Vrede børn: Følelsesregulering fra et mentaliseringsbaseret perspektiv - Seminarer
vrede børn
Børn & unge
Kursus

Vrede børn: Følelsesregulering fra et mentaliseringsbaseret perspektiv

Uanset hvor fagligt dygtig du er, kan det være udfordrende at håndtere børn, som ofte er meget vrede. Gennem øget forståelse af vrede og aggression hos børn – og ved at have metoder til dit arbejde – kan du dog gøre en stor forskel for børnene og for dit arbejdsliv.

Kom derfor med på denne dag i selskab med psykologerne Sidsel Linnet og Maria Nannestad.

De sørger for, at du bl.a. får fyldt den faglige rygsæk med:

  • Viden om børns udvikling af følelsesregulering og mentalisering
  • Viden om, hvilken type følelser vrede og aggression er, hvad deres funktion er, og hvordan du som voksen omkring børnene kan hjælpe dem, når følelsernes handlinger skaber problemer
  • Viden om, hvad der kan ligge bag voldsom vrede
  • Simple strategier til at hjælpe børn med at regulere stærke følelser som vrede
  • Strategier til at kunne håndtere egne følelser i mødet med børns stærke følelser

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder

Følelsesregulering i mødet med børns vrede og aggression (fra 5 til 12 år)

Alle børn oplever stærke følelser, herunder vrede.

Nogle føler dog mere vrede end andre. Det viser de i deres sprog og adfærd, fx ved at slå, sparke, løbe væk eller råbe voldsomme skældsord rettet mod andre børn eller voksne.

I mødet med børns vrede kan selv den bedste og mest erfarne professionelle blive udfordret. Det kan vække stærke følelser hos os voksne, fx afmagt eller egen vrede, og vi kan ende med at reagere på en måde, som hverken er ønskværdig for barnet eller os selv.

Vi kan have svært ved at forstå og håndtere disse børn, og samtidig er det ofte de børn, som føler sig misforstået, som har mest behov for hjælp til at regulere deres stærke følelser. Ikke mindst fordi vi ved fra udviklingspsykologien, at manglende følelsesregulering kan stå i vejen for udviklingen af mere avancerede mentaliseringsfærdigheder.

På denne dag inviterer vi derfor psykologerne Sidsel Linnet og Maria Nannestad til fordybelse i et centralt emne i arbejdet med børn. Et emne, man som professionel tilmed ofte bliver personligt berørt af. Det er et meget kompleks felt, men også et område, hvor du som fagperson kan gøre en stor forskel for børnene (og måske også dig selv) ved at have øget forståelse og simple metoder.

Dagens indhold og udbytte:

Viden om:

  • Børns udvikling af følelsesregulering og mentalisering
  • Hvilken form for følelser vrede og aggression er, hvad deres funktion er, og hvordan voksne omkring børnene kan hjælpe dem, når følelsernes handlinger skaber problemer
  • Hvad der kan ligge bag børns voldsomme vrede (udviklingstraumer, oplever af eksklusion, diagnostiske vanskeligheder m.v.) og sekundære svære følelser som skam og afmagt

Konkrete redskaber:

  • Simple strategier til at hjælpe børn med at regulere stærke følelser som vrede
  • Strategier til at kunne håndtere egne følelser i mødet med børns stærke følelser
  • Idéer til, hvordan du selv kan reparere relationen til barnet
  • Idéer til, hvordan du kan støtte barnet i at tage ansvar uden at efterlade barnet skamfuld

Undervisere:  

Sidsel Linnet og Maria Nannestad arbejder sammen i Psykologisk Perspektiv. I deres private praksis er de optaget af mentalisering, som er en grundsten i moderne udviklingspsykologi. Mentalisering udgør en afgørende udviklingspsykologisk faktor, da udvikling af god og fleksibel mentalisering er blevet påvist afgørende som forebyggelse i forhold til alle former for psykopatologi.

Om underviserne:

Sidsel Linnet
Sidsel Linnet
Sidsel Linnet er autoriseret psykolog og på vej til at blive specialist i klinisk børne- og ungepsykologi. Hun er uddannet i mentaliseringsbaseret behandling af børn, unge og deres familier af undervisere fra Anna Freud Institut i London.

Sidsel har mange års bred erfaring med at arbejde med børn, unge og deres familier i forskellige sociale og følelsesmæssige udfordringer. Denne erfaring kommer fra hendes arbejde i såvel kommunal som privat praksis i Danmark og udlandet.
Maria Nannestad
Maria Nannestad
Maria Nannestad er autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi med børn og voksne samt i klinisk børnepsykologi. Maria er certificeret i mentaliseringsbaseret behandling med børn og familier, og hun er supervisor ved Anna Freud Instituttet i London.

Maria har mange års erfaring med at arbejde med udsatte børn og familier, ligesom hun har erfaring med at være supervisor og underviser for pædagogisk personale i daginstitutioner, skoler og behandlingsinstitutioner.
TID & STED:
Det sker:
Den 24. marts 2025 på Scandic Hvidovre
Den 28. marts 2025 på Scandic Kolding


Undervisning fra 09.00 til 15.00.
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 2995, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulig rabat:
Maillisterabat (5 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for rabatmuligheder.