Positiv psykologi er især relevant for firmaer i vækst - Seminarer
Ledelse
Artikel

Positiv psykologi er især relevant for firmaer i vækst

Når en virksomhed er i vækst, er det værd at tale om positiv psykologi, som kan øge motivation og trivsel. Hør mere i dette lydklip med Martin Seligman.

positiv psykologi

Positiv psykologi argumenterer for, at man også skal fokusere på alt det, der fungerer og ikke kun på det, som ikke fungerer. Det gælder også på arbejdspladsen. Skeptikerne siger: Vi er nødt til at tage os af problemerne først.Vi har spurgt Martin Seligman, grundlæggeren af positiv psykologi, om hans syn på den indvending. Det kan du høre mere om i lydklippet nederst i artiklen. 

Her får du et overblik over den spændende psykologiske retning.

Seligman gør det klart, at man skal skelne mellem virksomheder, der er i krise – eller ved at forbløde som han udtrykker det – og virksomheder, hvor der er fokus på vækst, kreativitet og innovation. De sidste er de relevante, når vi taler om positiv psykologi, siger han.

Martin Seligman udtaler sig i interviewet med Seminarer.dk (hvilket dog ikke er med i dette klip) anerkendende om den amerikanske professor David Cooperrider, som har opfundet begrebet Appreciative Inquiry (AI), som også sætter fokus på styrker frem for svagheder, og derfor også bliver mødt af mange af de samme indvendinger som Martin Seligman og positiv psykologi.

Tom White, som var øverste chef i et stort telefonfirma, udtalte i 1996:

Appreciative Inquiry kan skaffe dig langt bedre resultater end at and lede efter problemer og løse dem. Telefonfirmaer bruger enorme ressourcer på at korrigere problemer, som har en relativ lille indflydelse på vores service og præstationer. Når det sker kontinuerligt over en længere periode kan føre til en negativ kultur. Jeg er ikke fortaler for ubekymret lykke-snak. Appreciative Inquiry er en kompleks videnskab, som er designet til gøre ting bedre. Vi kan ikke ignorere problemerne, men vi er nødt til at nærme os dem fra en anden side.1 (Her citeret fra Handbook of Organizational Behavior).

Du har mulighed for selv at høre Martin Seligman på Seminar.dk’s store konference om positiv psykologi den 19. september i år i Bella Center, København. Her vil du også kunne høre Danmarks førende autoritet inden for positiv psykologi, Hans Henrik Knoop samt filosof og erhvervsleder Morten Albæk. Læs mere om dagen her.

1. Handbook of Organizational Behavior

Relevante arrangementer

Undgå udbrændthed i arbejdet med psykisk belastede borgere
Kursus

Undgå udbrændthed i arbejdet med psykisk belastede borgere

Jylland & Sjælland

Oplev en udbytterig kursusdag, der sætter spot på, hvordan du undgår at blive drænet for energi i arbejdet med psykisk belastede borgere. Du bliver undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, som bl.a. beriger dig med vigtig viden om:

Hvad det vil sige, når mennesker projicerer egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig mod dette Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper, såvel i relation til borgeren som dig selv Hvordan dit arbejde med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudvikling

Bemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag.

Læs mere
Ledelse af grupper – i et neuroaffektivt perspektiv
Kursus

Ledelse af grupper – i et neuroaffektivt perspektiv

Jylland & Sjælland

Styrk din ledelse af grupper med denne berigende kursusdag, hvor konsulent og psykoterapeut, Peter Kofoed, bl.a. sikrer, at du opnår:

Kendskab til den neuroaffektive forståelse af gruppedynamik Indsigt i forskellige udviklingsfaser i gruppekulturer Viden om sociale motivationssystemer, bl.a. tilknytnings- og statussystemet Forståelse for mentalisering som redskab til at bearbejde status og tilknytning i grupper

 

Læs mere
23. socialretlige konference
Kursus

23. socialretlige konference

Jylland

Ønsker du ny viden om og perspektiver på børn og unges vilkår, så tag med på den 23. socialretlige konference. I år er temaerne ”Børns processuelle rettigheder”, ”Ungdomskriminalitetsnævnet” samt ”Overgangen fra barn til voksen”, og du har mulighed for at høre en lang række interessante oplæg og debatter, som giver dig et vigtigt socialretligt indblik i vilkårene for de mest udsatte børn og unge.

Læs mere
Fundraising
Kursus

Fundraising

Jylland & Sjælland

Virkeliggør din projektidé! Med dette kursus sætter vi fokus på fundraising og giver dig viden om og redskaber til, hvordan du:

Sammensætter et strategisk veludført projekt Griber ansøgningsarbejdet an Møder forventningerne til, hvad din projektbeskrivelse skal indeholde Sikrer dig en gnidningsløs ansøgningsproces
Læs mere