Konflikter og problemskabende adfærd er ofte en del af hverdagen i arbejdet med borgere, der har mentale, sociale og psykiske udfordringer. Det gør en verden til forskel mht. forebyggelse af vold og selvskadende adfærd, hvordan fagprofessionelle håndterer konflikterne. Det er derfor essentielt at afstemme krav og forventninger til borgeren eller beboeren og lægge tydelige planer for, hvordan du og dine kollegaer som personalegruppe arbejder systematisk med at forebygge konflikter.
På dette kursus dykker vi ned i konflikthåndtering med udgangspunkt i Low Arousal og Low Arousal 2 (LA2). Vi har fået psykologerne Bo Hejlskov Elvén og Trine Uhrskov til at give os et indblik i de to tilgange, som komplimenterer hinanden i arbejdet med at styrke konflikthåndtering og forebyggelse af magtanvendelse.
LA2 bygger på samme grundstamme inden for den personcentrerede pædagogik og autonomistøttende pædagogik, som Low Arousal bygger på. Low Arousal-tankegangen fokuserer på at se sammenhængen mellem borgerens episoder, og tilgangen understreger, at du som fagprofessionel spiller en betydelig rolle i at hjælpe borgeren med at styrke sin evne til egenkontrol over sit arousal-niveau. LA2 fokuserer desuden på, hvordan du struktureret arbejder med evaluering og pædagogiske forandringsprocesser som en recovery-orienteret tilgang til støtte af borgeren.
Målgruppe:
Kurset henvender sig til dig, der arbejder med mennesker med psykiske vanskeligheder, kognitive funktionsnedsættelser og sociale udfordringer, og som gerne vil have inspiration til at forebygge vold og fremme trivsel på din arbejdsplads - både for borgernes skyld og af hensyn til dig selv og dine kollegaer.