Positiv psykologi er især relevant for firmaer i vækst - Seminarer
Ledelse
Artikel

Positiv psykologi er især relevant for firmaer i vækst

Når en virksomhed er i vækst, er det værd at tale om positiv psykologi, som kan øge motivation og trivsel. Hør mere i dette lydklip med Martin Seligman.

positiv psykologi

Positiv psykologi argumenterer for, at man også skal fokusere på alt det, der fungerer og ikke kun på det, som ikke fungerer. Det gælder også på arbejdspladsen. Skeptikerne siger: Vi er nødt til at tage os af problemerne først.Vi har spurgt Martin Seligman, grundlæggeren af positiv psykologi, om hans syn på den indvending. Det kan du høre mere om i lydklippet nederst i artiklen. 

Her får du et overblik over den spændende psykologiske retning.

Seligman gør det klart, at man skal skelne mellem virksomheder, der er i krise – eller ved at forbløde som han udtrykker det – og virksomheder, hvor der er fokus på vækst, kreativitet og innovation. De sidste er de relevante, når vi taler om positiv psykologi, siger han.

Martin Seligman udtaler sig i interviewet med Seminarer.dk (hvilket dog ikke er med i dette klip) anerkendende om den amerikanske professor David Cooperrider, som har opfundet begrebet Appreciative Inquiry (AI), som også sætter fokus på styrker frem for svagheder, og derfor også bliver mødt af mange af de samme indvendinger som Martin Seligman og positiv psykologi.

Tom White, som var øverste chef i et stort telefonfirma, udtalte i 1996:

Appreciative Inquiry kan skaffe dig langt bedre resultater end at and lede efter problemer og løse dem. Telefonfirmaer bruger enorme ressourcer på at korrigere problemer, som har en relativ lille indflydelse på vores service og præstationer. Når det sker kontinuerligt over en længere periode kan føre til en negativ kultur. Jeg er ikke fortaler for ubekymret lykke-snak. Appreciative Inquiry er en kompleks videnskab, som er designet til gøre ting bedre. Vi kan ikke ignorere problemerne, men vi er nødt til at nærme os dem fra en anden side.1 (Her citeret fra Handbook of Organizational Behavior).

Du har mulighed for selv at høre Martin Seligman på Seminar.dk’s store konference om positiv psykologi den 19. september i år i Bella Center, København. Her vil du også kunne høre Danmarks førende autoritet inden for positiv psykologi, Hans Henrik Knoop samt filosof og erhvervsleder Morten Albæk. Læs mere om dagen her.

1. Handbook of Organizational Behavior

Relevante arrangementer

Mod til at handle på elefanten i rummet – målrettet ledere
Kursus

Mod til at handle på elefanten i rummet – målrettet ledere

Jylland & Sjælland

Kender du det, at alle kan se den – elefanten i rummet – men at ingen tør pege på den og tale om den? På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan du som leder håndterer ”elefanten” på bedste vis til gavn for dine medarbejdere og dig selv.

Du kommer i godt fagligt selskab med organisationspsykolog, Lotte Svalgaard, der bl.a. bidrager med:

Viden om, hvad du undgår og hvorfor Redskaber til, hvordan du finder modet til at tage fat på ”elefanten” Redskaber til, hvordan du bidrager til psykologisk tryghed og en oprigtig arbejdskultur Redskaber til, hvordan du tager det første skridt

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Læs mere
Mod i kriseledelse
Kursus

Mod i kriseledelse

Jylland & Sjælland

Få kompetencer til at lede dine medarbejdere gennem svære tider! På dette kursus stiller vi skarpt på kriseledelse, når du bliver undervist af ledelsesforsker og -konsulent, Karsten Mellon, der bl.a. sætter fokus på:

Mod i kriseledelse: Hvilken type mod kræver det? Og hvorfor er modet afgørende for god ledelse? Troværdighed og betydningen af lederens egen adfærd – oplever dine medarbejdere, at de kan stole på dig? Herunder et fokus på integritet og følgeskab Kriseledelse og kommunikation, blandt andet med fokus på at skabe psykologisk tryghed

Kursusdagen byder både på oplæg, øvelser og gruppedialoger.

Læs mere
Undgå udbrændthed i arbejdet med psykisk belastede borgere
Kursus

Undgå udbrændthed i arbejdet med psykisk belastede borgere

Jylland & Sjælland

Oplev en udbytterig kursusdag, der sætter spot på, hvordan du undgår at blive drænet for energi i arbejdet med psykisk belastede borgere. Du bliver undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, som bl.a. beriger dig med vigtig viden om:

Hvad det vil sige, når mennesker projicerer egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig mod dette Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper, såvel i relation til borgeren som dig selv Hvordan dit arbejde med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudvikling

Bemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag. Undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

UPDATE: Ekstrahold oprettet til april 2021.

Læs mere
Ledelse af grupper – i et neuroaffektivt perspektiv
Kursus

Ledelse af grupper – i et neuroaffektivt perspektiv

Jylland & Sjælland

Styrk din ledelse af grupper med denne berigende kursusdag, hvor konsulent og psykoterapeut, Peter Kofoed, bl.a. sikrer, at du opnår:

Kendskab til den neuroaffektive forståelse af gruppedynamik Indsigt i forskellige udviklingsfaser i gruppekulturer Viden om sociale motivationssystemer, bl.a. tilknytnings- og statussystemet Forståelse for mentalisering som redskab til at bearbejde status og tilknytning i grupper

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere