Livsfarlig Ledelse - En øjenåbner for nutidens ledere
Handicap & omsorg
Artikel

Livsfarlig Ledelse – En øjenåbner for nutidens ledere

I en verden hvor ledelsesmetoder og -teorier konstant udvikles og forfines, udfordrer Christian Ørsted konventionerne med sin bog "Livsfarlig Ledelse". Denne anmeldelse og referat er målrettet ledere, både i det private og offentlige, som ønsker at forstå de skjulte farer ved nutidens ledelsespraksisser og udvikle mere bæredygtige og trygge organisationer.

Af Seminarer.dk
livsfarlig ledelse christian ørsted

Hvad kan du lære af “Livsfarlig ledelse?

“Livsfarlig Ledelse” udforsker paradokser og faldgruber i moderne ledelse, ved at tage et kritisk blik på populære ledelsesmetoder og deres utilsigtede konsekvenser. Ørsted identificerer, hvordan de konventionelle ledelsesværktøjer ofte kan skabe stress, frygt og usikkerhed i organisationer, hvilket påvirker medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde negativt.

Bogen er opdelt i tre hoveddele. I første del præsenterer Ørsted en række “livsfarlige ledelsesværktøjer”, såsom målstyring, feedbackkultur og resultatorienteret ledelse. Han argumenterer for, at disse værktøjer kan medføre uønskede bivirkninger, såsom konkurrence, frygt for fejltagelser og en negativ atmosfære.

Anden del fokuserer på “livsfarlig ledelsesadfærd”, hvor Ørsted identificerer, hvordan ledernes egne adfærdsmønstre kan forstærke de negative konsekvenser af de farlige ledelsesværktøjer. Eksempler på sådanne adfærdsmønstre inkluderer mikroledelse, manglende anerkendelse og konstant forandring.

I tredje del præsenterer Ørsted et alternativ til de farlige ledelsesmetoder. Han introducerer begrebet “psykologisk tryghed” som en vigtig faktor i at skabe sunde og produktive arbejdsmiljøer. Ørsted foreslår, at ledere bør fokusere på at skabe rum for ærlig kommunikation, anerkendelse og fælles ansvar, for at fremme medarbejdernes trivsel og organisationens succes.

Artikelserie med Christian Ørsted om psykologisk tryghed

Vi har i forbindelse med vores uddannelse om psykologisk tryghed, lavet en artikelserie med Christian Ørsted. Du kan finde alle tre artikler med Christian Ørsted herunder:

Del 1: Psykologisk tryghed er lige ud ad landevejen… og så til højre, venstre, op og ned

Del 2: Psykologisk tryghed er helt afgørende i en kompleks verden

Del 3: ”Tiden er kommet til at kigge mere udad – i en omskiftelig verden kan vi ikke klare problemerne alene”

Boganmeldelse af livsfarlig ledelse

“Livsfarlig Ledelse” er en provokerende og tankevækkende bog, der udfordrer ledere til at genoverveje deres ledelsesmetoder og værdier. Ørsteds skarpe analyse og klare eksempler gør bogen til en øjenåbner for nutidens ledere, der ønsker at skabe mere bæredygtige og trygge organisationer. Bogen er både inspirerende og praktisk, og giver værdifulde indsigter og anbefalinger til ledere på alle niveauer.

Sammenfattende er “Livsfarlig Ledelse” en essentiel læsning for ledere, der ønsker at reflektere over og forbedre deres ledelsespraksis. Bogen sætter fokus på de skadelige konsekvenser af nogle af nutidens mest populære ledelsesmetoder og viser vejen til en mere tryg og bæredygtig fremtid for organisationer.

Vil du lære mere om psykologisk tryghed?

Hvis du ønsker at lære mere om Christian Ørsteds tanker og metoder, kan du glæde dig over, at han er en af underviserne på uddannelsen “Bliv certificeret Practitioner med The Fearless Organization Scan“. Denne uddannelse fokuserer på at måle og skabe psykologisk tryghed i organisationer, hvilket er en af de centrale temaer i “Livsfarlig Ledelse”. Du kan finde mere information og tilmelde dig uddannelsen på linket herover.

