Seminarer
Sundhed
Univers

Sundhed

Kurser

Gå på opdagelse blandt vores mange kurser, temadage og workshops
Nyeste
Populære
Social arv og forebyggelse af kriminalitet hos udsatte børn og unge
Kursus

Social arv og forebyggelse af kriminalitet hos udsatte børn og unge

Jylland & Sjælland

Hvordan kan du være med til at støtte børn og unge fra udsatte områder til at skabe det bedst mulige liv for dem selv?

Dét zoomer sociolog Aydin Soei ind på, når denne kursusdag løber af stablen. Den første halvdel af dagen byder på indblik i forskning, mens anden halvdel består af workshop og fælles samtale.

Når du deltager, får du viden om og kommer til at arbejde med:

Udviklingen i udsatte områder – med særligt fokus på børn og unge Forskellige former for udsathed (gennem konkrete cases) Risikofaktorer og forebyggelse, når det handler om kriminalitetstruede unge Betydningen af fritidsliv, narrativer og forældreinddragelse Betingelser for tillid og relationsdannelse

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Læs mere
Forstå barnets urolige adfærd – i et sansemotorisk, relationelt og neuropsykologisk perspektiv
Kursus

Forstå barnets urolige adfærd – i et sansemotorisk, relationelt og neuropsykologisk perspektiv

Jylland & Sjælland

Børns sansemotoriske udvikling har afgørende betydning for deres indlæring og trivsel. Som fagperson er det derfor vigtigt, at du kan spotte sansemotoriske udfordringer hos børn og træne deres sansemotoriske færdigheder.

Sammen med sansemotorisk konsulent, Mette Drescher Jensen, har vi derfor skabt denne kursusdag, hvor din faglige palet bliver udvidet med:

Redskaber til sansemotoriske tiltag – både som gruppeaktiviteter og som en overordnet tilgang i barnets hverdag Viden om det primære sansesystem og sanseintegration – og hvorfor disse aspekter har betydning for barnet i forhold til dets relationer Indsigt i samspillet mellem sanser, hjerne og krop Kompetencer til at identificere, hvilke primære sanser der har brug for at blive stimuleret og styrket Teori og praksis samlet i en fælles idébank som inspiration til initiativer og aktiviteter, der konkret kan implementeres i hverdagen med børnene

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med lige herunder.

Læs mere
Interoception – den indre sans
Kursus

Interoception – den indre sans

Lær at forstå og træne dine borgeres kropssans – også kendt som den interoceptive sans – så de bedre kan mærke sig selv, tolke deres krops signaler og opnå ro i såvel krop som sind.

Det er ergoterapeut Charlotte Andersen, som på dette kursus stiller skarpt på interoception og bl.a. giver dig:

Viden om de 8 sansesystemer Indsigt i konsekvenserne af ubalance i sansesystemerne Kendskab til vagusnerven og dens forbindelse til den interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Kompetencer til at træne sanserne og den interoceptive sans gennem sansemodulerende øvelser Kompetencer til at facilitere selvregulering og dæmpe et nervesystem i ubalance

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Læs mere
Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere

Uddannelser

Vi udvikler altid nye uddannelser. Se et udvalg af dem her
Certificeret pårørendevejleder
Uddannelse

Certificeret pårørendevejleder

Jylland

Bliv uddannet pårørendevejleder på denne nye praksisnære uddannelse udviklet i samarbejde med Hanne Gullestrup, cand.mag., og Helle Lindgaard, cand.psych. og ph.d.

Med uddannelsen i rygsækken bliver du i stand til at sætte pårørendes trivsel på dagsordenen og styrke pårørendesamarbejdet.

Mere konkret tager du bl.a. fra uddannelsen med:

Viden om pårørendes ressourcer, belastninger og behov Færdigheder i at etablere og facilitere støttenetværk for pårørende Færdigheder i at kende eget ansvar og muligheder i rollen som pårørendevejleder Kompetencer i at støtte pårørende og give redskaber til egenomsorg i dennes aktuelle livssituation Kompetencer i at kommunikere empatisk og præcist i mødet med pårørende, der søger hjælp Kompetencer i at varetage funktionen som pårørendevejleder i sundheds- og omsorgsregi

Rul længere ned på siden og få meget mere at vide om uddannelsen.

