Barnets skilsmisseoplevelser er din vigtigste ressource - Seminarer
Skilsmisse
Børn & unge
Kursus

Barnets skilsmisseoplevelser er din vigtigste ressource

Bliv i stand til at lave bedre støtteindsatser for børn i skilsmisse! Med kurset får du bl.a. helt ny forskningsbaseret viden om børns varierede skilsmisseoplevelser, indsigt i betydningen af den fagprofessionelle indsats samt forståelse for muligheder og udfordringer forbundet med indsatsen.

Kursets ekspert er Pernelle Rose, cand.pæd. i pædagogisk psykologi og familieterapeut, som har forsket i børns deltagelse i samtalegrupper.

Børn og skilsmisseoplevelser

Muligheden for at hjælpe børn i skilsmisse på måder, der er relevante og meningsfulde for dem, er afhængig af, at vi som fagprofessionelle formår at skabe rum for diversiteten i børns meget forskelligartede erfaringer med deres forældres skilsmisse. Vores indsats skal bygge på børnenes egne perspektiver, så indsatsen ikke udelukkende baserer sig på professionelle problemforståelser. Som fagprofessionelle er det bydende nødvendigt, at vi formår at skabe et rum for den store spændvidde, der er i børns skilsmisseoplevelser.
Webgrafik_Skilsmisseoplevelser

Barnets skilsmisseoplevelser

Forskningen i skilsmisse tegner et stærkt billede af varierende opfattelser af de konsekvenser, der er forbundet med at være barn af fraskilte forældre. Overordnet set deler forskningen sig i to fløje med hvert sit perspektiv. Det problemfokuserede perspektiv peger på langvarige følgevirkninger for barnet psykosocialt, fysisk, mentalt og indlæringsmæssigt, hvor det normaliserende perspektiv i langt højere grad fokuserer på en række formildende omstændigheder omkring barnet. Polariseringen blandt skilsmisseforskningens førende eksperter illustrerer, at der er meget stor variation i børns oplevelser og erfaringer omkring forældrenes skilsmisse.

Derfor er det vigtigt, at du er klædt på til at håndtere de udfordringer, der er forbundet med at udvikle en professionel støtteindsats, der tager højde for børnenes meget forskellige behov og oplevelser. Det er desuden nødvendigt, at du er bevidst om, hvordan du inviterer ind til, at børnene får mulighed for at dele deres egne unikke erfaringer uden at skulle tilpasse sig professionelle problemforståelser.

Kurset henvender sig til dig, som er pædagog, lærer, psykolog, sundhedsplejerske, sagsbehandler, familiebehandler mv., der gennem dit arbejde kommer i berøring med børn og familier i skilsmisse.
Webgrafik_Skilsmisseoplevelser2

Dagens underviser, cand.pæd. i pædagogisk psykologi Pernelle Rose beriger dig med:

Viden om forskellige typer af familier i skilsmisse, herunder højkonfliktuelle familier, børn i midten mm.
Viden om børn med fraskilte forældre, herunder gennemgang af to grundlæggende perspektiver i forskningen og de skilsmisseforståelser, der informerer os som professionelle
Viden om variationen i børnenes egne perspektiver på deres (nye) livsbetingelser, herunder børnenes reaktioner
Viden om betydningen af vores professionelle rationaler og problemforståelser i indsatsen omkring børn og familier i skilsmisse
Ny forskningsbaseret viden om muligheder, potentialer, dilemmaer og udfordringer i den professionelle indsats omkring børn og familier i skilsmisse

Dagens underviser, cand.pæd. i pædagogisk psykologi Pernelle Rose beriger dig med viden, der har afsæt i både dansk og international forskning, og sætter med sin unikke baggrund fokus på emnet.

Skilsmisse

Dagens ekspert:

Pernelle-Rose
Klik for at se
Pernelle-Rose
Pernelle Rose
cand.pæd. i pædagogisk psykologi
Pernelle Rose har i de sidste tre år i forbindelse med sit Ph.D.-projekt på Aarhus Universitet forsket i, hvordan børns deltagelse i samtalegrupper giver mening for dem. Pernelle Rose er desuden uddannet familieterapeut og har suppleret med en gruppemetodisk uddannelse fra den Sociale Højskole. Hun har siden 2002 arbejdet med forskellige former for grupper såsom anbragte unge samt unge mødre i den tidlige og forebyggende indsats. Derudover har Pernelle Rose været med til at forberede gruppeindsatser for højkonfliktuelle familier i kommunalt regi.

Praktiske oplysninger

Temadagen afholdes i Ringsted
Den 23. september på Scandic Ringsted kl. 09.00-16.00
Altid gratis parkering
Inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage
Inkl. kaffe og te ad libitum
Du får naturligvis deltagerbevis på dagen.
Scandic Ringsted
Scandic Ringsted
UDDYBET TID OG STED
Den 23. september på Scandic Ringsted kl 9.00-16.00

Du modtager deltagerbevis på dagen.
PRISEN
Pris for temadagen er kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Se status for din arbejdsplads under Loyalitetsrabat.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.

Se alle vores kurser og uddannelser her.