Kurser i psykologi & psykiatri. Vi sætter en ære i at holde os og dig opdaterede på området. Find vores nyeste artikler, kurser og uddannelser.
På dette anvendelsesorienterede kursus stiller vi skarpt på åndedrættets vigtighed i behandlingen af angst. Når uro og angst overmander dine borgere/klienter, bliver åndedrættet oftest hurtigere og mere overfladisk, og det øger angsten. Der er dog hjælp at hente gennem øvelser, der giver ro og kontrol.
I spidsen for kurset står fysioterapeut og åndedrætsterapeut Lotte Paarup samt ergoterapeut og åndedrætsterapeut Rebekka Bondegaard. Sammen klæder de dig bl.a. på med:
Øvelser og teknikker, som skaber plads til åndedrættet gennem selvmassage med små bolde, mobilisering og stræk af kroppen Øvelser og teknikker til, hvordan du hjælper mennesker med angst til at optimere grundåndedrættet og derigennem dæmpe alarmberedskabet og forebygge angstsymptomer Viden om åndedrættets påvirkning på og regulering af det autonome nervesystem via vagusnerven Viden om, hvorfor et angstanfald aldrig kommer ud af det blå, selvom det kan føles sådanDeltag på denne inspirerende kursusdag, hvor vi bl.a. sætter fokus på sanseintegration, sunde samspil, børns neurologiske udvikling og deres adfærd.
Med fra kurset tager du:
Handlestrategier til børn, som reagerer anderledes på sensoriske stimuli end forventet Viden om, hvorfor sensorisk bearbejdning kan spænde ben for gode samspil Viden om hjerner, nervesystemer og relationers betydning for børns trivselHele kurset igennem kommer du i godt selskab med ergoterapeut Connie Nissen og psykoterapeut Malene Schiøtz.
Deltag på denne kursusdag og bliv klogere på, hvorfor seksualitet er et vigtigt element i livskvaliteten hos borgere med udviklingshæmning.
Opnå bl.a. viden om:
Relevante lovgivninger og retningslinjer, du som omsorgsmedarbejder skal forholde dig til – Hvad må jeg? Hvad kan jeg? Hvad skal jeg? Seksuel grænseoverskridende adfærd, og hvordan du kan være med til at forebygge seksuelle overgreb Redskaber til at takle seksuelle tilbøjeligheder, der afviger fra normen De forskellige niveauer og metoder for vejledning og støtte – Hvordan griber jeg det an? Hvordan du kan være med til at skabe et seksualvenligt miljø på din arbejdspladsFå meget mere at vide om dagen lige herunder.
Få kompetencer til at stå stærkere i arbejdet med at hjælpe mennesker udsat for psykisk vold. På denne kursusdag stiller psykolog Signe M. Hegestand skarpt på psykisk vold, når hun bl.a. bidrager med viden om:
De forskellige psykiske voldsformer, blandt andet manipulation, projektion og isolation Faresignaler og opmærksomhedspunkter – hos voksne og børn, herunder indsigt i voldens ”normaliseringsproces” Forældre i højkonflikt – hvordan holder du fokus og sikrer, at du ikke bliver en ”brik” i spillet? Desuden fokus på forældrefremmedgørelse Voldens dynamikker – og hvordan det er muligt at bryde med en voldelig relation Viden om, hvordan du bedst støtter, rådgiver og henviser til den rette hjælp – herunder hvilken praksis det er muligt at implementere her og nu, og hvilke udfordringer der kan være i forhold til detStå stærkere i arbejdet med forældres mentaliseringsevne, så du bedre kan målrette indsatser til den specifikke familie. På dette kursus opnår du:
Grundlæggende forståelse af, hvad mentalisering er, og hvordan tegnene ser ud på mentalisering eller manglende mentalisering Gennemgang af de forskellige mentaliseringsniveauer fra -1 til 9, som refleksiv funktionsskala består af Introduktion til, hvordan du kan interviewe og analysere svarene Redskaber til, hvordan du kan arbejde med afsæt i forælderens mentaliseringsstyrker og -sårbarheder, og hvordan du kan håndtere dine egne følelser i samarbejdetDagen igennem kommer du i godt fagligt selskab med cand.psych. Maja Nørgård Jacobsen.
Tør vi tale højt om vores fejl på arbejde? Tør vi sige, hvad vi faktisk mener og oplever?
Har vi i virkeligheden den åbne kultur på vores arbejdspladser, som vi tror, vi har?