Læs mere
Når naturen heler barndomstraumer
Uddannelse

Når naturen heler barndomstraumer

Fyn

– Understøt den helende proces gennem ophold, leg og bevægelse i naturen

Vores nye uddannelsesforløb, ledet af psykoterapeuterne Jette Rønn Smits og Inge Svane, udforsker, hvordan naturen kan være en transformerende kraft i helingsprocessen for børn og unge med traumer.

Deltagere vil:

Lære at anvende naturen til at hjælpe børn og unge med at regulere deres nervesystem og finde ro. Opnå færdigheder i at bruge leg og bevægelse i naturen som redskaber til at styrke børn og unges følelsesmæssige og fysiske velbefindende. Få indsigt i hvordan sociale relationer og fællesskaber kan understøtte helingsprocessen.

Uddannelsen er skræddersyet til fagprofessionelle, der ønsker at integrere naturbaseret terapi i deres arbejde med traumatiserede børn og unge, og tilbyder praktiske øvelser samt teoretisk forståelse for naturens helende potentiale.

 

Læs mere
Søvnvejleder i praksis
Vejlederuddannelse

Søvnvejleder i praksis

Jylland

Søvn er grundstenen i vores sundhed og trivsel. Alligevel er den ofte et underbelyst område i diverse sundhedsfremmende indsatser – og dét på trods af, at mange mennesker har søvnudfordringer. Der er således brug for viden og redskaber til at hjælpe søvnen på vej, og det får du på dette forløb til søvnvejleder.

I spidsen for det står søvnkonsulenterne Birgit Ingemann Knudsen og Maja Bjerregaard Kubel Olesen, og de sørger for, at du:

Får grundlæggende viden om søvn Kan spotte søvnudfordringer Kan vejlede mennesker med søvnudfordringer – både på hold og individuelt – så deres livskvalitet øges markant Kan bruge søvndagbøger som et aktivt redskab Kan udregne søvnindeks og dermed dokumentere din indsats

Interesseret i at vide mere? Så læs med lige herunder

Læs mere
Den metakognitive bølge – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT
Uddannelse

Den metakognitive bølge – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT

Fyn

Tag en uddannelse i den metakognitive bølges terapiformer og få flere miniuddannelser i én. 

På uddannelsen bliver du undervist i tredje bølge kognitiv adfærfdterapi og de metakognitive terapiformer Mindfulness, Compassion Focused Therapy og Acceptance and Commitment Therapy. Du får således flere miniuddannelser i én uddannelse.

På uddannelsen får du bl.a. undervisning i: 

At arbejde med psykiske udfordringer ud fra en metakognitiv tilgang Hvordan du kan hjælpe mennesker med at bringe balance i deres affektsystemer Medfølelsesfokuseret terapi (CFT) og målrettede CFT-meditationer  Mindfulness og mindfulnessmeditationer  Acceptance and Commitment Therapy og psykologisk fleksibilitet 

Hold 1 er udsolgt. Hold 2 og 3 er nu aktivt for 2024. Tilmeld dig her på siden. 

Læs mere

E-læring

Se mulighederne for e-læring her
ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD
Uddannelse

ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD

Varighed: 30+ timer. På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.

Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:

ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)

OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af valgmodulerne, overbygningsmodulet og have bestået eksamen.

Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder. Udgivet: 01.12.2021

Læs mere
Børn og unge med traumereaktioner
Digital lektion

Børn og unge med traumereaktioner

Varighed: ca. 2 timer. Dette modul om traumereaktioner hos børn og unge er udarbejdet i samarbejde med Danmarks førende ekspert inden for pædagogisk behandlingsarbejde med udsatte børn og unge, cand.psych.aut. Henriette Lieblein Misser. 

