social arv
Børn & unge
Kursus

Social arv og forebyggelse af kriminalitet hos udsatte børn og unge

Hvordan kan du være med til at støtte børn og unge fra udsatte områder til at skabe det bedst mulige liv for dem selv?

Dét zoomer sociolog Aydin Soei ind på, når denne kursusdag løber af stablen. Den første halvdel af dagen byder på indblik i forskning, mens anden halvdel består af workshop og fælles samtale.

Når du deltager, får du viden om og kommer til at arbejde med:

  • Udviklingen i udsatte områder – med særligt fokus på børn og unge
  • Forskellige former for udsathed (gennem konkrete cases)
  • Risikofaktorer og forebyggelse, når det handler om kriminalitetstruede unge
  • Betydningen af fritidsliv, narrativer og forældreinddragelse
  • Betingelser for tillid og relationsdannelse

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Hvordan øger vi børn og unges livsmuligheder?

“Fantastisk med så dygtig en oplægsholder med solid og reel viden inden for feltet. Lærerigt og inspirerende.”

“ Supergodt, informativt, aktuelt, relevant og spændende.”

“Aydin er endnu en gang en super formidler, understøttet af faglig høj kompetence og mange års praksisarbejde med målgruppen.”

- Tidligere deltagere om kurset.


Der er godt nyt om den sociale mobilitet, der er steget i udsatte områder, hvor stadig flere unge lykkes med at tage en uddannelse, og når det handler om den sociale integration, ser vi, at historisk mange unge etniske minoriteter i disse år kommer i job og uddannelse. Men den sociale mobilitet er lavere i landdistrikterne, mens marginaliseringen blandt udsatte og kriminalitetstruede børn og unge i storbyens udsatte områder er mere kompleks end tidligere.

Vær derfor med, når sociolog og forfatter Aydin Soei stiller skarpt på forestillinger og virkelighed om børn og unge i udsatte områder og giver konkrete bud på, hvordan vi kan understøtte de unge i at skabe det bedst mulige liv for dem selv.

For hvordan ser det reelt ud med risikoadfærd, skole- og fritidsliv blandt unge i landets udsatte områder?

Er de myter, der florerer blandt de unge - og blandt de voksne, der omgiver dem - selvopfyldende profetier?

Og hvordan kan vi i praksis arbejde for at undgå negative narrativer og styrke trivslen blandt udsatte børn, unge og deres familier?

I løbet af kursusdagen sørger Aydin Soei for, at du får indsigt i den nyeste forskning på området og indblik i, hvordan du arbejder med hensigtsmæssige tiltag for udsatte og kriminalitetstruede børn, unge og familier, og hvilke faldgruber du som fagperson skal være særligt opmærksom på at undgå.

Du får på dagen indsigt i og kommer til at arbejde med:

  • Udviklingen i udsatte områder med særligt fokus på børn og unge
  • Forskellige former for udsathed via konkrete case-historier
  • Risikofaktorer og forebyggelse, når det handler om kriminalitetstruede unge
  • Betydningen af fritidsliv, narrativer og forældreinddragelse
  • Betingelser for tillid og relationsdannelse

Kursusdagen er todelt. Aydin Soei vil således både give indblik i egen og andres forskning udi risikoadfærd, fritidsliv og livschancer, mens den anden halvdel af dagen vil bestå af workshop og fælles samtale om best practice med udgangspunkt i nogle af de unge-historier, han har formidlet i sine bøger.

Målgruppe

Kurset er målrettet dig, der arbejder med pædagogiske indsatser, boligsociale indsatser, SSP, sagsbehandling på familieområdet, bande- og kriminalitetsforebyggende indsatser eller arbejder inden for skole- og fritidsområdet, f.eks. som lærer, pædagog, klubmedarbejder, PPR.

Kurset er relevant for fagpersoner, der arbejder med eller omkring børn, unge og familier i udsatte boligområder.

Aydin Soei er formentlig den sociolog i Danmark, der har beskæftiget sig mest indgående med unge i områder, der jævnligt stemples som “ghettoer”, og har introduceret begrebet “modborgerskab” om unge mænd og borgere, der føler, at de skal betale et ekstra “gebyr” i kampen for at skabe et godt liv for dem selv.

social arv

Om underviseren:

Aydin Soei
Klik for at se
Aydin Soei
Aydin Soei
Sociolog, forfatter, foredragsholder
Aydin er kandidat i sociologi med speciale i medborgerskab og livschancer og har gennem halvandet årti beskæftiget sig med udsatte og kriminalitetstruede unge og deres familier. Han er en af Danmarks mest vidende foredragsholdere, når det kommer til medborgerskab, forebyggelse, bandefællesskaber, integration og antiskolekultur og har forfattet fem bøger om disse emner.
Han har bl.a. modtaget Finn Nørgaard Foreningens Ildsjælepris og er blevet tildelt Martin Andersen Nexøs pris for sit samlede forfatterskab.
Ved siden af forfattergerningen har Aydin udarbejdet “Tingbjergundersøgelsen”, “Nordvestundersøgelsen” samt “Københavnsprojektet – forestillinger og virkelighed om skoletrivsel” (sammen med kriminologerne Flemming Balvig og Lars Holmberg), der er den hidtil største undersøgelse af unge i udsatte områder herhjemme.
TID & STED:
Det sker:
Den 22. maj 2025 i Odense (nærmere lokation kommer snarest)

Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 2.978, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulig rabat:
Maillisterabat (5 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for rabatmuligheder.

Få kurset hjem på jeres arbejdsplads

Har du brug for, at du og dine kollegaer får kurset hjem på jeres arbejdsplads, og/eller at I får en skræddersyet udgave, der matcher jeres konkrete behov og ønsker?  

Det kan f.eks. være, at I har brug for at dykke ned i specifikke dele af kurset, såsom: 

  • Trivsel og social arv  
  • Social kontrol og ekstremisme 
  • Forebyggelse af kriminalitet 

Det kan også være, I ønsker at arbejde med egne cases og få sparring på disse. 

Uanset, hvad I har brug for, er I meget velkomne til at kontakte os på 66 15 90 43 eller [email protected] for at høre mere om mulighederne.