Området for børn og unge er i konstant udvikling. Der sker nye tiltag, ændringer i lovgivningen, nye problematikker opstår m.m. Derfor skal du være opdateret på, hvad der rører sig. Hos Seminarer.dk stræber vi efter at være på forkant med de nyeste tiltag, brugbare redskaber samt den nyeste forskning.
Fokus på neuropædagogik og medieret læring.
Med sin kombination af neuropædagogik og den medierede læringstilgang gør denne uddannelse dig i stand til at løfte opgaven med at styrke kognition og læring hos børn og unge. Få bl.a.:
Viden om kognitive processer og neuroplasticitet Forståelse for medierende samspil Kompetencer til at spotte børn og unge med kognitive udfordringer Redskaber til gennemførelse af aktiviteter, der styrker kognitionen6-dages uddannelse med Jytte Birk Sørensen som underviser.
Der er morgenmad, frokost, middag og overnatning i enkeltværelse med i prisen på dag 1 og 2 samt morgenmad og frokost med i prisen på dag 3, 4, 5 og 6.
Bliv uddannet sorgvejleder på denne topevaluerede uddannelse udviklet i samarbejde med cand.psych., ph.d. og professor Mai-Britt Guldin.
På uddannelsen bliver du undervist af en række af de førende eksperter og praktikere på området, bl.a. psykolog og ph.d. Mai-Britt Guldin, professor Atle Dyregrov og hospitalspræst Christian Juul Busch.
Når du har gennemført de 5 moduler på uddannelsen, vil du bl.a. have opnået:
Kompetencer og metoder til at facilitere sorggrupper og dermed tilbyde sorggruppeforløb Viden om kroppens rolle i sorgprocessen, herunder hvad kropshukommelse er Viden om sorg hos grupperne børn og unge, forældre, døende/syge og ældre Redskaber til at undgå sekundær traumatisering i et psykisk krævende job Redskaber til at opspore vedvarende sorglidelse Viden om sorgen ved at miste til selvmordMere end halvdelen af pladserne på hold 9 er taget. Tilmeld dig med det samme, inden de sidste pladser bliver taget.
Se også: Sorgkonference 2025: Den levende sorg
Få rygsækken fuld af viden om den kognitive tilgang og dens terapeutiske metoder, så du som fagprofessionel kan gøre en verden til forskel for de borgere, du møder i din dagligdag.
Topevalueret uddannelse! Bliv undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, og få et godt fundament for at forstå kognitiv terapi og metode. Du opnår bl.a. indsigt i, hvordan kognitiv terapi kan anvendes i forbindelse med angst og depression og redskaber til at udfordre og omstrukturere problematiske tanker og regelsæt.
Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a. hvad du kan få ud af at deltage på vores kognitiv terapi uddannelse, og hvorfor kognitiv terapi uddannelsen kan være det helt rigtige for dig.
Nye hold på vej
Obs: Alle Cool Kids-vejlederhold er udsolgt. Der kommer ikke flere hold.
Er du interesseret i angsthåndteringsprogrammer, så tag et kig på den nye vejlederuddannelse i BeCool.
Seminarer.dk tilbyder en vejlederuddannelse i forebyggende angsthåndtering til dig, der indgår i det primære fagprofessionelle netværk omkring børn og unge, dvs. lærere, pædagoger, AKT, sundhedsplejersker, skoleledere, læger, psykologer og sagsbehandlere.
Få stor indsigt i angstlidelser hos børn og unge ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk referenceramme og bliv introduceret til angsthåndteringsprogrammerne Cool Kids og CHILLED. Uddannelsen giver dig stærke kompetencer til det understøttende og forebyggende arbejde med angst, f.eks. med børn i skoler og børnehaver.
Beskyttet varemærke: Seminarer.dk har en særaftale med Aarhus Universitet, CEBU, som giver Seminarer.dk mulighed for at afholde “Cool Kids Vejlederuddannelsen” til og med 2020. Ønsker du at tage vores vejlederuddannelse, er det derfor sidste chance.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Vil du undervise i mindfulness eller bruge mindfulness som et redskab til at hjælpe dine borgere?
På disse mindfulnessuddannelser undervises ikke blot i mindfulnesspraksis, men også i den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Udover undervisning i konkret mindfulnesspraksis får du således også undervisning i, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.
Vi udbyder både en grunduddannelse og mindfulnessinstruktøruddannelse (inkl. certificering).
