ældre
Univers

Ældre

Ældreområdet er meget bredt og fyldt med interessant viden og redskaber. Området er i konstant udvikling, og der udvikles hele tiden nye metoder, som kan forbedre livet for ældre. Vi prøver at samle dem alle til dig her!

Kurser

Gå på opdagelse blandt vores mange kurser, temadage og workshops
Nyeste
Populære
Onlinekursus: Arbejdsglæde og livsglæde går hånd i hånd
Onlinekursus

Onlinekursus: Arbejdsglæde og livsglæde går hånd i hånd

Fyn, Jylland & Sjælland

Tag første skridt mod trivsel og balance – et 3-timers onlinekursus

Ønsker du mere overskud, glæde og balance i både arbejdslivet og privatlivet? Dette onlinekursus giver dig indsigt og redskaber til at skabe en hverdag med større livsglæde og mentalt overskud.

Læs mere
Low Arousal og compassion – for dig med forudgående viden og erfaring
Kursus

Low Arousal og compassion – for dig med forudgående viden og erfaring

Sjælland

Få dybere kendskab til Low Arousal i teori og praksis, og lær, hvad compassion som tilgang og metode kan bidrage med i din praksis. Kurset forudsætter, at du har kendskab til og anvender Low Arousal i praksis – det kan f.eks. være, du har taget vores digitale kursus i Low Arousal (spar 50 % lige nu!) eller tilsvarende. 

Med afsæt i forskning om Low Arousal, følelser og adfærd samt compassion går vi – i selskab med cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anne-Mette Sohn Jensen – et spadestik dybere for at forstå, hvordan du kan videreudvikle din praksis.  

Du får udvidet dine kompetencer gennem:  

Viden om den nyeste følelses- og arousalforskning Kendskab til hjernens behov for forudsigelighed, kroppens budget og affektive cirkel Viden om anvendelse af compassion som metode i praksis Viden om self-compassion, og om hvordan du passer på dig selv Redskaber til forebyggelse af høj arousal hos dig selv og borgerne
Læs mere
Ramt af stress og traumer – lær om heling gennem krop og åndedræt
Kursus

Ramt af stress og traumer – lær om heling gennem krop og åndedræt

Fyn, Jylland & Sjælland

Oplev, hvordan du kan genfinde indre ro og balance gennem en praktisk workshop med fokus på kroppens signaler og behov. Med psykoterapeut Inge Svane som underviser får du indsigt i, hvordan stress og traumer påvirker kroppen, og hvordan du kan arbejde med at hele krop og sind gennem krops- og åndedrætsøvelser.

Med fra workshop-dagen tager du:

Praktiske øvelser til selvhelbredelse Indsigt i kroppens reaktioner Kendskab til bindevævets betydning Viden om vagusnervens rolle Indblik i åndedrættets centrale betydning

Dagen bygger på bogen “Find hjem til dig selv igen“, som er inkluderet i prisen.

Workshoppen henvender sig både til fagfolk og private, der ønsker redskaber til heling gennem kropsligt arbejde.

Læs mere
Psykologisk tryghed i psykisk krævende jobs – med Rikke Høgsted
Kursus

Psykologisk tryghed i psykisk krævende jobs – med Rikke Høgsted

Fyn

Psykologisk tryghed er en nødvendighed i teams og på arbejdspladser – især i mentalt krævende arbejde. Vi byder dig derfor inden for på denne kursusdag, hvor krisepsykolog Rikke Høgsted dykker ned i, hvordan du og dine kollegaer i praksis styrker den psykologiske tryghed.

I løbet af kursusdagen får du bl.a.:

Viden om, hvad psykologisk tryghed er og ikke er Viden om det fysiologiske grundlag for psykologisk tryghed, eftersom tryghed både bor i kroppen og sindet Indsigt i lederens rolle ift. psykologisk tryghed Viden om fejlkultur som læremester Masser af praktiske øvelser

Lyder det som noget for dig? Rul ned på siden for at læse mere om dagens indhold

Læs mere

Uddannelser

Vi udvikler altid nye uddannelser. Se et udvalg af dem her
Sindets medfødte sundhed: De Tre Principper
Uddannelse

Sindets medfødte sundhed: De Tre Principper

Er du klar til at finde en dybere indre ro og slippe gamle mønstre, der holder dig tilbage? På uddannelsen i “De Tre Principper” lærer du at navigere bevidst i dine tanker og følelser, så du kan opleve livet med større klarhed og mindre stress.

Gennem fem inspirerende weekender med fokus på selvindsigt og fællesskab, vil du opdage en helt ny måde at forstå dig selv og verden på. Uddannelsen kombinerer selvudvikling og praktisk viden, så du kan bruge principperne både privat og professionelt.

På forløbet får du blandt andet:

En dybere forståelse af, hvordan tanke, bevidsthed og livskraft skaber din oplevelse af livet. Viden om, hvordan du kan lytte til dit nervesystem og slippe forvrængede tanker. Inspiration til at fremme mental trivsel og indre ro – hos dig selv og andre.

Tag med på en uddannelse, der forandrer, styrker og inspirerer! Læs mere om uddannelsen herunder.