Modulet omhandler børn og unges traumereaktioner og giver dig kompetencer til at kunne identificere, forstå og håndtere traumereaktioner hos børn og unge, når du møder dem. 

Pris: 1100,- ekskl. moms. Du har adgang i 2 år fra købsdato. 

Varighed: Ca. 2 timer 

Læs mere
Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND
Online foløb

Husk lige iltmasken: Styrk den mentale sundhed med mentaltræningsprogrammet IRONMiND

Varighed: ca. 7 timer. Undersøgelser peger desværre igen og igen på den samme konklusion: Danskernes mentale sundhed bliver dårligere og dårligere. Så hvad gør du for at styrke dine kollegaers, medarbejderes eller dit eget mentale velvære?  

Dette online-forløb i mentaltræningsprogrammet IRONMiND klæder dig på med viden og redskaber til at opbygge mental modstandskraft – resiliens – så det bliver nemmere at holde balancen i (arbejds)livet. 

Forløbet har en varighed på ca. 7 timer, og du får bl.a.: 

Indføring i den psykologiske, pædagogiske, kognitive og neuropsykologiske evidens bag IRONMiND  Viden om, hvordan vores hjerne, sind og biologi fungerer, og hvordan det har betydning for os  Adgang til tests af den mentale form og til at finde dine topstyrker  Råd til implementering af IRONMiND-faktorene i din praksis på to planer: individ og organisation  Over 30 siders materiale til download, som du kan anvende i arbejdet med opbygning af resiliens hos organisationer, i grupper, blandt kollegaer, klienter etc. 

Se introduktionen til IRONMiND med Christian Taftenberg Jensen herunder. Du har adgang i 2 år fra købsdato. 

Læs mere
Samvær – pædagogisk planlægning og juridiske perspektiver
Digitalt modul

Samvær – pædagogisk planlægning og juridiske perspektiver

Dette modul stiller skarpt på planlægning og organisering af det pædagogiske behandlingsarbejde, så samvær bliver et integreret element i anbringelsen. Modulet indeholder derudover en lektion, der sætter fokus på samvær, set ud fra det juridiske perspektiv.

PRIS: 1.100 kr. ekskl. moms. Du har adgang til det digitale modul i 2 år fra købsdato.

VARIGHED: Ca. 107 minutter.

Vær opmærksom på, at modulet også er en del af vores digitale uddannelse Pædagogisk behandlingsarbejde med udsatte børn og unge. Den kan du læse mere om her.

Læs mere

Artikler

Nyeste
Populære
Sansemodulering – Lær at styrke trivslen ved hjælp af sansemodulerende teknikker

Sansemodulering – Lær at styrke trivslen ved hjælp af sansemodulerende teknikker

I denne artikel udforsker vi sansemodulerende teknikker, essentielle for at hjælpe personer med psykiske lidelser, autisme, ADHD, eller demens. Vi giver indblik i ergoterapeut Charlotte Andersens metoder til at bearbejde sanseindtryk og fremme trivsel. Lær om nervesystemets stressreaktioner og teknikker til selvregulering.

Relationsarbejde – “Mellem empati og udmattelse” undgå omsorgstræthed i dit arbejde

Relationsarbejde – “Mellem empati og udmattelse” undgå omsorgstræthed i dit arbejde

Gå i dybden med relationsarbejde og dets uundværlige rolle i samfundet, samt de skjulte udfordringer, der kan føre til omsorgstræthed. Læs videre og få indsigt i, hvordan du kan styrke relationsarbejdet, samtidig med at du beskytter dig selv mod omsorgstræthed og udbrændthed.

Behandling af ADHD – Lær om mulige ADHD behandlinger fra Dr. Russell Barkley

Behandling af ADHD – Lær om mulige ADHD behandlinger fra Dr. Russell Barkley

Behandling af ADHD er mere end bare medicin; det er en rejse mod forståelse, accept og korrekt intervention. I denne artikel vil du lære om ADHD's mange facetter, dets indvirkning på forskellige aldersgrupper, og hvordan tidlig og skræddersyet ADHD behandling kan gøre en verden til forskel. Med indsigt fra den førende ekspert, Dr. Russell Barkley, vil du blive bedre rustet til at forstå, støtte og hjælpe borgere med ADHD.

