Sæt fokus på livskvalitet! Vores uddannelse i praksisnær neuropædagogik tilbyder dig som fagperson muligheden for at lære, hvordan du gennem neuropædagogisk tankegang, strategier og interventioner kan hjælpe borgere med kognitive udfordringer, f.eks. erhvervet- og medfødt hjerneskade, demens mm.
Uddannelsen er udviklet i samarbejde med underviserne Bente Juul og Susanne Bommelund fra Hjerneskadecentret i Odense. På uddannelsen er fokus på det praktiske arbejde, og den er rettet mod de mange faggrupper, der arbejder med borgere i hverdagen.
I løbet af uddannelsen får du:
Viden om og forståelse af den neuropædagogiske tankegang og tilgang – herunder viden om hjernens funktioner, neuropsykologi – og dermed en forståelse af, hvorfor mennesker handler, som de gør Viden om neuropædagogiske redskaber til brug i din hverdag med borgere ramt af kognitive dysfunktioner Indsigt i – og afprøvning af – grundlæggende neuropædagogiske analysemodeller og redskaber Sagssupervision, blandt andet ift. afprøvede strategier og tiltag fra egen praksis samt coaching i forhold til udvikling af nye neurofaglige strategier med henblik på løsning af konkrete problemstillinger Ubegrænset adgang til digitale lektioner med faglige videooplæg og refleksion, som hjælper dig til at fastholde din videnNår et barn eller en ung mistrives, er der ofte tale om komplekse årsager. Det er derfor nødvendigt at se hele vejen rundt om barnet. Sammen med psykolog Jørn Nielsen dykker vi derfor ned i metoder til at arbejde helhedsorienteret og udviklingsfremmende, når symptomerne på mistrivsel viser sig.
I løbet af kursets 3 dage opnår du kompetencer til:
At besvare børn og unges symptomer på mistrivsel udviklingsfremmende At arbejde med et udvidet perspektiv på mistrivsel i praksis At anvende “metaundersøgelser” og “dobbelte beskrivelser” som metoder til at udrede afgørende sammenhænge og kortlægge ændringspotentialer, der er mulige at handle på At inddrage barnet i processen i et udviklingsorienteret perspektiv At styrke samarbejdet kollegialt, tværfagligt og med forældrene/omsorgspersonerneNysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder, hvor der er yderligere oplysninger om det faglige indhold, udbyttet og underviseren.
Bliv certificeret i værktøjet The Fearless Organization Scan, så du kan være med til at styrke den psykologiske tryghed i din organisation og derigennem skabe bedre resultater, mere læring og større jobtilfredshed.
Dine undervisere på forløbet er Christian Ørsted, dansk ekspert i psykologisk tryghed, samt Sarah Møller Lundberg, som har bred erfaring med at styrke kommunikationskompetencer, der løfter den psykologiske tryghed.
Seminarer.dk er partner med “The Fearless Organization Scan” og er den eneste danske udbyder af forløbet.
Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.
Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:
Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltagerVil du vide mere om naturterapi uddannelsen? Så finder du meget mere information lige herunder.
Næste hold i 2025 er åbent for tilmeldinger. Tilmeld dig her på siden.
Dette kursus er afholdt.
Se i stedet:
Alle kurser om angst
Alle kurser om autisme
Børn og unge med autisme oplever ofte at få tillægsdiagnoser, bl.a. angst. På dette dybdegående 3-dages kursus om autisme og angst opnår du viden og praksisnære redskaber, som gør dig i stand til at afhjælpe angsten hos disse børn og unge, samtidig med at du har blik for autismen og de særlige omstændigheder, den giver.
Dine undervisere er psykolog, Louise Sandholdt Trip, og psykolog, Nina Schultz Hansen, som bl.a. beriger dig med:
Viden om kernesymptomer og kendetegn ved autisme Viden om camouflageprofilen (også kendt som pigeprofilen) Grundlæggende viden om hjernen, angst og signalstoffer Viden om udvikling af angst og forskellen på angst og frygt Viden om udfordringen ved angst og autisme Kognitive og metakognitive redskaber Redskaber til eksponering Redskaber til social træningVi arbejder på nye datoer. Hold øje med siden.
OBS: Denne uddannelse er blevet en del af vores samlede uddannelse – Den metakognitive bølge – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT
Hele modul 5 og 6 er tilegnet til ACT, så du kan lære meget mere om Acceptance and Commitment Therapy på vores nye uddannelse.
Lær at bruge Acceptance and Commitment Therapy (ACT) til at hjælpe mennesker med at finde ind til deres egne værdier og lære at håndtere problemstillinger og lidelser i deres liv.
