Født i den forkerte krop - Seminarer
transkønnethed hos børn og unge
Børn & unge
Kursus

Født i den forkerte krop

Hvert år bliver flere hundrede børn henvist til udredning for eventuel hormonbehandling, fordi de føler sig født i den forkerte krop. Med dette kursus bliver du klædt godt på til at støtte og skabe tryghed for transkønnede børn, når psykolog, Rikke Pristed, bl.a. beriger dig med:

  • Viden om forskellen på kønsudforskning og transkønnethed
  • Viden om, hvad der sker i de børn, der ikke føler sig tilpas i det køn, de er født i
  • Redskaber til, hvordan du som fagprofessionel bedst møder og indgår samarbejde med transkønnede børn og deres forældre
  • Redskaber til, hvordan du som fagprofessionel sikrer barnets færden i sociale relationer, så det er trygt for barnet at indgå i fællesskaber og læringsrum

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Dreng eller pige?

Hver femte dansker har som barn eller ung følt, at de havde svært ved at leve op til andres forventninger i forhold til at begå sig i det køn, de fik tildelt ved fødslen. Vi ved ikke præcist, hvor mange børn i Danmark, der er transkønnede, men det anslåede tal ligger på to procent af befolkningen. Transkønnethed kan medføre angst, depression og selvmordstanker. Derfor er det yderst vigtigt, når du som lærer, pædagog, familieterapeut eller i forbindelse med andre professioner, hvor du arbejder med børn, har viden om og redskaber til at gribe børn og unge, der er transkønnede, så de ikke føler sig forkerte og ekskluderede i sociale sammenhænge.

 

Hjælp dem i udfordringerne

Flere hundrede børn bliver hvert år henvist til udredning for eventuel hormonbehandling. Transkønnethed er ikke en sygdom, men på grund af en følelse af at være i en forkert krop, er der stor risiko for, at barnet får så mange gener og så stort et ubehag, at det fører til angst, depression, selvmordstanker og endda selvmordsforsøg. Transkønnede børn og unge oplever mange udfordringer i hverdagen. For eksempel kan et toiletbesøg, et kig i spejlet eller en tur i svømmehallen være en voldsom overvindelse for et barn, der ser ud som det ene køn, men ønsker at være det andet. Børnenes daglige udfordringer sætter helt uundgåeligt sit præg på din professionelle hverdag og dit virke sammen med børnene.

 

 

Kompetenceudvikling er nødvendig

Tvivl og usikkerhed må ikke være en barriere for at skabe et trygt læringsrum for disse børn og unge, der bryder op med tidens normer for køn og seksualitet. Viden om transkønnethed og om, hvad der sker inde i barnet, er derfor helt essentielt. Forskning viser, at jo tidligere der sættes ind med rådgivning og vejledning, jo mere sikker og afklaret bliver det transkønnede barn og ikke mindst barnets forældre. Kompetenceudvikling inden for dette område er af uvurderlig betydning, når du arbejder med børn og unge samt deres forældre.

Dagens indhold

Dagens ekspert, autoriseret psykolog og specialist i sexologisk rådgivning, Rikke Pristed, beriger dig med viden om:

  • hvad det vil sige at være transkønnet
  • hvad forskellen er på kønsudforskning og transkønnethed, herunder hvordan vi skelner imellem de to tilstande
  • hvad der sker i de børn, som ikke er tilpas i det køn, de fik tildelt ved fødslen
  • hvilke reaktioner det transkønnede barn oplever fra omgivelserne – både børn og voksne

samt redskaber til:

  • hvordan du som fagprofessionel bedst møder og indgår samarbejde med transkønnede børn og deres forældre
  • hvordan du som fagprofessionel sikrer barnets færden i sociale relationer, så det transkønnede barn kan indgå i fællesskaber og læringsrum med tryghed og sikkerhed

Kurset indeholder en solid blanding af teoretiske oplæg og redskaber til den praksisnære tilgang, krydret med cases og diskussioner.

Dagens underviser

Rikke Pristed
Klik for at se
Rikke Pristed
Rikke Pristed
autoriseret psykolog siden 1998 og specialist i sexologisk rådgivning
Rikke Pristed har en sexologisk praksis i Aarhus og har tidligere været ansat ved Jysk sexologisk klinik. Derudover er hun næstforperson i Dansk Forening for Klinisk Sexologi og har meget undervisningserfaring fra både universiteter og kurser. Rikke Pristed optræder hyppigt som ekspert i både radio og tv, når transkønnethed er på dagsordenen i pressen.
TID & STED:
Vælg mellem:

Den 1. december 2020 på Scandic Aarhus Vest
Den 9. december 2020 på Scandic Hvidovre

Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og kaffe/kage.

Mulig rabat
Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan du/I få rabat. Læs mere her
Maillisterabat (op til 10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.