ADHD hos piger: Se bag om adfærden og opdag de mere subtile symptomer

ADHD hos piger: Se bag om adfærden og opdag de mere subtile symptomer

ADHD, en almindeligt diagnosticeret neurobiologisk forstyrrelse, har længe været forbundet med forestillinger om urolige drenge. Men hvad sker der, når symptomerne ikke er så tydelige? I denne artikel dykker vi ned i hvordan ADHD præsenterer sig hos piger, fra subtile symptomer til de unikke sociale og akademiske udfordringer de står overfor. Ved at forstå disse kønsspecifikke nuancer kan vi tage skridt mod en mere præcis diagnose og effektive interventionsstrategier. Læs videre for at opdage den ofte oversete verden af piger med ADHD.

Metakognitiv Terapi: Overvind Angst Trin for Trin

Metakognitiv Terapi: Overvind Angst Trin for Trin

Metakognitiv terapi er en banebrydende tilgang til at håndtere angst. Men hvordan adskiller den sig fra andre terapiformer, og hvorfor er den så effektiv? I denne artikel dykker vi ned i metakognitiv terapis kerneprincipper, dens forskningsbaserede fordele, og hvordan den kan berige både terapeuters og patienters liv.

Stress og Natur – Naturens Rolle i Bekæmpelsen af Stress og Fremme af Mental Sundhed

Stress og Natur – Naturens Rolle i Bekæmpelsen af Stress og Fremme af Mental Sundhed

Stress og natur: I en verden hvor teknologi, arbejdspres og samfundsforventninger konstant stiger, oplever flere stress og mentale udfordringer. Men har naturen måske en skjult kraft til at bekæmpe denne moderne plage? Dyk ned i denne artikel og opdag naturens rolle i bekæmpelsen af stress, den dybtgående historiske forbindelse mellem mennesker og natur, og hvordan moderne terapeutiske metoder, såsom naturterapi, kan blive fremtidens løsning på psykisk velvære.

Naturterapi – Styrk dit sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne

Naturterapi – Styrk dit sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne

Naturterapi – en bro mellem mennesket og naturen. I en tid hvor vores daglige liv ofte er fjernet fra den naturlige verden, tilbyder naturterapi en unik mulighed for genopkobling, heling og trivsel. Denne artikel vil udforske historien, det videnskabelige fundament og de transformative fordele ved naturterapi. Fra skovbade til guidede naturvandringer vil du få indsigt i, hvordan naturen kan tjene som en med-terapeut og fremme fysisk, psykisk og social sundhed. Tag et skridt dybere ind i naturens verden og dens helbredende kræfter.

Sanseintegration hos børn: Forståelse og praksis for pædagoger

Sanseintegration hos børn: Forståelse og praksis for pædagoger

I en verden fyldt med stimuli er sanseintegration hos børn afgørende for deres udvikling og trivsel. Hvordan børn opfatter, reagerer på, og engagerer sig med omgivelserne kan variere drastisk, hvilket har dybtgående konsekvenser for deres læring og sociale interaktion. Denne artikel dykker ned i sanseintegrationens betydning, giver pædagoger værktøjer til at forstå og støtte børn med sanseintegrations udfordringer, og fremhæver praksis, der fremmer positiv udvikling. Dyk ned i en verden af sanser og opdag, hvordan du kan gøre en forskel i børns liv.

OCD og metakognitiv terapi: En ny tilgang til symptomlindring

OCD og metakognitiv terapi: En ny tilgang til symptomlindring

Vil du bryde fri eller lære andre at bryde fri fra tvangstanker og tvangshandlinger? Opdag kraften i metakognitiv terapi til behandling af OCD. Lær hvordan denne innovative tilgang ændrer tankemønstre og giver varig lindring. Dyk ned i effektiviteten, fordelene og begrænsningerne ved denne terapiform.