E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Aktuelle arrangementer / Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang

 

angsten

Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang

TID & STED:

Dag 1: den 28. oktober 2019 kl. 09.30-17.00
Dag 2: den 29. oktober 2019 kl. 9.00-15.00

Det hele sker på Hotel Lautrup Park, Ballerup.

Tilmeld

Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang

I Danmark lever op mod 350.000 danskere med angst – et tal, som de seneste år er steget og særligt blandt unge. Hverdagens gøremål som eks. et besøg hos købmanden, en tur med offentlig transport, eller drømme om uddannelse eller job kan føles som et uoverskueligt projekt. Men med den rette hjælp er drømmen ikke uopnåelig. Det er derfor vigtigt, at vi støtter og hjælper vores borgere med at håndtere angsten, så vi kan gøre en forskel for den enkelte borger, så borgerens liv ikke går i stå på grund af angsten.

Læs også artikel: Angst: Man skal bekæmpe fokus på negative tanker

Indhold

På dette to dages forløb giver underviser cand.psych.aut., specialist i psykoterapi og supervision Linda Burlan Sørensen dig viden om den metakognitive tilgang i forhold til håndtering af angstproblematikker. Forløbets hovedfokus vil være på social angst og generaliseret angst. Du får en indgående viden om, hvorfor netop den metakognitive tilgang viser gode resultater i behandlingen af angstproblematikker, hvordan det overdrevne fokus på tankerne kan nedbringes, så tankerne omkring angsten ikke bliver hæmmende for borgernes hverdag. Ydermere får du konkret viden om, hvordan du arbejder med metoden i praksis.

Kort introduktion til metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi tilhører den 3. bølge af kognitive terapier. Den adskiller sig på mange måder fra andre psykoterapeutiske traditioner. Metoden bliver anvendt både på grund af dens lovende resultater og lette anvendelse i praksis.

Den metakognitive tilgang bygger på, en grundlæggende forståelse om at psykisk mistrivsel og herunder angstproblematikker stammer fra et overdrevent indre fokus på fx. bekymringer, spekulationer, grublerier, symptomtjek, monitorering af inde eller udefra kommende trusler mm. Dette overdrevne fokus på den type tanker kaldes for CAS – kognitivt opmærksomhedssyndrom. CAS ligger til grund for mange psykiske problematikker, primært ifm angst- og depressionslidelser. Når du får et indblik i, hvordan CAS dannes, kan du aktivt arbejde forebyggende ved bl.a. at minimere risikoen for CAS-udvikling – eller retroaktivt ved at minimere eller fjerne eksisterende CAS.

Metakognitiv terapi i forhold til angstproblematikker

Det er helt naturligt og forventeligt at have et utal af tanker, herunder: negative, påtrængende, urealistiske, irriterende, ikke konstruktive eller katastrofetanker, og dette indhold behøver vi hverken forsøge at fjerne eller ændre. Men til gengæld kan vi lære at få en fleksibel kontrol over vores opmærksomhed, så vi selv kan vælge, hvor meget eller hvor lidt fokus udvalgte tanker får. Kort sagt opstår der psykologiske problemer, med ineffektive eller problematiske copingstrategier: Det er derfor ikke vigtigt, hvad du tænker, men det er afgørende, hvad du stiller op med tankerne, når de kommer.

Udbytte af kurset

På dette to dages forløb får du:  

  • viden om, hvad den metakognitive tilgang indbefatter
  • indsigt i metakognitionernes betydning
  • viden om metakognitive processer, der skaber, vedligeholder og evt. forstærker den sociale angst
  • en ny forståelse af, hvad “et lavt selvværd” skyldes
  • kendskab til den sociale angst forstået ud fra den metakognitive tilgang
  • en gennemgang af CAS (kognitivt opmærksomhedssyndrom)
  • introduktion til den metakognitive sagsformulering ved generaliseret angst og social angst
  • konkrete og straks anvendelige metakognitive psykoterapeutiske redskaber ift. borgerarbejdet
  • derudover får anbefalinger til, hvad omgivelserne bør eller ikke bør gøre for at yde den bedste støtte

Underviser

Forbyggende arbejde med den metakognitive metode - Linda Burlan SørensenLinda Burlan Sørensen, cand.psych.aut., specialist i supervision og psykoterapi og institutleder. Hun har bl.a. taget en 2-årig specialiseringsuddannelse i Metakognitiv terapi ved MCT-Institute i Manchester ved Professor Adrian Wells og Professor Hans Nordahl.

I 2018 udgav hun bogen “Fængslende tanker- kontrollér tankemyldret med metakognitiv terapi”.

Hun har videreuddannelser på masterclass-niveau inden for Acceptance and Commitment Therapi (ACT), kognitiv adfærdsterapi (KAT) og eksistentiel psykoterapi. Linda Burlan Sørensen har stor undervisningserfaring blandt andet rettet mod fagpersoner fra et bredt område i den offentlige sektor.

Pris:

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

Find din pris her:

Se status for din arbejdsplads på www.seminarer.dk under loyalitetsrabat v.h.a. EAN- eller CVR-nummer, hvor du også kan se vores øvrige arrangementer og tilmelde dig vores nyhedsmail. Her kan du også læse gældende betalings- og afbestillingsregler.

DELTAGERBEVIS

Du får deltagerbevis på dagen.

Gå til top