Hvad gør vi, hvis vores beslutninger har vidtrækkende konsekvenser for andre, men vi faktisk ikke tør være kritiske og uenige i vores faglige skøn og vurdering?
Hvad gør du som leder? Hvad gør du som medarbejder? Kom med på denne spændende temadag med psykolog Rikke Høgsted.
Et fyraftensmøde målrettet dig, der arbejder med børn på almenområdet.
Skab en stærk feedbackkultur, og bliv endnu bedre til at give faglig feedback til dine medarbejdere, bl.a. gennem viden om feedbackmodeller og kropssprogets betydning.
På dette praksisnære heldagskursus får du:
Fokus på vigtigheden af faglig feedback i en organisation Viden om dialog, anerkendende kommunikation og feedbackmodeller Viden om hjernen, tillid og feedback Forståelse af dine egne styrker og svagheder i forbindelse med faglig feedback Indsigt i feedbackkulturen i din egen organisationDu kommer i godt fagligt selskab med journalist og forfatter Anne Christine Hagedorn.
Arbejder du med børn, unge eller voksne, der har en udviklingsforstyrrelse? Så bliv Sanseintegrationsvejleder!
Med uddannelsen til Sanseintegrationsvejleder opnår du bl.a.:
Teoretiske og praktiske kompetencer til at differentiere forskellige sensoriske udtryk fra hinanden Konkrete metoder og redskaber til at undersøge den sensoriske forståelse Konkrete metoder og redskaber til at undersøge nervesystemets aktivitetsgrad og amygadala-sensitivitet Kompetencer til at tilrettelægge relevant og bæredygtig pædagogisk intervention i pædagogisk kontekst med udgangspunkt i den enkeltes sensoriske behov, samt til at evaluere interventionens effekt og justere tiltag Konkrete praktiske øvelser til at understøtte interventionens sigteDin underviser er fysioterapeut Oliver Laage.
OBS: Hold 1 er nu udsolgt. Skriv til os på [email protected], hvis du vil på venteliste.
Få sat forråelse på dagsordenen med denne praksisnære dag om at skabe den rette balance i arbejdet med mennesker, så du hverken bliver underinvolveret eller overinvolveret.
Som deltager på temadagen om forråelse opnår du bl.a. viden om:
Risikoen for at miste balancen ved enten at overinvolvere dig i dit arbejde og blive tyndhudet eller modsat underinvolvere dig og blive tykhudet Den moralske stress som den særlige form for stress, der opstår, når det faglige råderum bliver for lille til, at du kan udføre dit arbejde på en tilfredsstillende måde Hvad du kan gøre for at undgå at få forråelsen med som ”blind passager” i dit arbejdsliv, og hvordan du får den ”sat i land”, når den igen forsøger at snige sig om bord Hvordan du kan identificere forråelsens faresignaler i praksis Hvordan du kan spørge og svare andre, så der skabes større psykologisk tryghedI spidsen for dagen står Rikke Høgsted, psykolog og specialist i psykotraumatologi.
Se vores nyeste læringsdag om problembaseret Læring (PBL)
Kom med på læringsdag om projektbaseret læring, hvor vi bl.a. bliver klogere på følgende spørgsmål:
Hvordan får vi skabt en motiverende og engageret læringskultur i skole og dagtilbud? Hvordan får vi skabt langtidsholdbar læring og læringsglæde hos børn og voksne? Hvad gør vi i praksis som leder, lærer og pædagog?Deltag på denne inspirerende læringsdag om projektbaseret læring, hvor du kommer i selskab med en række vidende oplægsholdere, bl.a. børne- og skoleforsker Louise Klinge og stifter af Autens, Lene Jensby.
Se hele programmet for læringsdagen herunder.
Kroppen forsøger altid at fortælle os, hvordan vi har det – men det er ikke altid, at vi forstår, hvad den kommunikerer eller formår at handle på det.
Lotte Paarup, fysioterapeut og åndedrætsekspert, stiller på denne praksisnære kursusdag skarpt på kroppen, og hvordan du lærer at lytte til den.
Med fra dagen tager du bl.a.:
Et indblik i teorien bag kroppens reaktioner på livet Et møde med vagusnerven og dens enorme magt i kroppen Et kendskab til bindevævets evner og betydning i relation til kroppens historie og oplevelser Et møde med nøgleområder i kroppen, som er yderst relevante at se på, når kroppen siger fra Masser af praktiske redskaber til at hjælpe krop og psyke tilbage igenPrisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum samt Lotte Paarups bog ”Når kroppen siger fra – Tag kontakten igen”.