På denne kursusdag får du en dybere forståelse af, hvad mentaliseringsevne er, og hvordan den måles. Du bliver præsenteret for spørgeteknikker, som kan hjælpe dig til at forstå forældres mentaliseringsevne. Desuden klæder dagen dig på til at kunne analysere de svar, du får fra forældrene under samtalen. Analysen giver dig som fagperson en bedre og mere kvalificeret forståelse af forældrenes mentaliseringsevne. Den viden er afgørende for at kunne målrette indsatsen.
Dagens opbygning:
Formiddagen sætter fokus på baggrundsinformation om, hvordan du kan måle mentaliseringsevnen hos forældre gennem interviews, som analyseres ud fra refleksiv funktionsskala.
Eftermiddagen tager afsæt i, hvordan du tilpasser din egen adfærd og indsats ud fra forældrenes mentaliseringsevne.
De redskaber, som du vil blive præsenteret for, handler om at tage afsæt i forælderens mentaliseringsstyrker og -sårbarheder, og om hvordan du håndterer dine egne følelser som fagperson.
Målgruppe:
Dagen henvender sig til familiebehandlere, socialrådgivere, sundhedsplejersker, jordemødre og andre fagpersoner, som arbejder med forældre.
Som deltager vil du få adgang til en værktøjskasse, som indeholder kursusdagens materiale. Redskaberne kan bruges i hverdagen.
Udbytte
- Grundlæggende forståelse af, hvad mentalisering er, og hvordan tegnene ser ud på mentalisering eller manglende mentalisering.
- Gennemgang af de forskellige mentaliseringsniveauer fra -1 til 9, som refleksiv funktionsskala består af
- Introduktion til, hvordan du kan interviewe og analysere svarene
- Redskaber til, hvordan du kan arbejde med afsæt i forælderens mentaliseringsstyrker og -sårbarheder, og hvordan du kan håndtere dine egne følelser i samarbejdet
Obs: Vi gør opmærksom på, at denne kursusdag ikke skal ses som en uddannelse eller certificering i metoden til at vurdere forældres mentaliseringsevne.