Her finder du alle vores nyeste, gratis artikler. Gå på opdagelse i vores kæmpe kompetencegivende univers.
Lær at skabe stimulerende rammer for flersprogede børns sprogudvikling, når vi byder indenfor på denne temadag med lingvist og direktør hos Sprogklar, Justin Markussen Brown.
Når du deltager på temadagen, opnår du bl.a.:
Viden om de nyeste forskningsresultater på området Viden om de forskellige måder at være to- eller flersproget barn på Forståelse af de udfordringer, der kan opstå for flersprogede børn Indsigt i, hvordan du i det pædagogiske arbejde skaber gode rammer for børnene Viden om den vigtige forældrevejledning i forhold til flersprogethedFind meget mere info herunder.
Sæt kryds i kalenderen og tag med på den vidensspækkede 25. socialretlige konference, hvor vi stiller skarpt på, hvor socialretten bevæger sig hen, hvilke udviklingsmuligheder der er, og hvordan vi sikrer borgernes rettigheder endnu bedre.
Foruden rig mulighed for at netværke byder konferencen på en lang række interessante oplæg og debatter, og i løbet af konferencens 2 dage kan du bl.a. opleve jurist og partner i Embedsværket Sanne Møller, borgerrådgiver Kresten Gaub, Ankestyrelsen, Dansk Socialrådgiverforening og tænketanken Justitia.
Få kompetencer til at stå stærkere i arbejdet med at hjælpe mennesker udsat for psykisk vold. På denne kursusdag stiller psykolog Signe M. Hegestand skarpt på psykisk vold, når hun bl.a. bidrager med viden om:
De forskellige psykiske voldsformer, blandt andet manipulation, projektion og isolation Faresignaler og opmærksomhedspunkter – hos voksne og børn, herunder indsigt i voldens ”normaliseringsproces” Forældre i højkonflikt – hvordan holder du fokus og sikrer, at du ikke bliver en ”brik” i spillet? Desuden fokus på forældrefremmedgørelse Voldens dynamikker – og hvordan det er muligt at bryde med en voldelig relation Viden om, hvordan du bedst støtter, rådgiver og henviser til den rette hjælp – herunder hvilken praksis det er muligt at implementere her og nu, og hvilke udfordringer der kan være i forhold til detStå stærkere i arbejdet med forældres mentaliseringsevne, så du bedre kan målrette indsatser til den specifikke familie. På dette kursus opnår du:
Grundlæggende forståelse af, hvad mentalisering er, og hvordan tegnene ser ud på mentalisering eller manglende mentalisering Gennemgang af de forskellige mentaliseringsniveauer fra -1 til 9, som refleksiv funktionsskala består af Introduktion til, hvordan du kan interviewe og analysere svarene Redskaber til, hvordan du kan arbejde med afsæt i forælderens mentaliseringsstyrker og -sårbarheder, og hvordan du kan håndtere dine egne følelser i samarbejdetDagen igennem kommer du i godt fagligt selskab med cand.psych. Maja Nørgård Jacobsen.
Tør vi tale højt om vores fejl på arbejde? Tør vi sige, hvad vi faktisk mener og oplever?
Har vi i virkeligheden den åbne kultur på vores arbejdspladser, som vi tror, vi har?
Hvad gør vi, hvis vores beslutninger har vidtrækkende konsekvenser for andre, men vi faktisk ikke tør være kritiske og uenige i vores faglige skøn og vurdering?
Hvad gør du som leder? Hvad gør du som medarbejder? Kom med på denne spændende temadag med psykolog Rikke Høgsted.
Skab en stærk feedbackkultur, og bliv endnu bedre til at give faglig feedback til dine medarbejdere, bl.a. gennem viden om feedbackmodeller og kropssprogets betydning.
På dette praksisnære heldagskursus får du:
Fokus på vigtigheden af faglig feedback i en organisation Viden om dialog, anerkendende kommunikation og feedbackmodeller Viden om hjernen, tillid og feedback Forståelse af dine egne styrker og svagheder i forbindelse med faglig feedback Indsigt i feedbackkulturen i din egen organisationDu kommer i godt fagligt selskab med journalist og forfatter Anne Christine Hagedorn.
Få sat forråelse på dagsordenen med denne praksisnære dag om at skabe den rette balance i arbejdet med mennesker, så du hverken bliver underinvolveret eller overinvolveret.
Som deltager på temadagen om forråelse opnår du bl.a. viden om:
Risikoen for at miste balancen ved enten at overinvolvere dig i dit arbejde og blive tyndhudet eller modsat underinvolvere dig og blive tykhudet Den moralske stress som den særlige form for stress, der opstår, når det faglige råderum bliver for lille til, at du kan udføre dit arbejde på en tilfredsstillende måde Hvad du kan gøre for at undgå at få forråelsen med som ”blind passager” i dit arbejdsliv, og hvordan du får den ”sat i land”, når den igen forsøger at snige sig om bord Hvordan du kan identificere forråelsens faresignaler i praksis Hvordan du kan spørge og svare andre, så der skabes større psykologisk tryghedI spidsen for dagen står Rikke Høgsted, psykolog og specialist i psykotraumatologi.
Se vores nyeste læringsdag om problembaseret Læring (PBL)
Kom med på læringsdag om projektbaseret læring, hvor vi bl.a. bliver klogere på følgende spørgsmål:
Hvordan får vi skabt en motiverende og engageret læringskultur i skole og dagtilbud? Hvordan får vi skabt langtidsholdbar læring og læringsglæde hos børn og voksne? Hvad gør vi i praksis som leder, lærer og pædagog?Deltag på denne inspirerende læringsdag om projektbaseret læring, hvor du kommer i selskab med en række vidende oplægsholdere, bl.a. børne- og skoleforsker Louise Klinge og stifter af Autens, Lene Jensby.
Se hele programmet for læringsdagen herunder.
Kroppen forsøger altid at fortælle os, hvordan vi har det – men det er ikke altid, at vi forstår, hvad den kommunikerer eller formår at handle på det.
Lotte Paarup, fysioterapeut og åndedrætsekspert, stiller på denne praksisnære kursusdag skarpt på kroppen, og hvordan du lærer at lytte til den.
Med fra dagen tager du bl.a.:
Et indblik i teorien bag kroppens reaktioner på livet Et møde med vagusnerven og dens enorme magt i kroppen Et kendskab til bindevævets evner og betydning i relation til kroppens historie og oplevelser Et møde med nøgleområder i kroppen, som er yderst relevante at se på, når kroppen siger fra Masser af praktiske redskaber til at hjælpe krop og psyke tilbage igenPrisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum samt Lotte Paarups bog ”Når kroppen siger fra – Tag kontakten igen”.
Leg er helt afgørende for børns trivsel og udvikling, men hvordan er børns muligheder for leg i daginstitutioner, og hvordan understøtter du bedst legen i dit pædagogiske arbejde?
Det er nogle af fokuspunkterne på denne temadag om leg, hvor du kommer i selskab med daginstitutionsforsker og docent Christina Haandbæk Schmidt.
Få mere at vide om den inspirerende dag herunder.
Dette kursus er afholdt.
Arbejder du med piger der har ADHD, kan du med fordel se nærmere på vores ADHD uddannelse med Dr. Russell Barkley.
Mange piger med ADHD bliver overset og diagnosticeret langt senere i livet end drenge. Det kan have store konsekvenser for dem, og det er derfor vigtigt, at du kan spotte ADHD’en hos piger/kvinder, så de kan få den fornødne hjælp.
På denne kursusdag kommer du i fagligt kompetent selskab med Lotta Borg Skoglund, overlæge og speciallæge i almen medicin og psykiatri. Hendes fokus vil være på:
ADHD hos piger og kvinder; herunder viden om biologi, neurologi, hormoner og kultur Kendetegn og symptomer på ADHD hos piger og kvinder; hvordan bliver vi bedre til at opdage ADHD’en? Særlige udfordringer og mulige følger ved ADHD hos piger og kvinder; hvordan opleves det, og hvilke konsekvenser har uopdaget ADHD? ADHD og komorbiditet; hvilke andre psykiatriske diagnoser og fysiske sygdomme rammer ofte piger og kvinder med ADHD? Hvordan støtter og hjælper vi bedst piger og kvinder med ADHD?Tag med på denne kursusdag med Marlene Jul Houmann, der dykker ned i behandlingsmetoden BBAUM i såvel teori som praksis. Efter kurset er du klar til at anvende BBAUM metoden i egen praksis og arbejde målrettet med at mindske adfærdsproblematikker og psykiske symptomer.
I løbet af BBAUM kurset lærer du bl.a.:
om forskellige årsager til adfærdsproblematikker set fra et fysisk, fysiologisk, psykologisk/relationelt og eksistentielt perspektiv at analysere årsager til adfærdssymptomer med udgangspunkt i det enkelte menneske og personens levede liv om de relationelle og kommunikative faktorer, der typisk medfører konflikter at udføre behandlingsmetoden BBAUM og sammensætte behandlingen til det enkelte menneske om behandlingseffekten – og hvordan den målesUdsolgt.