Der er godt nyt om den sociale mobilitet, der er steget i udsatte områder, hvor stadig flere unge lykkes med at tage en uddannelse, og når det handler om den sociale integration, ser vi, at historisk mange unge etniske minoriteter i disse år kommer i job og uddannelse. Men den sociale mobilitet er lavere i landdistrikterne, mens marginaliseringen blandt udsatte og kriminalitetstruede børn og unge i storbyens udsatte områder er mere kompleks end tidligere.
Vær derfor med, når sociolog og forfatter Aydin Soei stiller skarpt på forestillinger og virkelighed om børn og unge i udsatte områder og giver konkrete bud på, hvordan vi kan understøtte de unge i at skabe det bedst mulige liv for dem selv.
For hvordan ser det reelt ud med risikoadfærd, skole- og fritidsliv blandt unge i landets udsatte områder?
Er de myter, der florerer blandt de unge - og blandt de voksne, der omgiver dem - selvopfyldende profetier?
Og hvordan kan vi i praksis arbejde for at undgå negative narrativer og styrke trivslen blandt udsatte børn, unge og deres familier?
I løbet af kursusdagen sørger Aydin Soei for, at du får indsigt i den nyeste forskning på området og indblik i, hvordan du arbejder med hensigtsmæssige tiltag for udsatte og kriminalitetstruede børn, unge og familier, og hvilke faldgruber du som fagperson skal være særligt opmærksom på at undgå.
Du får på dagen indsigt i og kommer til at arbejde med:
- Udviklingen i udsatte områder med særligt fokus på børn og unge
- Forskellige former for udsathed via konkrete case-historier
- Risikofaktorer og forebyggelse, når det handler om kriminalitetstruede unge
- Betydningen af fritidsliv, narrativer og forældreinddragelse
- Betingelser for tillid og relationsdannelse
Kursusdagen er todelt. Aydin Soei vil således både give indblik i egen og andres forskning udi risikoadfærd, fritidsliv og livschancer, mens den anden halvdel af dagen vil bestå af workshop og fælles samtale om best practice med udgangspunkt i nogle af de unge-historier, han har formidlet i sine bøger.
Målgruppe
Kurset er målrettet dig, der arbejder med pædagogiske indsatser, boligsociale indsatser, SSP, sagsbehandling på familieområdet, bande- og kriminalitetsforebyggende indsatser eller arbejder inden for skole- og fritidsområdet, f.eks. som lærer, pædagog, klubmedarbejder, PPR.
Kurset er relevant for fagpersoner, der arbejder med eller omkring børn, unge og familier i udsatte boligområder.