Læs mere
Certificeret vejleder i sundhedspædagogik
Uddannelse

Certificeret vejleder i sundhedspædagogik

Fyn

Lær, hvordan du med nyudviklede sundhedspædagogiske værktøjer kan fremme sundhed, trivsel, motivation og mestring for de mennesker, du møder i dit arbejde. Det handler om “at lægge år til livet og liv til årene”.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med fysioterapeut og forsker Peter Thybo og tager afsæt i en ny og udvidet forståelse af ‘det hele menneske’. Fokus er på evidensbaserede salutogene lære- og udviklingsprocesser, og med fra uddannelsen tager du bl.a.:

Viden om risikofaktorer og beskyttende faktorers betydning for sundhed, trivsel og mestring Færdigheder i at undersøge og analysere borgeres/patienters livsvilkår, ressourcer, belastninger mv. vha. LUP-modellen for ”det hele menneske” Færdigheder i at finde borgerens/patientens motivation og anvende dette i den sundhedspædagogiske vejledning til at fremme mestring og empowerment Færdigheder i at tilrettelægge sundhedspædagogiske indsatser og vejledning med fokus på salutogene lære- og udviklingsprocesser Kompetencer til at give borgere/patienter konkrete redskaber til at håndtere sundhedsmæssige udfordringer og dilemmaer

Rul længere ned på siden for at få mere at vide om uddannelsen.

Læs mere
Certificeret pårørendevejleder
Uddannelse

Certificeret pårørendevejleder

Jylland

Bliv uddannet pårørendevejleder på denne nye praksisnære uddannelse udviklet i samarbejde med Hanne Gullestrup, cand.mag., og Helle Lindgaard, cand.psych. og ph.d.

Med uddannelsen i rygsækken bliver du i stand til at sætte pårørendes trivsel på dagsordenen og styrke pårørendesamarbejdet.

Mere konkret tager du bl.a. fra uddannelsen med:

Viden om pårørendes ressourcer, belastninger og behov Færdigheder i at etablere og facilitere støttenetværk for pårørende Færdigheder i at kende eget ansvar og muligheder i rollen som pårørendevejleder Kompetencer i at støtte pårørende og give redskaber til egenomsorg i dennes aktuelle livssituation Kompetencer i at kommunikere empatisk og præcist i mødet med pårørende, der søger hjælp Kompetencer i at varetage funktionen som pårørendevejleder i sundheds- og omsorgsregi

Rul længere ned på siden og få meget mere at vide om uddannelsen.

Læs mere
Når naturen heler barndomstraumer
Uddannelse

Når naturen heler barndomstraumer

Fyn

– Understøt den helende proces gennem ophold, leg og bevægelse i naturen

Vores nye uddannelsesforløb, ledet af psykoterapeuterne Jette Rønn Smits og Inge Svane, udforsker, hvordan naturen kan være en transformerende kraft i helingsprocessen for børn og unge med traumer.

Deltagere vil:

Lære at anvende naturen til at hjælpe børn og unge med at regulere deres nervesystem og finde ro. Opnå færdigheder i at bruge leg og bevægelse i naturen som redskaber til at styrke børn og unges følelsesmæssige og fysiske velbefindende. Få indsigt i hvordan sociale relationer og fællesskaber kan understøtte helingsprocessen.

Uddannelsen er skræddersyet til fagprofessionelle, der ønsker at integrere naturbaseret terapi i deres arbejde med traumatiserede børn og unge, og tilbyder praktiske øvelser samt teoretisk forståelse for naturens helende potentiale.

Ingen aktive hold. Skriv hvis du ønsker at høre mere om hjemtagelsesmuligheder. 

Læs mere

E-læring

Se mulighederne for e-læring her
Praksisnær neuropædagogik
E-læring

Praksisnær neuropædagogik

Varighed: 6-8 timer. Med dette e-læringskursus får du viden om neuropædagogik med fokus på praksis, herunder konkrete neurofaglige redskaber og strategier til implementering af den neuropædagogiske tankegang i arbejdet med mennesker med dysfunktioner i hjernen.

Forløbet er 100 % digitalt med faglige videooplæg, praksiseksempler samt redskaber og bidrager til en fagligt styrket pædagogisk praksis.

I forløbet får du: – Forståelse for anvendelse af en neuropædagogisk tilgang i teori og praksis – Undervisning i neurofaglige redskaber, der kan styrke dit daglige arbejde – Adgang til refleksionsøvelser, slides, cases og implementeringsstrategier – Mulighed for at downloade neurofaglige redskaber til brug i egen praksis (tilkøbslektion)

Læs mere
Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med IRONMiND
E-læring

Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med IRONMiND

Varighed: Ca. 7 timer. Dette digitale forløb i mentaltræningsprogrammet IRONMiND klæder dig på med viden og redskaber til at styrke mental velvære og at opbygge mental modstandskraft i grupper, organisationer, blandt elever, hos kollegaer, klienter etc. – og hos dig selv.

