Find artikler, kurser og uddannelser, så du kan være klædt bedst muligt på til at varetage dit arbejde. Du er med til at forme Danmarks børn og unge, og det vil vi gerne bidrage til.
Arbejder du med unge, som er, eller risikerer at blive, computerafhængige og dermed isolerede og fremmedgjorte? På dette kursus deler læge, Cecilie Aalund Federspiel, og psykolog, David Madsen, ud af deres store viden på området og beriger dig bl.a. med:
Neurovidenskabelige perspektiver på computerafhængighed, herunder kendskab til hjernens biologi Psykologisk indsigt i, hvordan unge påvirkes emotionelt og socialt ved overforbrug af computerspil Kendskab til narrative samtaler og Acceptance and Comitment Therapy som samtaleteknikker Indblik i, hvordan du taler med forældre eller fagpersoner, som er i berøring med den ungeKurset afholdes både i Jylland og på Sjælland.
OBS: Få pladser tilbage.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Den 25. socialretlige konference er nu åben for tilmeldinger. Find konferencen her!
Ønsker du ny viden om og perspektiver på børn og unges vilkår, så tag med på den 23. socialretlige konference. I år er temaerne ”Børns processuelle rettigheder”, ”Ungdomskriminalitetsnævnet” samt ”Overgangen fra barn til voksen”, og du har mulighed for at høre en lang række interessante oplæg og debatter, som giver dig et vigtigt socialretligt indblik i vilkårene for de mest udsatte børn og unge.
Bemærk: Der er deltagerbegrænsning på dagen, så vi kan overholde alle gældende retningslinjer. Læs mere om de krav, som vi stiller til afholdelsesstedet her.
Du har mulighed for at streame konferencen hjemmefra eller fra arbejdspladsen til en reduceret pris. Vi sørger for professionelle filmfolk, så du får det maksimale udbytte, uanset hvor i landet du befinder dig. Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Oplev unik temadag med den anerkendte dr. psykiater og psykoterapeut, Ben Furman, og få en særlig mulighed for at lære af hans mangeårige arbejde med løsningsfokuserede samtaler. På dagen sætter Ben Furman fokus på, hvordan vi sørger for, at vores inddragelse af børn og unge bliver hyppigere og bedre, når vi tager beslutninger, som påvirker dem direkte.
OBS – VIGTIGT: Grundet Corona-restriktioner er dette kursus blevet omdannet til et online kursus.
Før start vil du modtage en mail med direkte link til kurset. Du bestemmer selv, om du vil deltage via computer, mobil eller tablet.
Ønsker du viden om børnesagernes gang ved Familieretshuset, indblik i afgørelser og klagemuligheder i de familieretlige sager eller viden om, hvad reglerne på familieretsområdet betyder for kommunerne?
Dét og mere til opnår du på dette kursus, hvor du bliver undervist af Louise Bomholtz, advokat med specialviden om skilsmissesager, og Peter Roed, som er konfliktmægler, rådgiver og partsrepræsentant i hele landet inden for skilsmisseområdet.
Lær at bruge naturen i det pædagogiske arbejde med børn med adfærds-, kontakt- og trivselsvanskeligheder. I løbet af den interessante kursusdag opnår du bl.a.:
Viden om naturens positive indvirkning på børn Kendskab til, hvordan motivation, selvkontrol og sanseintegration er nyttige redskaber til regulering af børns vågenhedsniveau Inspiration til senso-motoriske lege, der møder børns behov for at få kontrol over egen krop og behovet for at kontrollere mængden af sanseinput fra omgivelserneSe også relevant uddannelse: Naturterapi uddannelse
Lær at anvende compassion-strategier i arbejdet med at forebygge og afhjælpe sårbarhed hos dine borgere! På kurset får du værdifuld viden og praksisnære redskaber fra Morten Sodemann, professor og overlæge, samt Helle Laursen, cand.mag. og certificeret underviser i Mindful Self-Compassion. Sammen bidrager de bl.a. med viden om typiske sårbarhedsudløsende faktorer og indsigt i, hvordan du mindsker borgerens følelsesmæssige ubehag.
Bliv i stand til at lave bedre støtteindsatser for børn i skilsmisse! Med kurset får du bl.a. helt ny forskningsbaseret viden om børns varierede skilsmisseoplevelser, indsigt i betydningen af den fagprofessionelle indsats samt forståelse for muligheder og udfordringer forbundet med indsatsen.
Kursets ekspert er Pernelle Rose, cand.pæd. i pædagogisk psykologi og familieterapeut, som har forsket i børns deltagelse i samtalegrupper.
Kom med på dette spændende kursus, hvor du bl.a. opnår viden om legens betydning for børns udvikling og får praksisrettede metoderedskaber til det pædagogiske arbejde med børn, hvis legeoplevelser er konfliktfyldte og præget af nederlag. Du bliver undervist af Nils Falk Hansen, som forsker i pædagogens rolle i børns sociale fantasileg.
Hjælp børn og unge til mere ro og bedre trivsel gennem åndedræts- og kropsøvelser. Du bliver undervist af Lotte Paarup, fysioterapeut og åndedrætsekspert, der på inspirerende vis deler ud af sin store viden om åndedrættets indvirkning på såvel krop som sind og giver dig konkrete øvelser til arbejdet med åndedrættet som pædagogisk redskab.
Den 4. september 2020 i Glostrup er desværre aflyst.
Dæmp det overbelastede nervesystem gennem den bio-psyko-sociale tilgang. Afholdes i Aarhus & Hvidovre.
På dette givende kursus får du indsigt i, hvordan tilknytningsforstyrrelser opstår, og du lærer bl.a. hvordan du kan vurdere, om et barn har problemer med at knytte sig til andre. Du får desuden redskaber til at arbejde med disse børn gennem bl.a. sanseintegration, udviklende øjeblikke og Theraplay.
NYE DATOER:
Den 7. juni 2021 på Scandic Hvidovre (Få pladser tilbage) Den 11. juni 2021 på Scandic Kolding (Ekstra pladser)
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
På denne kursusdag sætter krisepsykolog og specialist i psykotraumatologi, Ulla Sofia Rung Weeke, fokus på, hvordan tidlige tilknytningserfaringer sætter dybe spor i kroppen. Opnå interessant viden om:
Hvordan erfaringer sætter sig i stressresponssystemet Hvordan forskellige typer arousal-tilstande sanses og genkendes i relation med andre mennesker Hvad biologisk skamregulering er, og om hvordan skam kan påvirke vores selvværd, relationer og trivsel i det hele tagetKUN 4 PLADSER TILBAGE.