Åndedrættet som pædagogisk redskab - Seminarer
feature-image.smaller-size
Information

Vælg venligst hold herunder:

Mulig rabat

Loyalitetsrabat (op til 10 %)
Maillisterabat (op til 10 %)
Prisekskl. moms
2.988 DKK
Børn & unge
Kursus

Åndedrættet som pædagogisk redskab

Hjælp børn og unge til mere ro og bedre trivsel gennem åndedræts- og kropsøvelser. Du bliver undervist af Lotte Paarup, fysioterapeut og åndedrætsekspert, der på inspirerende vis deler ud af sin store viden om åndedrættets indvirkning på såvel krop som sind og giver dig konkrete øvelser til arbejdet med åndedrættet som pædagogisk redskab.

Den 4. september 2020 i Glostrup er desværre aflyst.

Åndedrætsterapi med fokus på børn og unge

Alt for mange børn mistrives i kortere eller længere perioder – Børnene lider f.eks. af stress, dårlig søvn, manglende fornemmelse af sig selv, dårlig fordøjelse og angst. Det resulterer ofte i adfærdsproblemer og manglende energi i hverdagen.

Åndedrættet er basen for, at kroppen, hjernen og nervesystemet fungerer - som igen er basen for, at energien i kroppen kan (gen)etableres. Ofte glemmer vi, at åndedrættet er det vigtigste og mest effektive redskab til at regulere nervesystemet. Ved regulering af nervesystemet fungerer hjerne og krop automatisk bedre.
Webgrafik_Åndedrætsøvelser til børn4

Et vigtigt skifte i hjernen og nervesystemet

Først og fremmest skaber åndedrætsøvelserne og de forskellige kropsøvelser kontakt til og hul igennem til åndedrættet igennem et betydningsfuldt skifte i nervesystemet.

Åndedrættet er en fysisk bevægelse indeni kroppen. Når du bruger dit åndedræt godt eller bare lidt bedre end før, sker der med det samme et skifte i hjernen og nervesystemet. Dette foregår på det ubevidste plan, da det er koblet til det såkaldte autonome nervesystem (automatiske og ikke viljestyrede). Mere konkret kan vi med disse øvelser skifte til det system, hvor vi får mere ro og færre stresshormoner – pulsen bliver lavere, blodtrykket sænkes og åndedrætsfrekvensen falder. Der bliver med det samme lyttet mere, og en ro sniger sig stille og roligt ind i kroppen. Barnet oplever et langt større nærvær, en bedre koncentration og tilstedeværelse.
web-01

Åndedrætsterapi er et redskab, der altid er ved hånden og med den rette viden om åndedrættet samt enkle praktiske redskaber, kan du gøre en stor forskel for den pædagogiske hverdag.

Åndedrætsøvelser

Åndedrætsterapi relateret til børn og unge kan f.eks. bruges til at:

Styrke fornemmelsen af egen krop, og udviklingen af at mærke efter i de mange valg en dag byder på: ”hvad har jeg egentlig lyst til lige nu?”
Dæmpe angst og almindelige ængstelige situationer
Styrke indlæringsevnen, bl.a. via øget aktivitet af alfabølger i hjernen – som yderligere styrker nærvær og evnen til at koncentrere sig samt høre efter
Give et konkret redskab til at finde ro og hvile

På denne kursusdag får du:

Teoretisk indføring i åndedrættet, og hvorfor det er så kraftfuldt et redskab fysisk såvel som mentalt.
Viden om i hvilke situationer åndedrætsterapi er specielt velegnet til børn og unge
Redskaber, som er anvendelige til mange aldersgrupper, men som på dagen har specielt fokus på børn og unge
Konkrete øvelser og ideer til, hvordan du kan arbejde med åndedrættet i den pædagogiske hverdag – både individuelle øvelser, samt øvelser der kan laves i større grupper (f.eks. til morgensamling i institutionen).

Dagens ekspert

underviser
Klik for at se
underviser
Lotte Paarup
fysioterapeut og indehaver af firmaet Den Intelligente Krop
Åndedrættet er Lottes kerneområde, og hun lever af at lære danskerne at trække vejret bedre.

Lotte er kendt for hendes levende og inspirerende formidling med et smil på læben. Hun er en populær kursus- og foredragsholder med åndedrættet som emne, hvor hun formår at formidle sit budskab på en meget jordnær, anderledes og levende vis i både ind- og udlandet.

Lotte har lavet tv og udgivet en række bøger og dvd’er om træning, sundhed og velvære for hele familien – herunder 3 bøger, samt en række dvd/downloads om og til åndedrættet. Siden Lotte for første gang blev mor for godt 8 år siden, har børnene også været et kært emne i åndedrætsterapien.

Afholdes på Scandic Kolding

Prisen inkluderer morgenmad, frokost, kaffe og te ad libitum hele dagen samt kage om eftermiddagen.
Den 8. oktober 2020 på Scandic Kolding kl. 09.00-16.00
Scandic Kolding
Den 8. oktober 2020 på Scandic Kolding.
Uddybet tid & sted
Den 8. oktober 2020 på Scandic Kolding.

Kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for temadagen er kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Se status for din arbejdsplads under Loyalitetsrabat.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.