Relevante arrangementer

Psykologisk tryghed: Bliv certificeret Practitioner med The Fearless Organization Scan
Uddannelse

Psykologisk tryghed: Bliv certificeret Practitioner med The Fearless Organization Scan

Jylland & Sjælland

Bliv certificeret i værktøjet The Fearless Organization Scan, så du kan være med til at styrke den psykologiske tryghed i din organisation og derigennem skabe bedre resultater, mere læring og større jobtilfredshed.

Dine undervisere på forløbet er Christian Ørsted, dansk ekspert i psykologisk tryghed, samt Sarah Møller Lundberg, som har bred erfaring med at styrke kommunikationskompetencer, der løfter den psykologiske tryghed.

Seminarer.dk er partner med “The Fearless Organization Scan” og er den eneste danske udbyder af forløbet.

Flere hold til efteråret 2024 på vej. Hold øje med siden eller skriv dig på venteliste.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fearless organization scan
Scans

Fearless organization scan

Fyn, Jylland & Sjælland

Til dig, der er certificeret practitioner i psykologisk tryghed. På siden her kan du købe scans til at måle psykologisk tryghed. Ved køb skal du blot skrive dit eget navn i kurven ved “Indtast deltager.”. Når dit køb er godkendt fra Seminarer.dk, kan du finde dine scans via din Fearless Organization-profil.

Pris pr. deltager

OBS! Prisen omregnes til DKK i forhold til gældende valutakurs. Vælg én eller flere pakker i Informationsboksen og se aktuelle pris. 

PSI – anonym scan 

7,50 dollars pr. deltager for en PSI – anonym scan  

10 stk. scan – 75 dollars  20 stk. scan – 150 dollars  50 stk. scan – 375 dollars  100 stk. scan – 750 dollars 

PSI – ikke-anonym scan 

13,50 dollars pr. deltager for en PSI – ikke-anonym scan 

10 stk. scan =  135 dollars  20 stk. scan =  270 dollars   50 stk. scan = 675 dollars  100 stk. scan = 1.359 dollars 

Ønsker du en abonnementsaftale eller et andet antal, så kontakt venligst Seminarer.dk: 66159043 eller skriv til [email protected]. 

Læs mere
LA & LA2: Forebyg konflikter og styrk trivslen hos borgere og medarbejdere
Kursus

LA & LA2: Forebyg konflikter og styrk trivslen hos borgere og medarbejdere

Fyn

Oplev to af de førende eksperter inden for Low Arousal og Low Arousal 2, når psykologerne Bo Hejlskov Elvén og Trine Uhrskov deler ud af deres store viden på denne inspirerende kursusdag.

På dagen stiller de skarpt på, hvordan du vha. Low Arousal og Low Arousal 2 kan forebygge og deeskalere konflikter – og dermed skabe større trivsel for dine borgere og dig selv/dine kollegaer.

Du lærer bl.a.:

hvordan vi som professionelle forstår konflikter og problemskabende adfærd hvordan du skaber en udvej for personen med udadreagerende adfærd hvordan du kan arbejde systematisk og metodisk med at forebygge konflikter LA2 som metode til at forebygge magtanvendelse hvorfor metoderne har stor betydning for personalegruppens trivsel

Kom med – du kan læse mere om den særlige kursusdag herunder.

Læs mere
Forstå barnets urolige adfærd – i et sansemotorisk, relationelt og neuropsykologisk perspektiv
Kursus

Forstå barnets urolige adfærd – i et sansemotorisk, relationelt og neuropsykologisk perspektiv

Jylland & Sjælland

Børns sansemotoriske udvikling har afgørende betydning for deres indlæring og trivsel. Som fagperson er det derfor vigtigt, at du kan spotte sansemotoriske udfordringer hos børn og træne deres sansemotoriske færdigheder.

Sammen med sansemotorisk konsulent, Mette Drescher Jensen, har vi derfor skabt denne kursusdag, hvor din faglige palet bliver udvidet med:

Redskaber til sansemotoriske tiltag – både som gruppeaktiviteter og som en overordnet tilgang i barnets hverdag Viden om det primære sansesystem og sanseintegration – og hvorfor disse aspekter har betydning for barnet i forhold til dets relationer Indsigt i samspillet mellem sanser, hjerne og krop Kompetencer til at identificere, hvilke primære sanser der har brug for at blive stimuleret og styrket Teori og praksis samlet i en fælles idébank som inspiration til initiativer og aktiviteter, der konkret kan implementeres i hverdagen med børnene

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med lige herunder.

Læs mere