Positiv psykologi er især relevant for firmaer i vækst - Seminarer
Ledelse
Artikel

Positiv psykologi er især relevant for firmaer i vækst

Når en virksomhed er i vækst, er det værd at tale om positiv psykologi, som kan øge motivation og trivsel. Hør mere i dette lydklip med Martin Seligman.

positiv psykologi

Positiv psykologi argumenterer for, at man også skal fokusere på alt det, der fungerer og ikke kun på det, som ikke fungerer. Det gælder også på arbejdspladsen. Skeptikerne siger: Vi er nødt til at tage os af problemerne først.Vi har spurgt Martin Seligman, grundlæggeren af positiv psykologi, om hans syn på den indvending. Det kan du høre mere om i lydklippet nederst i artiklen. 

Her får du et overblik over den spændende psykologiske retning.

Seligman gør det klart, at man skal skelne mellem virksomheder, der er i krise – eller ved at forbløde som han udtrykker det – og virksomheder, hvor der er fokus på vækst, kreativitet og innovation. De sidste er de relevante, når vi taler om positiv psykologi, siger han.

Martin Seligman udtaler sig i interviewet med Seminarer.dk (hvilket dog ikke er med i dette klip) anerkendende om den amerikanske professor David Cooperrider, som har opfundet begrebet Appreciative Inquiry (AI), som også sætter fokus på styrker frem for svagheder, og derfor også bliver mødt af mange af de samme indvendinger som Martin Seligman og positiv psykologi.

Tom White, som var øverste chef i et stort telefonfirma, udtalte i 1996:

Appreciative Inquiry kan skaffe dig langt bedre resultater end at and lede efter problemer og løse dem. Telefonfirmaer bruger enorme ressourcer på at korrigere problemer, som har en relativ lille indflydelse på vores service og præstationer. Når det sker kontinuerligt over en længere periode kan føre til en negativ kultur. Jeg er ikke fortaler for ubekymret lykke-snak. Appreciative Inquiry er en kompleks videnskab, som er designet til gøre ting bedre. Vi kan ikke ignorere problemerne, men vi er nødt til at nærme os dem fra en anden side.1 (Her citeret fra Handbook of Organizational Behavior).

Du har mulighed for selv at høre Martin Seligman på Seminar.dk’s store konference om positiv psykologi den 19. september i år i Bella Center, København. Her vil du også kunne høre Danmarks førende autoritet inden for positiv psykologi, Hans Henrik Knoop samt filosof og erhvervsleder Morten Albæk. Læs mere om dagen her.

1. Handbook of Organizational Behavior

Relevante arrangementer

Følelsesmæssig forurening på arbejdet
Kursus

Følelsesmæssig forurening på arbejdet

Jylland & Sjælland

Kom med på dette kursus målrettet ledere og HR-medarbejdere, hvor dagen er centreret omkring det gode arbejdsmiljø – mere specifikt, hvordan du er med til at sikre, at de negative følelser og stemninger ikke får magten på arbejdspladsen i form af følelsesforurening.

Dagens underviser er mentalsundhedsekspert og sociolog Rikke Østergaard, som sikrer dig et fagligt udbytte bestående af bl.a.:

Forståelse af, hvordan følelser og adfærd smitter i organisationer Viden om tredjegradssmitte – hvordan vi mennesker smitter hinanden med følelser og adfærd i tre led Redskaber til, hvordan du som leder spotter følelsesforurening Redskaber til, hvordan du som leder undgår følelsesmæssig ”hijacking” i vigtige beslutningsprocesser Redskaber til, hvordan du som leder holder hjernen skarp og får vendt følelsesmæssig forurening til et godt arbejdsmiljø
Læs mere
Whistleblower-ordninger
Kursus

Whistleblower-ordninger

Fyn, Jylland & Sjælland

Er din arbejdsplads klar til, at der fra december 2021 er krav om en whistleblower-ordning?

Fra den 17. december 2021 bliver det lovpligtigt for alle offentlige myndigheder mv. med 50 ansatte eller mere, samt alle private virksomheder med 250 ansatte eller derover, at have en whistleblower-ordning.

På dette kursus bliver du sat ind i reglerne for ordningen, så du er helt skarp på, hvad den går ud på, og hvad det betyder for din organisation.

Din underviser er cand.jur. Brian Nygaard Oswald, som er kendt for at kunne gøre kompliceret jura letforståeligt og har stor erfaring med undervisning på området.

Pris for online-deltagelse er 2429,- ekskl. moms. Her sparer du udgifterne til hotel og forplejning.

Læs mere
Mod til at handle på elefanten i rummet – målrettet ledere
Kursus

Mod til at handle på elefanten i rummet – målrettet ledere

Jylland & Sjælland

Kender du det, at alle kan se den – elefanten i rummet – men at ingen tør pege på den og tale om den? På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan du som leder håndterer ”elefanten” på bedste vis til gavn for dine medarbejdere og dig selv.

Du kommer i godt fagligt selskab med organisationspsykolog, Lotte Svalgaard, der bl.a. bidrager med:

Viden om, hvad du undgår og hvorfor Redskaber til, hvordan du finder modet til at tage fat på ”elefanten” Redskaber til, hvordan du bidrager til psykologisk tryghed og en oprigtig arbejdskultur Redskaber til, hvordan du tager det første skridt

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Læs mere
Mod i kriseledelse
Kursus

Mod i kriseledelse

Jylland & Sjælland

Få kompetencer til at lede dine medarbejdere gennem svære tider! På dette kursus stiller vi skarpt på kriseledelse, når du bliver undervist af ledelsesforsker og -konsulent, Karsten Mellon, der bl.a. sætter fokus på:

Mod i kriseledelse: Hvilken type mod kræver det? Og hvorfor er modet afgørende for god ledelse? Troværdighed og betydningen af lederens egen adfærd – oplever dine medarbejdere, at de kan stole på dig? Herunder et fokus på integritet og følgeskab Kriseledelse og kommunikation, blandt andet med fokus på at skabe psykologisk tryghed

Kursusdagen byder både på oplæg, øvelser og gruppedialoger.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere