Tryghed og stabilitet for ufødte og nyfødte børn har afgørende betydning for deres trivsel og udvikling samt for deres fysiske, psykiske og relationelle sundhed - såvel på kort som på lang sigt.
Når der er psykosociale problemer, rusmiddelproblematikker eller andre komplekse udfordringer i familier, kalder det på tværfaglig viden for at kunne skabe de bedst mulige indsatser og den rette støtte.
Derfor byder vi dig inden for på dette topmøde, hvor vi år har rusmiddelproblematikker i fokus.
Sammen med en række af de mest erfarne fagpersoner på området sørger vi for, at du bl.a. får:
- Viden om ufødte børns sanser under graviditeten og epigenetisk påvirkning
- Forskellige perspektiver på risikofaktorer under graviditeten og risikofaktorer for spædbørn
- Viden om, hvordan afhængighed kan påvirke børn og gravide – både før og efter fødslen
- Viden om hashforbrug og om rådgivning af kommende og nybagte forældre ift. hash
- Indsigt i, hvordan der bliver arbejdet med forebyggelse af rusmiddelskader i Danmark og i andre lande
Alt sammen med fokus på at skabe en dag spækket med vidensdeling og udvikling af den tværfaglige forebyggelse af rusmiddelskader.
Målgruppe:
Topmødet er for fagpersoner fra kommunalt, privat og regionalt regi, der arbejder med gravide, børn og familier i udsatte situationer, hvor rusmidler, vold og traumer er en mulig komplikation for graviditeten, barnet og forældreskabet.
Vi stiler imod, at topmødet bliver et årligt og vigtigt mødested for læring og inspiration for dig, der er optaget af forebyggelse af omsorgssvigt og traumer samt af forebyggelse og opsporing af vold og rusmiddelproblemer hos gravide og småbørnsforældre.