Afhængigt af din mindfulness uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:
Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, bl.a. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationerSkal vi genudbyde vores uddannelse i mindfulness i 2025? Vi er ved at undersøge, om der er interesse for det. Skriv en mail til [email protected] ved interesse!
Lær metakognitive redskaber og øvelser på dette kursusforløb med psykoterapeut MPF og institutleder Betina Buono i spidsen.
I løbet af 4 dage sørger hun for, at din faglige rygsæk bliver fyldt godt op, bl.a. med:
Viden om sammenhængen mellem metakognitioner og psykisk (mis)trivsel Viden om afkoblet opmærksomhed (Detached Mindfulness) Forståelse af din egen rolle og eventuelle bias i arbejdet med borgere/klienter Indsigt i metakognitive skemaer, sagsformuleringer og cases Kompetencer til at anvende metakognitive redskaber og øvelser i praksisUndervisningen veksler mellem evidensbaserede teoretiske oplæg og inddragelse af dig og de øvrige deltagere.
Rul længere ned på siden for at få mere at vide om forløbets opbygning, indhold og underviser.
Bliv klædt godt på til rollen som socialfaglig/faglig koordinator med denne modulopbyggede uddannelse! Du bliver undervist af Lester Johannesen-Henry, specialist i bl.a. positiv psykologi og løsningsfokuseret metode, samt Astrid Jensen Kring, cand.mag. i strategisk kommunikation og interaktion. Sammen sikrer de, at du bl.a. får:
Kompetencer til at implementere og udvikle løsningsfokuseret praksis, herunder kollegial supervision omkring faglige problemstillinger Redskaber til at sikre øget robusthed og handlekraft i rollen som koordinator, forandrings- og implementeringsagent Generel teoretisk og praktisk indføring i det løsningsfokuserede mindset Styrkede kompetencer til at planlægge og facilitere inddragende netværksmøderOBS: Meget få pladser tilbage.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Bliv certificeret AKT-/Inklusionsvejleder med denne 10-dages AKT uddannelse i selskab med konsulent Tacha Elung, konfliktmægler Jan Andersen, jurist Bente Adolphsen og specialist i klinisk børnepsykologi Rikke Yde Tordrup.
I fællesskab sørger de for, at du bl.a. tager fra AKT-uddannelsen med:
Kompetencer til at supervisere kolleger ift. de problemstillinger, de oplever som udfordrende Teoretisk viden om specifikke udviklingsforstyrrelser og redskaber til at igangsætte inkluderende handleplaner Træning i brug af redskaber, der kan hjælpe klasser med et højt konfliktniveau Praksisnære samtalekort til styrkelse af dialogen med såvel markante som ressourcesvage forældre Viden om, hvornår og hvordan du skal underrette de sociale myndigheder, og hvilke tavshedspligtregler der findesFind datoer for alle modulerne nederst på siden.
Holdet for 2025/2026 er åbent for tilmeldinger. De sidste mange år er uddannelsen blevet udsolgt, så vent ikke for længe.
OBS: Denne uddannelse er blevet en del af vores samlede uddannelse – Den metakognitive bølge – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT
Hele modul 3 og 4 er tilegnet til CFT, så du kan lære meget mere om Compassion Fokuseret Terapi på vores nye uddannelse.
Lær Compassion Fokuseret Terapi (CFT) på denne mini-uddannelse med psykolog Anne Dorthe Hasholt. Med skarp og inspirerende formidling giver hun dig en grundig indføring i Compassion Fokuseret Terapi (CFT) i både teori og praksis.
Det betyder, at du med CFT uddannelsen får:
En dybere teoretisk og praktisk forståelse af compassion fokuseret terapi. Viden om den kognitive tilgang til medfølelse og medfølelsens betydning for selvværd, selvberoligelse og livskvalitet Indblik i hjernes tre affektsystemer: Drivesystemet, Beroligelsessystemet og Trusselssystemet samt hvordan du hjælper med at skabe balance mellem de tre systemer Træning i at bruge de forskellige CFT-interventioner, øvelser og meditationer til skabe udvikling af og få adgang til beroligelsessystemet Kompetencer til at skabe en målrettet træning af borgere, som har brug for at øge deres selvværd og styrke deres indre balanceFå mere at vide om CFT uddannelsen herunder, bl.a. med introvideoen med Anne Dorthe Hasholt, hvor hun forklarer værdien af CFT.