E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Artikler fra Seminarer.dk – Kategorioversigt / Ledelse / Annette Klausen: om de 4 ledelsesstile

Annette Klausen: om de 4 ledelsesstile

Rollen som mellemleder kan til tider være vanskelig. Du står hver dag i et enormt krydspres, hvor du skal kunne lede op, ned, på tværs og ind mod dig selv. Det er derfor naturligt, at du til tider kan føle dig udfordret, men det er der en løsning på.

Ledelsesguide til mellemledere – 360 grader rundt!

Rollen som mellemleder kan til tider være vanskelig. Du står hver dag i et enormt krydspres, hvor du skal kunne lede op, ned, på tværs og ind mod dig selv. Det er derfor naturligt, at du til tider kan føle dig udfordret, men det er der en løsning på.

Se også relevant kursus: Robuste skrøbelige ledere skaber bedre resultater

Annette Klausen: om de 4 ledelsesstile:

At lede opad: ”Det handler om at klæde sin chef på. Toplederen sidder øverst i ’leder-lagene’, men dermed får man naturligvis også en vis distance. Og det er bestemt ikke alt, man skal vide, men netop her skal mellemlederen netop være god til at sørge for at klæde sin topleder på med faglige input. Mellemlederen skal være god til kun at give det mest relevante indhold videre, det som ’skal vides’ – men heller ikke mere. Så leder man opad.”

At lede nedad: ”Man skal være god til at forstå de mennesker, som skal drive resultaterne igennem. Man skal rydde vejen for dem, sådan at de kan løbe resultaterne. Det svarer til en sneplov, der rydder sne. Det nytter ikke noget, at medarbejderne selv står med små skovle og forsøger at få sneen væk. Det er mellemlederens opgave.”

At lede på tværs: ”Man skal være dygtig til at finde fælles fodslag med de kollegaer, som er på samme organisatoriske niveau som én selv. Nogle gange handler det om at være dygtig til at trække sig selv ud af ligningen og give plads til kollegaen. Man skal bakke hinanden op, og også kunne se, at lige nu er det DIN idé, der er vigtigst. Man skal evne at finde en fælles agenda.”

At lede indad: ”Som mellemleder – og leder i det hele taget – er man en stor rollemodel. Derfor kan man heller ikke ikke-kommunikere! Man skal med andre ord vide, at der altid er nogen, der tolker på dig. Derfor skal man være god til at være personlig, uden at blive privat, i forhold til sine medarbejdere.

Se også relevant kursus: Unik sammensat temadag med Arne Nielsson og Chris MacDonald

Gå til top