E-læring - Charlotte om digital lektion: ”Fortsæt endelig med det digitale!” - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

E-læring – Charlotte om digital lektion: ”Fortsæt endelig med det digitale!”

Læs her om Charlotte Hindsgauls oplevelse med at tage den digitale lektion om tilknytningsforstyrrelser.

e-læring
Charlotte Hindsgaul er socialpædagog i socialpsykiatrien, og så er hun også én af de første, der har taget en af de digitale lektioner, som vi hos Seminarer.dk er begyndt at udbyde som del af vores e-læring.  Vi har derfor taget en lille snak med hende for at høre nærmere om hendes oplevelse med denne form for e-læring.

Se relevant digital lektion: Louise Brückner om tilknytningsforstyrrelser

Hvorfor valgte du at tage den digitale lektion om tilknytningsforstyrrelser? 

“Jeg blev overlykkelig, da jeg så, I havde lavet noget digitalt!

Jeg forestillede mig, at en time ansigt til ansigt med Louise Brückner på computeren, hvor hun holdt et foredrag, var noget, jeg ville kunne drage nytte af, og det har jeg gjort! Og det er jo ikke kun, fordi det er Louise – jeg vil også sagtens kunne bruge lektioner med nogle andre relevante undervisere. Min leder har også allerede givet mig lov til at købe lektionen om autismespektrumforstyrrelser.”

Hvordan var det at finde ud af at tilgå lektionen?

“Det var rigtig nemt at følge det tilsendte link og logge mig ind. Der var ikke noget besværligt i det, og jeg er altså en gammel kone.”

Hvad tænkte du om kvaliteten af selve videoen?

”Jeg synes, den var fin! Jeg har set lektionen på min bærbare, og der var ikke nogen problemer. Der var ikke noget hakkeri eller utydelighed eller noget som helst. Så bare giv den gas – fortsæt endelig med det digitale!”

Hvad tænkte du om indholdet og udbyttet?

“Det, Louise giver, er letforståeligt. Når lektionen er færdig, synes jeg, at man har fået et godt billede af emnet. Hun er smaddergod til at komme med nogle påstande, så man får vakt sin nysgerrighed, så jeg var godt tilfreds! Louise er også rigtig god til at binde teori og praksis sammen.

Lektionen er desuden en appetitvækker – lysten til at vide mere kan gøre, at man ser på, hvad der kommer af kurser og uddannelser i fremtiden, som man gerne vil meldes på. Vi sender mange medarbejdere af sted på kursus i øjeblikket, men når man foreslår et kursus, så er der mange, der ikke helt kan forholde sig til det. Med det her kan man få en appetitvækker på, hvad kurserne f.eks. går ud på.”

Kan du anbefale andre at tage en digital lektion hos Seminarer.dk?

“Ja, det kan jeg sagtens! Jeg synes, det er pengene værd. Jeg betalte selv den første lektion, men får min arbejdsgiver til at betale den næste. Jeg har det jo i et år, så jeg vil jo hele tiden kunne gå ind og plukke ud og kigge og gå tilbage, og det er helt sikkert, at jeg kommer til at benytte mig af muligheden for at se lektionen igen!”

Se alle vores e-læringsproduktioner her.

Relevante arrangementer

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker (niveau 3 og 4 i svangreomsorgen) gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Læs mere
Bryd tavsheden – lad børn læne sig op ad voksne, når livet er svært
Kursus

Bryd tavsheden – lad børn læne sig op ad voksne, når livet er svært

Jylland & Sjælland

Tag med på denne kursusdag, hvor du bliver klædt på til at støtte børn, når de er ramt af svære livsomstændigheder.

Familieterapeut Karen Glistrup og børnepsykolog Birgitte Ørnstrup står i spidsen for kurset og sætter bl.a. fokus på:

Hvordan du som fagperson taler med børn med hensyntagen til, at de netop er børn Hvordan du får kendskab til bagvedliggende årsager til barnets mistrivsel. F.eks. når et barn er pårørende til forældre eller søskende med psykisk sygdom, eller hvis der er problemer med misbrug i familien Hvordan du udforsker familiens livsomstændigheder og belastninger uden at aktivere skyldfølelse Hvordan du i mødet med barnet kan minimere antallet af spørgsmål, så samtalen fra det usikre barns perspektiv ikke opleves som ubehagelig Hvordan du taler med børn og deres forældre med rette ansvarsfordeling mellem barn og voksen, forælder og fagprofessionel

Læs videre herunder for at få mere at vide om dagens indhold og underviserne.

Læs mere
Gaming- og SoMe-afhængighed – Sådan hjælper du unge med et lidelsesfuldt skærmforbrug
Kursus

Gaming- og SoMe-afhængighed – Sådan hjælper du unge med et lidelsesfuldt skærmforbrug

Jylland & Sjælland

Hvordan hjælper du bedst unge, som er blevet suget så langt ind i gaming og/eller sociale medier, at der er tale om egentlig afhængighed? Dét er omdrejningspunktet for dette kursus i selskab med psykolog David Madsen, læge Cecilie Federspiel og medlem af regeringens tech-udvalg Mie Oehlenschläger.

I fællesskab sikrer de, at du i løbet af kursusdagen får:

Viden om gaming- og SoMe-afhængighed, og hvordan det påvirker unges liv og trivsel Kendskab til afhængighedens udtryk, herunder psykologiske, fysiske, adfærdsmæssige og sociale symptomer Forståelse af de underliggende mekanismer og virkemidler, som spil- og SoMe-industrien anvender til at fastholde menneskers opmærksomhed, engagement og tid Viden om forebyggelse og effektive interventioner, herunder Acceptance and Commitment Therapy og narrative samtaleteknikker Indblik i, hvordan du taler med forældre eller andre fagpersoner, som er i berøring med unge, der har et problematisk forbrug af computerspil og SoMe

Du finder mere info om kursusdagens indhold og underviserne herunder.

Læs mere