På ACT mini-uddannelsen bliver du undervist af psykolog Anne Dorthe Hasholt, som sørger for, at du får:
En dybere teoretisk og praktisk forståelse af ACT Træning i brugen af de forskellige arbejdsmodeller og øvelser Kompetencer til at bruge terapiformen i mødet med borgere med bl.a. kroniske smerter, stress, angst, depression og OCD Kompetencer til at hjælpe mennesker med at få adgang til vigtige redskaber, der kan give dem robustheden til at kunne tage engagerede skridt i retningen af det, der giver mening for dem, og til at holde retningen både i medvind og modvindHusk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a., hvad du kan få ud af at deltage på vores ACT uddannelse, og hvorfor ACT kan være den helt rigtige uddannelse for dig.
Klimaet er i alvorlig krise, og vores relation til naturen er helt afgørende for den grønne omstilling. Derfor er det væsentligt at involvere børn og unge i denne omstilling – men hvordan gør du som fagperson bedst det? Det er fokus for dette 3-dages kursus, hvor du bl.a. opnår:
Forståelse for natursynet i pædagogikken i forhold til kerneopgaver og mål i arbejdet Perspektiver på at tilrettelægge pædagogiske aktiviteter ud fra et naturempatisk grundsyn Indblik i oprindelige folks natursyn og pædagogiske praksisser Eksempler på grøn omstilling i pædagogisk praksis Udvikling og afprøvning af selvvalgt pædagogisk aktivitetPå traume uddannelsen lærer du at bruge kropslige metoder til at hjælpe mennesker med psykisk sygdom og traumer. På denne modulopbyggede traume uddannelse lærer du blide og nænsomme øvelser, der er med til at dæmpe eller lindre psykiske og fysiske symptomer.
Med fra traume uddannelsen tager du bl.a.:
Viden om traumer, herunder indsigt i sekundær traumatisering, retraumatisering samt transgenerationelle traumer Traumeforståelse med udgangspunkt i den treenige hjerne samt vores nervesystem Kendskab til den Polyvagale teori: det sociale nervesystem og vagusnerven Viden om, hvordan kroppen kan være med til at forløse traumer via det nonverbale sprog Kropslige metoder samt inspiration til, hvordan disse kan implementeres direkte i praksisVi udbyder en ny traume uddannelse i samarbejde med Inge Svane.
Se uddannelsen: Slip traumerne fri.
Praksisnære redskaber til at forløse traumeenergi med inspiration i bl.a. en somatisk og oplevelsesorienteret tilgang samt SOMA.
På denne udbytterige miniuddannelse i “traumebehandling med fokus på kroppen” bliver du undervist af psykoterapeut Inge Svane, som beriger dig med viden og kompetencer, du kan anvende i arbejdet med mennesker, der har oplevet traumer.
I løbet at uddannelsens 4 dage sætter hun bl.a. fokus på:
Hvad et traume er, herunder præsentation af forskellige typer traumer Det autonome nervesystem Vagusnervens betydning for beroligelsessystemet Hvilken betydning din tyngdekraft og åndedræt har i traumearbejde Berøring og bevægelse som tilgang Hvad du skal være særligt opmærksom på, når du anvender berøring/bevægelse Hvordan du undgår at lave retraumatiseringTag med på vejlederuddannelsen i BeCool og opnå kompetencer til at arbejde forebyggende med børn og unges angst og understøtte øvrig angstbehandling.
Du bliver undervist af ekspert og psykolog Søren Benedikt Pedersen, som bidrager med den nyeste viden om angst, stress og traumer, ligesom han bl.a. stiller skarpt på:
Realistisk tænkning vs. metakognitive strategier Gradueret eksponering og trin-for-trin planer Visualisering, åndedræt og afslapning Guidet massage, leg, bevægelse og sanser Assertiv adfærd, kropssprog og social færdighedstræningEn topevalueret overbygningsuddannelse i Kognitiv terapi og metode, som strækker sig over 2 moduler (4 dage).
Få rygsækken fuld af viden om den kognitive tilgang og dens terapeutiske metoder, så du som fagprofessionel kan gøre en verden til forskel for de borgere, du møder i din dagligdag.
Topevalueret uddannelse! Bliv undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, og få et godt fundament for at forstå kognitiv terapi og metode. Du opnår bl.a. indsigt i, hvordan kognitiv terapi kan anvendes i forbindelse med angst og depression og redskaber til at udfordre og omstrukturere problematiske tanker og regelsæt.
Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a. hvad du kan få ud af at deltage på vores kognitiv terapi uddannelse, og hvorfor kognitiv terapi uddannelsen kan være det helt rigtige for dig.
Nye hold på vej