Området for børn og unge er i konstant udvikling. Der sker nye tiltag, ændringer i lovgivningen, nye problematikker opstår m.m. Derfor skal du være opdateret på, hvad der rører sig. Hos Seminarer.dk stræber vi efter at være på forkant med de nyeste tiltag, brugbare redskaber samt den nyeste forskning.
Bliv undervist af psykolog Louise Brückner Wiwe på dette kursus, der stiller skarpt på, hvordan du opnår endnu større forståelse af unge med dobbeltdiagnoser, og hvordan du kan være med til at hjælpe dem.
I løbet af kursusdagen bliver du bl.a. klædt på med:
Viden om unges udvikling af stofanvendelse set i lyset af deres baggrund, begavelse, kognition og personlighedsstruktur Viden om PTSD, kompleks PTSD, udviklingstraumer og senere traumer samt effekten på udvikling af kognition, sindslidelse og misbrugsvarianter Redskaber til, hvordan du i praksis arbejder med den rusmiddelanvendende unge, og hvordan du får indtryk af, hvad der er overgået ham/hende Redskaber til at blive mere præcis i din indsamling af viden og observationer Redskaber til at stille spørgsmål ved egen praksis og årsager til, at tiltag ikke virker Inspiration til at foretage årsagsanalyser og tilrettelægge mere individuelt tilpassede pædagogiske strategier ift. at forstå misbrugets natur for at sikre en mere sandsynlig ned- og udtrapningSammen med ergoterapeut Connie Nissen har vi skabt denne praksisnære dag om leg i et sansemotorisk perspektiv. Du bliver klædt på til at kunne forstå de børn, som har svært ved at deltage i legeaktiviteter, og du lærer at udvælge og planlægge aktiviteter ud fra børnenes dagsform.
På kurset opnår du derfor:
Konkrete legeaktiviteter, du kan bruge i dit pædagogiske arbejde Konkrete forslag til, hvordan du som fagperson kan justere kontakten til barnet og de sensoriske samt motoriske udfordringer, som legeaktiviteten indeholder Indsigt i, hvordan og hvorfor din og dine kollegaers evne til at foretage god mentalisering påvirker børnefællesskaberne. Herunder en række anvisninger på, hvordan du og dine kollegaer kan spille hinanden gode Viden om, hvordan små ændringer kan skabe tilpasse udfordringer for både de deltagende børn og for dig og dine kollegaer Forståelse af børns individuelle evne til at håndtere sensoriske stimuli og deres forskellige behov for at deltage tæt på eller mere perifært i aktiviteterSid med på denne praksisnære kursusdag, hvor psykolog Rikke Yde Tordrup og antropolog Mette Larsen zoomer ind på, hvordan du sikrer, at din skriftlige dokumentation af det sociale arbejde med børn både får barnets stemme med og beskriver de væsentligste udfordringer på en måde, der ikke virker stigmatiserende eller optrappende.
Sammen sørger de bl.a. for, at du bliver klædt på med:
Inspiration til, hvordan du kan inddrage barnet i udarbejdelsen af skriftlig dokumentation, og hvordan du kan skrive, så barnets stemme sætter tydelige aftryk i dokumentationen, blandt andet med fokus på metoden børnebevidning Konkrete tekstskabeloner og mulighed for at arbejde ned i dine egne tekster, så du allerede på kursusdagen kommer i gang med at styrke kvaliteten af din egen skriftlighed Kendskab til grundlæggende skriftlighedsprincipper, som styrker kvaliteten af dokumentationen Forståelse for, hvorfor børnebevidning er vigtig for at skabe den sammenhængende livshistorie, som barnet skal bygge videre på gennem hele livetLæs mere om dagens indhold, udbyttet og de to undervisere lige herunder.
Lær fra cand.psych. Rikke Yde Tordrup, når vi byder inden for på dette udbytterige kursus om, hvordan du arbejder med små børns tilknytningsmønstre.
I løbet af dagen klæder hun dig bl.a. på med:
viden om udviklingspsykologi og tilknytningsteori viden om, hvordan du skaber en særlig kontakt, der udvikler barnets tilknytningsstil, herunder hvordan du skaber udviklende øjeblikke – med fokus på blandt andet affektiv afstemning og spejling – og hvad du skal være særligt opmærksom på, for at disse øjeblikke kan opstå kendskab til små børns utrygge tilknytningsmønstre, hvordan disse mønstre kommer til udtryk, og hvordan du bedst arbejder med relationen redskaber til at hjælpe børn med en utryg tilknytning inspiration til det gode forældresamarbejdeVil du vide mere? Så læs med lige herunder.
Barnets Lov påvirker børnehandicapområdet med krav om, at børn og unge med udviklingsforstyrrelser, udviklingshæmning og andre funktionsnedsættelser skal inddrages i egen sag. For at kunne sikre børn og unge retten til at blive inddraget, stiller det store krav til dig, der er rådgiver og sagsbehandler, især hvis barnet har kommunikative udfordringer.
På kurset gennemgår vi de mest relevante lovændringer i forhold til børnehandicapområdet, og du får viden om, hvilke praksisnære metoder, du som fagprofessionel kan anvende for at styrke og sikre samarbejdet med børn, unge og deres forældre.
Developmental Language Disorder (DLD) – udviklingsmæssig sprogforstyrrelse – kan være vanskelig at opdage; ikke mindst hos flersprogede børn, som er ved at lære et nyt andetsprog. På dette kursus får du dog indsigt i, hvordan du spotter DLD hos flersprogede børn, ligesom du bliver klædt på til at understøtte sproget hos et flersproget barn med DLD.
Mere konkret opnår du:
Indsigt i, hvordan du spotter de flersprogede børn, der muligvis har DLD Dybdegående viden om, hvad flersprogethed er Viden om de forskellige typer flersprogethed, der findes Viden om, hvordan du ser på barnets samlede sprogfærdigheder på alle barnets sprog Indsigt i, hvordan du indsamler viden, der kan bidrage til at differentiere mellem et andetsprog i udvikling og en sprogforstyrrelse Redskaber til både at give og omsætte viden, der kan understøtte sproget hos et flersproget barn med DLDFå mere at vide om kursusdagen lige herunder.
Vær med på denne kursusdag, hvor omdrejningspunktet er senfølger hos børn, der er født for tidligt, og hvordan du som fagperson bedst møder, forstår og støtter det præmature barn og dets familie.
I spidsen for dagen står sundhedsplejerske og sansemotorisk konsulent Marianne Bentsen, som sørger for, at du bl.a. bliver klædt på med:
Viden om, hvordan en for tidlig fødsel påvirker barnets udvikling En større forståelse af og viden om, hvordan du kan iagttage, møde og forstå de for tidligt fødte og deres forældre Viden om, hvad du skal se efter hos de for tidligt fødte børn – både når de er spæde, og når de bliver større – og viden om, hvordan du danner dig et tidligt billede af barnets sansemotoriske senfølger Viden om, hvordan du er med til at skabe de bedste rammer for det for tidligt fødte barn og skaber det vigtige samspil mellem sanser, hjerne og krop Viden om, hvordan du støtter og samarbejder med forældreneLæs med herunder, hvor du får mere information om den interessante kursusdag.
Barnets Lov er trådt i kraft den 1. januar 2024 – og med denne kursusdag bliver du klædt på til at navigere i loven i dit arbejde med børnesager. Du kommer i særdeles kompetent selskab med cand.jur. Bente Adolphsen, som er ekspert i børnesager.
Hun sørger for, at du viden om formålet med Barnets Lov samt de 7 temaer fra aftalen Børnene Først, som også har stor betydning for dit arbejde.
Efter kurset vil du således bl.a. have fået:
Større indsigt i, hvad barnets rettigheder er Viden om, hvornår der skal foretages en screening, afdækning og undersøgelse Større forståelse af, hvad loven får af betydning for dig og dit arbejde, og hvordan du navigerer i denDu finder mere info om kurset lige herunder.
Det kommende hold er nu udsolgt
Bliv klædt på med viden om det sociale nervesystem samt redskaber til at hjælpe børn, unge og voksne, der er ramt af stress, angst og traumer. Dét sker på dette kursus, hvor du kommer i fagligt stærkt selskab med psykoterapeut Inge Svane.
Når du sidder med på kurset, får du bl.a.:
En introduktion til nervesystemets opbygning, herunder kendskab til det sociale nervesystem, den polyvagale teori og neuroception Viden om vagusnerven, herunder vagusnervens to dele, og hvordan nerven hænger sammen med en krop og et sind i balance Indsigt i, hvordan sociale relationer påvirker det autonome nervesystem – og både kan øge og nedbringe stress, herunder fokus på tryghedens betydning Forståelse af betydningen af din egen fysiologiske tilstand, fremtoning og omgangsform i mødet med børn, unge og voksne, som er ramt af stress, angst og traumer Kendskab til co-regulering/samregulering som fundament for udvikling af selvregulering Konkrete kropslige øvelser, som er med til at vække det sociale nervesystem, og introduktion til, hvordan berøring som metode kan regulere det sociale nervesystemFå mere at vide lige herunder.
Mange børn og unge bruger i dag en stor del af deres vågne timer foran en skærm, men hvordan påvirker skærmene egentlig deres trivsel, udvikling og livsduelighed? Netop dét får du viden om på dette kursus, som psykolog Nicola Nyhave står i spidsen for.
Som deltager på kurset bliver du mere konkret klædt på med:
Viden om, hvordan krop og psyke gensidigt påvirker hinanden, og hvad der skaber det bedste grundlag for sundhed og trivsel hos mennesker Viden om sociale medier, FOMO og andre skærmfænomener, og hvordan de påvirker børn og unges sundhed, trivsel, udviklingsmuligheder og livsduelighed Indblik i, hvorfor det er vigtigt, at du, som fagperson, bidrager til at skabe en bedre balance mellem det analoge og det digitale i børn og unges liv – og inspiration til at gøre det Indblik i, hvorfor det er vigtigt, at du bygger solide stilladser omkring børn og unge og tør være en tydelig rollemodel i en verden i hastig forandringLyst til at vide mere? Så skal du bare læse med lige herunder.
Selvkontrol er en vigtig evne at mestre, da forskning bl.a. har vist, at den har betydning for, hvordan vi klarer os i livet, f.eks. med hensyn til uddannelse, relationer og trivsel.
Det er derfor vigtigt, at du som fagperson kan hjælpe med at styrke børns selvkontrol. Og det opnår du kompetencer til på dette kursus, hvor du bl.a. får:
Viden om, hvordan selvkontrol udvikles – herunder hvordan denne udvikling forstyrres, og hvad vi ved om de konsekvenser, der er forbundet med dette Viden om, hvilke gevinster der er forbundet med at arbejde med selvkontrol Viden om, hvordan du håndterer selvkontrol hos forskellige typer af børn Mulighed for at afprøve selvregulering gennem leg og øvelse Mulighed for at afprøve samtaleteknikker med fokus på de mikroprocesser, der er afgørende for, at barnet i relationen oplever evnen til selvfornemmelse og selvreguleringKursusdagen henvender sig til dig, der arbejder med børn i børnehavealderen og i indskolingen.
Læs mere lige herunder.
At blive forælder til et barn med særlige behov fører ofte mange svære følelser med sig – f.eks. skyld og skam – og hverdagen kan stå på udfordrende situationer.
Som fagprofessionel er det vigtigt, at du kan navigere i forældrenes følelser og behov, og det får du styrket dine kompetencer til på denne kursusdag med Annette Due Madsen, psykolog og familieterapeut, samt Christian Juul Busch, tidligere hospitalspræst .
På dagen opnår du bl.a.:
Viden om den modsatte separationsproces og de ambivalente følelser, som forældre til handicappede børn ofte skal gennemgå Viden om, hvad forældre til børn med særlige behov ofte har brug for i deres kontakt med alle ”systemerne”, herunder kommune, sundhedsvæsen, pædagoger, lærere, aflastningspersonale osv. Praksisnære redskaber til, hvordan du som professionel bedst møder de forældre, der har børn med særlige behov, og hvordan du rummer forældrenes eventuelle frustrationer eller vrede Viden om, hvordan du taler meningsfuldt med forældre om skyldfølelse og skam uden at forøge eller negligere skyldfølelsen Viden om, hvordan du hjælper forældrene med at skabe en god og nyttig narrativ ramme for deres særlige fortælling