På det digitale forløb får du 7 timers e-læring, hvor du bl.a. får: 

Viden om den psykologiske, kognitive og neuropsykologiske evidens bag IRONMiND  Adgang til tests og arbejdsskemaer Råd til implementering af IRONMiND på to plan: individ og organisation Over 30 siders materiale til download, som du kan anvende i dit arbejde
Læs mere
Sådan skaber du værdi i dit samarbejde – med Henrik Leslye
E-læring

Sådan skaber du værdi i dit samarbejde – med Henrik Leslye

Varighed: Ca. 4 timer. Tag dette spændende e-læringskursus om 4 forskellige personlighedstyper og bliv endnu bedre til at forstå og kommunikere med dine kollegaer og medarbejdere.

Undervisningen er baseret på forskning inden for psykologi, biologi og neurovidenskab. Du lærer 4D Profilen at kende, som er et yderst effektivt redskab til at skabe bedre trivsel og færre konflikter. E-læringskurset inkluderer også en test af din egen 4D Personprofil samt et 4D Teamudviklingsværktøj.

Kurset er relevant for alle, som har en interesse i at styrke sin kommunikation og sine samarbejdsrelationer både personligt, i grupper og som leder.

Læs mere
Pernille Thomsen om Bindevæv – the basics
E-læring

Pernille Thomsen om Bindevæv – the basics

Varighed: 1 time. Se denne digitale lektion med fysioterapeut, Pernille Thomsen, hvor hun giver spændende viden om bindevævet samt en række øvelser til at få gang i netop bindevævet.

Lektionen varer ca. 60 minutter, herunder 12 minutters øvelsesdel.

Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms) eller 499 kr. ekskl. moms (623,75 kr. inkl. moms) hvis du ønsker bogen ‘Bindevæv – the basics’ med i købet. Den kan tilgås og downloades på vores digitale platform efter køb.

Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.

Læs mere

Artikler

Nyeste
Populære
Den Kloge Krop – Kroppens intelligens kan hjælpe os til at tage vare på os selv i det relationelle arbejde

Den Kloge Krop – Kroppens intelligens kan hjælpe os til at tage vare på os selv i det relationelle arbejde

Hvad er embodiment? Og hvordan kan tilgangen hjælpe til at forebygge og håndtere omsorgstræthed? Det forklarer psykoterapeut Maja Pålsson i denne lille artikel.

Neuropædagogik har gjort socialpædagogen Kirsten endnu bedre til at se bag om borgernes adfærd

Neuropædagogik har gjort socialpædagogen Kirsten endnu bedre til at se bag om borgernes adfærd

Seminarer.dk har udviklet et digitalt forløb i neuropædagogik, som fagforeningen Socialpædagogernes Landsforbund (SL) tilbyder deres medlemmer. Læs her om forløbet, og hvad socialpædagog Kirsten Charlotte Nilson fik ud af det.

Sine søgte kompetencemidler og blev en uddannelse rigere

Sine søgte kompetencemidler og blev en uddannelse rigere

Overvejer du at søge om kompetencemidler fra en fond, men er du i tvivl om processen? Så læs med her, hvor Sine Christensen fortæller om sin oplevelse med at søge via Den Statslige Kompetencefond. Nederst i artiklen finder du også en tjekliste til din ansøgningsproces.

Organisationsantropolog Camilla Salimi hjælper andre med at opbygge psykologisk tryghed

Organisationsantropolog Camilla Salimi hjælper andre med at opbygge psykologisk tryghed

Psykologisk tryghed har i mange år haft Camilla Salimis interesse, og derfor har hun uddannet sig til certificeret practitioner inden for psykologisk tryghed. I dette interview fortæller hun, hvad det særlige ved psykologisk tryghed er, og hvad hun har taget med sig fra practitioner-forløbet

Neuroaffektiv ledelse giver plads til både hjerne og hjerte

Neuroaffektiv ledelse giver plads til både hjerne og hjerte

Uddannelsen i neuroaffektiv ledelse har gjort distriktsleder Merethe Jacobsen til en anderledes og endnu bedre leder. Læs her om hendes oplevelse med Neuroaffektiv Lederuddannelse.

Demente får ro på med BBAUM

Demente får ro på med BBAUM

Det kan være en smertefuld proces at blive dement. Men efter en behandling, som retter sig mod både psyken og kroppen, kan den demente få et bedre liv.

BBAUM: Dement dame førte til ny behandlingsform

BBAUM: Dement dame førte til ny behandlingsform

Fysioterapeut måtte udvikle en ny form for behandling for at kunne hjælpe en stærkt dement kvinde. Få historien bag BBAUM her.

Hvad er Metakognitiv Terapi? Få forklaringen her

Hvad er Metakognitiv Terapi? Få forklaringen her

Hvad er metakognitiv terapi? Hvem kan den hjælpe? Kan alle lære det? Dette er nogle af de spørgsmål vi har stillet ekspert i metakognitiv terapi, Linda Burlan Sørensen.

Ville ikke være sorgvejlederuddannelsen foruden!

Ville ikke være sorgvejlederuddannelsen foruden!

Her fortæller ejer af Om-sorgen.dk, Susanne Holm, hvorfor hun valgte uddannelsen til certificeret sorgvejleder, og hvad hun har taget med derfra.