Kropslig uro, selektiv spisning, behov for at “dimse” med ting, højt støjniveau, selvskade, skolevægring og social isolation er blandt de mange forskelligartede udtryk, der ses hos mennesker med sensoriske forstyrrelser. Disse strategier kan forstås som udtryk for mere eller mindre hensigtsmæssige måder at opnå en øget grad af ligevægt i forhold til de voldsomme mængder sanseindtryk, der opstår hvert eneste sekund.
Mange mennesker med psykiatriske problemstillinger, heriblandt udviklingsforstyrrelser, stressbelastning og angstproblematikker, oplever sensoriske forstyrrelser. Dette kan for den enkelte give et utrygt billede af omgivelser og egen krop og dermed danne grundlag for øget stressniveau og spænde ben for trivsel og udvikling.
Det er derfor givtigt, at man som professionel i pædagogisk kontekst har en overordnet sensorisk forståelse af de enkelte sanser og nervesystemet generelt som afsæt for tilrettelæggelse af hensigtsmæssige interventioner. Dette med sigte på at opnå øget sensorisk balance og regulering af arousal og dermed danne grundlag for bedre generel læringsparathed og trivsel, herunder kropsligt, kognitivt, følelsesmæssigt og socialt.
Med denne mini-uddannelse opnår du viden og kompetencer til at skabe en individuel sensorisk forståelse og, på baggrund af denne, tilrettelægge bæredygtige interventionsprocesser for den enkelte ud fra viden om bl.a. nervesystemet og sanseintegration, samt principperne bag sanseprofiler. Mini-uddannelsen bidrager derudover til at skærpe den faglige opmærksomhed på, hvornår der er behov for yderligere tiltag som fx udredning og behandling ud fra Sensory Profile, og den klæder dig på til understøtte sådanne tiltag i det videre pædagogiske arbejde og assistere autoriseret terapeuter som er specialiseret i Sanseintegration. Uddannelsen giver dig ikke kompetencer til at udføre testning med Sensory Profile.