Beskæftigelsesområdet ændrer sig hele tiden. Det sætter store krav til dig, som arbejder på området, da du skal holde dig opdateret på de nye love, der bliver lavet, og den nyeste forskning for, hvad der virker og ikke virker. Se her vores uddannelser, kurser og artikler på området.
Vi udbyder en ny traume uddannelse i samarbejde med Inge Svane.
Se uddannelsen: Slip traumerne fri.
Praksisnære redskaber til at forløse traumeenergi med inspiration i bl.a. en somatisk og oplevelsesorienteret tilgang samt SOMA.
På denne udbytterige miniuddannelse i “traumebehandling med fokus på kroppen” bliver du undervist af psykoterapeut Inge Svane, som beriger dig med viden og kompetencer, du kan anvende i arbejdet med mennesker, der har oplevet traumer.
I løbet at uddannelsens 4 dage sætter hun bl.a. fokus på:
Hvad et traume er, herunder præsentation af forskellige typer traumer Det autonome nervesystem Vagusnervens betydning for beroligelsessystemet Hvilken betydning din tyngdekraft og åndedræt har i traumearbejde Berøring og bevægelse som tilgang Hvad du skal være særligt opmærksom på, når du anvender berøring/bevægelse Hvordan du undgår at lave retraumatiseringDet kan føles meget udfordrende – nogle gange ligefrem utrygt – at indgå i professionelle relationer til borgere med personlighedsforstyrrelser. Sammen med psykolog, Anja Leavens, har vi derfor udviklet dette masterclass-forløb, som klæder dig godt på til at sikre et givende og trygt relationsarbejde med disse borgere.
I løbet af 4 intensive dage opnår du bl.a.:
Indgående viden om personlighedsdannelsen og en bredere forståelse for diagnoserne, personlighedsstrukturer og adfærd Redskaber til at optimere dialogen og samarbejdet med borgeren/klienten som følge af et større indblik i den personlighedsforstyrredes forestillingsverden Viden om dynamikker og risikozoner for personer med en personlighedsforstyrrelse Redskaber til at passe godt på dig selv og undgå professionel slitageNæste kursus starter d. 7. oktober 2024 i Fredericia.
Bliv stemmehørerfacilitator og hjælp stemmehørere med at håndtere stemmerne. Vi har sammen med psykiatrisk sygeplejerske, Trevor Eyles, og stemmehørerfacilitator samt stemmehører, Michael Cidlik, sammensat denne uddannelse, hvor du bl.a. opnår:
En grundig introduktion til stemmehørerarbejde Et unikt indblik i livet som stemmehører, og hvordan stemmerne kan blive ven frem for fjende Viden om Maastrict-interviewet som redskab til at kortlægge stemmerne samt udvikling af egne interviewfærdigheder Kompetencer til, i tæt dialog med stemmehøreren, at forstå stemmernes budskab Kompetencer til at arbejde med stemmehørere, både i grupper og individuelt, og lære dem at håndtere stemmerneStemmehører uddannelsen består af 13 dages undervisning fordelt på 4 moduler af 3 dages varighed og 1 opfølgningsdag.
Få succes med implementeringen af nye projekter på arbejdspladsen, og undgå faldgruberne undervejs! På dette interessante kursus bliver du undervist af Henrik Vesterhauge-Petersen, løsningsfokuseret underviser og supervisor. Han bidrager bl.a. med:
Viden om, hvordan lederen holder fokus på både organisationen, metoden og udviklingen af praktikererfaringer Viden om, hvordan lederen organiserer projektet som en samskabende proces med fokus på refleksion og dialog Redskaber til at motivere medarbejderne og håndtere udfordringer og tilbageholdenhed ift. implementering af nye metoderBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Få rygsækken fuld af viden om den kognitive tilgang og dens terapeutiske metoder, så du som fagprofessionel kan gøre en verden til forskel for de borgere, du møder i din dagligdag.
Topevalueret uddannelse! Bliv undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, og få et godt fundament for at forstå kognitiv terapi og metode. Du opnår bl.a. indsigt i, hvordan kognitiv terapi kan anvendes i forbindelse med angst og depression og redskaber til at udfordre og omstrukturere problematiske tanker og regelsæt.
Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a. hvad du kan få ud af at deltage på vores kognitiv terapi uddannelse, og hvorfor kognitiv terapi uddannelsen kan være det helt rigtige for dig.
Nye hold på vej
Vil du undervise i mindfulness eller bruge mindfulness som et redskab til at hjælpe dine borgere?
På disse mindfulnessuddannelser undervises ikke blot i mindfulnesspraksis, men også i den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Udover undervisning i konkret mindfulnesspraksis får du således også undervisning i, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.
Vi udbyder både en grunduddannelse og mindfulnessinstruktøruddannelse (inkl. certificering).
Afhængigt af din mindfulness uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:
Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, bl.a. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationerSkal vi genudbyde vores uddannelse i mindfulness i 2025? Vi er ved at undersøge, om der er interesse for det. Skriv en mail til [email protected] ved interesse!
Lær metakognitive redskaber og øvelser på dette kursusforløb med psykoterapeut MPF og institutleder Betina Buono i spidsen.
I løbet af 4 dage sørger hun for, at din faglige rygsæk bliver fyldt godt op, bl.a. med:
Viden om sammenhængen mellem metakognitioner og psykisk (mis)trivsel Viden om afkoblet opmærksomhed (Detached Mindfulness) Forståelse af din egen rolle og eventuelle bias i arbejdet med borgere/klienter Indsigt i metakognitive skemaer, sagsformuleringer og cases Kompetencer til at anvende metakognitive redskaber og øvelser i praksisUndervisningen veksler mellem evidensbaserede teoretiske oplæg og inddragelse af dig og de øvrige deltagere.
Rul længere ned på siden for at få mere at vide om forløbets opbygning, indhold og underviser.
Hvordan forebygger og afhjælper du udadreagerende adfærd hos dine borgere? Tilgangen LA2 (Low Arousal 2) har vist sig særdeles effektiv til netop dét. På dette intensive 3-dageskursus bliver du undervist af Marie Louise Stochholm, som er sociolog & medejer af Sopra.
Hun klæder dig bl.a. på med:
Indsigt i den recovery-orienterede metode LA2 Træning i at forebygge vold og fremme trivsel i samarbejde med borgere med voldsom adfærd Konkrete redskaber til at samarbejde med borgere om at udvikle nye handlemuligheder i voldsomme episoderFå mere at vide om LA2-kurset lige herunder.
Bliv klædt godt på til rollen som socialfaglig/faglig koordinator med denne modulopbyggede uddannelse! Du bliver undervist af Lester Johannesen-Henry, specialist i bl.a. positiv psykologi og løsningsfokuseret metode, samt Astrid Jensen Kring, cand.mag. i strategisk kommunikation og interaktion. Sammen sikrer de, at du bl.a. får:
Kompetencer til at implementere og udvikle løsningsfokuseret praksis, herunder kollegial supervision omkring faglige problemstillinger Redskaber til at sikre øget robusthed og handlekraft i rollen som koordinator, forandrings- og implementeringsagent Generel teoretisk og praktisk indføring i det løsningsfokuserede mindset Styrkede kompetencer til at planlægge og facilitere inddragende netværksmøderOBS: Meget få pladser tilbage.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.