, og diskutér efterfølgende det faglige indhold ud fra jeres praksis og arbejdsrutiner.
Licensprisen er fast uanset antal medarbejdere og må vises for op til 20 medarbejder pr. licens – d.v.s. at du kan få kompetenceudvikling for helt ned til kr. 249,- pr. medarbejder*
(* Kr. 249,- pr. medarbejder er beregnet udfra fast licenspris for 20 medarbejdere. Licensprisen er fast, og pris pr. medarbejder reguleres ved deltagelse af under 20 medarbejdere.)
Læs mere nedenfor og se aktuelle fagoplæg (vi udarbejder løbende nye fagoplæg henover 2025).
Varighed: 40 minutter. Se denne digitale lektion med fysioterapeut Pernille Thomsen, hvor hun stiller skarpt på autisme set fra et neurofysiologisk perspektiv.
Du har mulighed for at downloade lektionens slides.
Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms)
Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes. Du har adgang til den digitale lektion i 1 år fra købsdato.
Varighed: 4 timer. Dette praksisnære digitale kursus giver dig viden om mentalisering og mentaliseringsbaseret behandling samt helt konkrete kompetencer og værktøjer til at anvende mentalisering i praksis og at udvikle mentaliseringsevnen hos børn, unge og voksne – herunder specifik viden om mentalisering og autisme og mentaliseringsbaserede metoder særligt målrettet mennesker med autisme.
E-læringskurset er udviklet i tæt samarbejde med Janne Østergaard Hagelquist & Nadjia Tamechmecht fra Center for Mentalisering og består af to moduler:
Modul 1: Om mentalisering m/Janne Østergaard Hagelquist Modul 2: Autisme og mentalisering m/Nadjia TamechmechtKurset kombinerer teori med praksis – og hele kurset bindes sammen via konkrete cases og praksiseksempler samt refleksionsøvelser. E-læringskurset indeholder også konkrete mentaliseringsværktøjer, som gør dig i stand til at anvende mentalisering i arbejdet med børn, unge og voksne direkte i din dagligdag.
Varighed: 30+ timer. På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.
Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:
ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af specialiseringsmodulerne (børn og unge og/eller voksne), overbygningsmodulet og bestået den afsluttende test.
Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder.