handicap og omsorg
Kurser

Handicap & omsorg

Nytænkning og teknologiske fremskridt har givet personer, som har et handicap, uendeligt mange muligheder for at leve et bedre liv. For dig, som arbejder på handicapområdet, betyder det, at du skal holde dig opdateret på de nye potentielle alternativer, der bliver udviklet. Lad os hjælpe dig - se, hvad der rører sig netop nu!

Natur & trivsel – Få konkrete redskaber til at arbejde sundhedsfremmende i praksis
Kursus

Natur & trivsel – Få konkrete redskaber til at arbejde sundhedsfremmende i praksis

Sjælland

Kom med på dette kursus, hvor du får indsigt i naturens positive indvirkning på vores krop og psyke, og lær at anvende evidensbaserede metoder til at fremme trivsel gennem naturbaserede aktiviteter.

Kurset kombinerer teori og praktiske øvelser og klæder dig på til at integrere naturen i dit daglige arbejde med sundhed og trivsel.

På kurset lærer du bl.a.:

At forstå naturens betydning for mental og fysisk sundhed gennem evolutionspsykologi og forskning Hvordan du planlægger aktiviteter, der styrker fællesskab og opmærksomhed i naturen Praktiske øvelser som sanseaktiviteter, opmærksomhedstræning og naturbaseret bevægelse
Læs mere
Sorg og tab hos mennesker med udviklingshandicap
Kursus

Sorg og tab hos mennesker med udviklingshandicap

Fyn

Få indsigt og praktiske redskaber til at støtte mennesker med udviklingshandicap i deres sorgproces og til at skabe trygge rammer for de svære samtaler om tab. Mange med udviklingshandicap bærer på en usynlig sorg over tab og adskillelser i hverdagen, og det kræver viden og forståelse at opdage og lindre denne sorg.

På dette kursus får du bl.a.:

Viden om, hvordan sorg opleves og udtrykkes hos mennesker med udviklingshandicap Praksisnære pædagogiske redskaber som OmSorgsplaner til samtale og støtte Indsigt i, hvordan du bedst vejleder og støtter pårørende i sorg

Dagens ekspert, hospitalspræst Line Rudbeck, vil guide dig i, hvordan du bedst støtter både borgerne og deres pårørende i deres sorgarbejde.

Tilmeld dig kurset, og bliv klædt på til at tage hul på de svære samtaler og støtte mennesker i sorg.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Onlinekursus om autisme og mentalisering
Kursus

Onlinekursus om autisme og mentalisering

Fyn, Jylland & Sjælland

Deltag i dette onlinekursus om autisme og mentalisering, og opnå en bedre forståelse af de mentale tilstande, der ligger bag adfærd. Sammen med den specialiserede autismekonsulent Nadjia Tamechmecht får du en introduktion til, hvordan mentalisering er en effektiv og udviklende tilgang i arbejdet med mennesker med autismespektrumforstyrrelse.

På kurset får du: 

Grundlæggende viden om og forståelse af mentaliseringsteorien. Du får indblik i, hvordan mentalisering kan anvendes i dit praktiske arbejde med mennesker med autisme Indsigt i, hvordan du kan se bag om adfærd og forstå de konfliktfyldte misforståelser ved at få viden om de mentale tilstande, der ligger bag. Dette vil fremme gensidighed i kontakten og samspillet og dermed skabe en mere meningsfuld og udviklende relation Inspiration til at anvende de mentaliserende indstillinger RAM og ÅBEN i praksis, så du kan tilgå personen mere mentaliserende – og samtidig styrke personens evne til at mentalisere

Se også: Mentalisering i arbejdet med børn, unge og voksne (længere e-læringsforløb)

Læs mere
Traumer og PTSD i et kropsterapeutisk perspektiv
Kursus

Traumer og PTSD i et kropsterapeutisk perspektiv

Jylland & Sjælland

Lær at inddrage evidensbaserede kropsterapeutiske metoder i dit relationelle arbejde med mennesker med traumer.

Sammen med ManuVision-kropsterapeut Suzanne Darmer byder vi dig inden for på denne praksisnære dag, hvor du bla. får du dine kompetencer skærpet med:

En grundlæggende forståelse af, hvordan traumer og chok påvirker kroppen og sindet Teknikker til at øge kropsbevidsthed og identificere kropslige symptomer på traumer Viden om den polyvagale teori En introduktion til og praktisk erfaring med specifikke ManuVision-kropsterapeutiske teknikker til at arbejde med traumatiserede klienter Viden om, hvordan ManuVision-kropsterapi kan integreres med andre terapeutiske metoder og behandlinger

Tag en tur ned ad siden her for at få mere at vide om dit udbytte og underviser

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fejl som brændstof: skab psykologisk tryghed og læring i din organisation
Kursus

Fejl som brændstof: skab psykologisk tryghed og læring i din organisation

Jylland & Sjælland

Fejl er uundgåelige, men ved at håndtere dem rigtigt, kan vi omdanne dem til guld.

På dette kursus deler Jan Nielsen, erfaren pilot og ekspert i fejlkultur, sin unikke indsigt fra flyindustriens arbejde med fejl. Inspireret af Amy Edmondsons forskning vil du få konkrete værktøjer til at forstå og analysere fejl og omdanne dem til værdifulde læringsressourcer og innovationsmuligheder – forbedre kommunikation og styrke teamwork i din organisation.

Tilmeld dig nu og tag første skridt mod en mere robust og læringsorienteret arbejdsplads!

Læs mere
Narcissismens spektrum: At navigere i relationer og lederskab
Kursus

Narcissismens spektrum: At navigere i relationer og lederskab

Fyn, Jylland & Sjælland

Dyk ned i narcissismens komplekse verden. Er du klar til at forstå narcissismens mange nuancer -og lære at navigere i relationer og lederskab med selvsikkerhed og indsigt?

På dette kursus vil du, sammen med ledelsesrådgiver og psykoterapeut, Marina Møller, udforske narcissismens spektrum og undersøge, hvordan narcissistiske træk kan transformeres til redskaber til bevidsthed og udvikling.

På dagen vil du bl.a. blive blive klogere på:

– Introduktion til narcissisme – Identificering og håndtering af narcissistisk splitting og triangulering – Håndtering af narcissister i relationer – Narcissistisk adfærd i teams og samarbejde – Anvendelse af sund narcissisme i praksis – Anvendelse af konstruktive energier i narcissisme

Læs mere
Psykiatriske diagnoser
Kursus

Psykiatriske diagnoser

Jylland & Sjælland

Oplever du ofte at skulle håndtere klienter med psykiatriske diagnoser og føler dig ikke klædt ordentligt på? Vores kursus i basal psykiatri, ledet af læge og forfatter Thomas Teglgaard, er skræddersyet til fagpersoner inden for det socialfaglige og pædagogiske felt, som ønsker at få en grundlæggende forståelse for psykiatriske lidelser og behandlinger.

På kursusdagen får du bl.a.:

indsigt i forskellen mellem psykologi og psykiatri en forståelse for komplekse diagnoser som skizofreni og bipolar lidelse viden om behandlingsmuligheder og lovgivning

Lyder det som noget for dig og dine kollegaer? Læs mere og tilmeld dig/jer her på siden.

SLUTSPURT: Helt ekstraordinært kan du komme med på dette kursus til 1.995 eks. moms. Tilmeld dig og dit team i dag. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Følelsernes byggesten – sådan skabes og reguleres følelser
Kursus

Følelsernes byggesten – sådan skabes og reguleres følelser

Sjælland

Få grundlæggende teori om den nyeste følelsesforskning og åben op for nye perspektiver i dit fagprofessionelle arbejde. Med metaforer som “spåkuglen”, “barometeret”, “hulahopringen” og “termostaten” kommer vi omkring følelsernes DNA både hos dig selv og dem, du er ansat til at hjælpe.

Det hele sker med afsæt i hjerneforsker Lisa Feldman Barretts banebrydende forskning om konstruerede følelser, og i spidsen for den inspirerende dag står cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anne-Mette Sohn Jensen.

Hun sørger bl.a. for, at du får udvidet dine kompetencer gennem:

Viden om ”kroppens budget” (”the body budget”) i relation til følelser Viden om betydningen af forudsigelighed Indsigt i Den affektive model: Arousal vs. hedonisk tone Redskaber til at håndtere affektsmitte Redskaber til at regulere dine egne og andres følelser
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Psykologisk tryghed – Masterclass med Christian Ørsted
Kursus

Psykologisk tryghed – Masterclass med Christian Ørsted

Sjælland

Nu har du chancen for at lære fra Danmarks førende ekspert inden for psykologisk tryghed, ledelsesrådgiver og bestsellerforfatter Christian Ørsted.

Det sker på denne særlige masterclass, som gør dig i stand til at understøtte arbejdet med psykologisk tryghed i din organisation – til gavn for både performance- og trivselsniveauet.

På masterclassen er der særligt fokus på psykologisk tryghed i organisationer, der oplever forandringstræthed, ligesom der er fokus på psykologisk tryghed i en dansk kontekst gennem Christian Ørsteds erfaringer/cases.

Tag med på masterclassen, og få bl.a.:

Viden om, hvorfor det i vores komplekse samfund er så afgørende at sætte fokus på psykologisk tryghed Indsigt i, hvad psykologisk tryghed betyder for din rolle som leder eller medarbejder Kendskab til de centrale opmærksomhedspunkter og faldgruber i arbejdet med psykologisk tryghed Viden om, hvordan man gør modstand eller forandringstræthed til en ressource for at lykkes med forandringer Værktøjer til at komme i gang med arbejdet med psykologisk tryghed

Vil du med? Så sikrer du dig nemt en plads på masterclassen her på siden. Der er et begrænset antal pladser.

Læs mere
Udtrapning af psykofarmaka
Kursus

Udtrapning af psykofarmaka

Jylland & Sjælland

Sid med på dette inspirerende heldagskursus, der gør dig i stand til at hjælpe dine borgere/klienter med at lykkes med den – ofte vanskelige – udtrapning af psykofarmaka.

Centralt for kurset er, hvordan du sikrer den mest hensigtsmæssige udtrapning, og hvordan du kan give borgerne/klienterne strategier til at klare sig uden psykofarmaka.

Du lærer fra Anders Sørensen, psykolog og ph.d. i psykiatri, som bl.a. giver dig:

Kendskab til, hvordan en korrekt og tilstrækkeligt langsom udtrapning ser ud i praksis Viden om, hvad der sker i hjernen, når man trapper ned i medicinen Konkrete redskaber til, hvordan du genkender abstinensreaktioner, skelner dem fra tilbagefald og håndterer dem Konkrete psykoterapeutiske øvelser og teknikker, som dine borgere/klienter kan sætte i stedet for medicinen Konkrete redskaber til at håndtere tankemylder, svære følelser, angst og traumer
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
LA & LA2: Forebyg konflikter og styrk trivslen hos borgere og medarbejdere
Kursus

LA & LA2: Forebyg konflikter og styrk trivslen hos borgere og medarbejdere

Fyn

Oplev to af de førende eksperter inden for Low Arousal og Low Arousal 2, når psykologerne Bo Hejlskov Elvén og Trine Uhrskov deler ud af deres store viden på denne inspirerende kursusdag.

På dagen stiller de skarpt på, hvordan du vha. Low Arousal og Low Arousal 2 kan forebygge og deeskalere konflikter – og dermed skabe større trivsel for dine borgere og dig selv/dine kollegaer.

Du lærer bl.a.:

hvordan vi som professionelle forstår konflikter og problemskabende adfærd hvordan du skaber en udvej for personen med udadreagerende adfærd hvordan du kan arbejde systematisk og metodisk med at forebygge konflikter LA2 som metode til at forebygge magtanvendelse hvorfor metoderne har stor betydning for personalegruppens trivsel

Kom med – du kan læse mere om den særlige kursusdag herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
De urolige børn: Forstå barnets adfærd i et sansemotorisk, relationelt og neuropsykologisk perspektiv
Kursus

De urolige børn: Forstå barnets adfærd i et sansemotorisk, relationelt og neuropsykologisk perspektiv

Fyn, Jylland & Sjælland

Børns sansemotoriske udvikling har afgørende betydning for deres indlæring og trivsel. Som fagperson er det derfor vigtigt, at du kan spotte sansemotoriske udfordringer hos børn og træne deres sansemotoriske færdigheder.

Sammen med sansemotorisk konsulent, Mette Drescher Jensen, har vi derfor skabt denne kursusdag, hvor din faglige palet bliver udvidet med:

Redskaber til sansemotoriske tiltag – både som gruppeaktiviteter og som en overordnet tilgang i barnets hverdag Viden om det primære sansesystem og sanseintegration – og hvorfor disse aspekter har betydning for barnet i forhold til dets relationer Indsigt i samspillet mellem sanser, hjerne og krop Kompetencer til at identificere, hvilke primære sanser der har brug for at blive stimuleret og styrket Teori og praksis samlet i en fælles idébank som inspiration til initiativer og aktiviteter, der konkret kan implementeres i hverdagen med børnene

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere