“Da Sorg blev min ven” – boganmeldelse
Læs her en anmeldelse af Elizabeth Grays bog "Da Sorg blev min ven", som bl.a. henvender sig til børn i sorg.
Skriv til os på [email protected] • Tlf: 6615 9043 • Tilmeld nyhedsmail - Spar 5 % på udvalgte arrangementer
Vi udvikler kurser, temadage, uddannelser, digital og blended læring samt skræddersyede kompetenceudviklingsforløb. Gå på opdagelse i aktuelle kurser & uddannelser her
Tag plads ved computeren, når psykologerne Jens og Simon Wilbrandt deler ud af deres viden om børns eksekutive funktioner, og om hvordan du kan understøtte udviklingen af disse funktioner
Læs mere om onlinekurset lige herunder
Uanset hvor fagligt dygtig du er, kan det være udfordrende at håndtere børn, som ofte er meget vrede. Gennem øget forståelse af vrede og aggression hos børn – og ved at have metoder til dit arbejde – kan du dog gøre en stor forskel for børnene og for dit arbejdsliv.
Kom derfor med på denne dag i selskab med psykologerne Sidsel Linnet og Maria Nannestad.
De sørger for, at du bl.a. får fyldt den faglige rygsæk med:
Viden om børns udvikling af følelsesregulering og mentalisering Viden om, hvilken type følelser vrede og aggression er, hvad deres funktion er, og hvordan du som voksen omkring børnene kan hjælpe dem, når følelsernes handlinger skaber problemer Viden om, hvad der kan ligge bag voldsom vrede Simple strategier til at hjælpe børn med at regulere stærke følelser som vrede Strategier til at kunne håndtere egne følelser i mødet med børns stærke følelserVil du vide mere? Så læs med lige herunder
Hjælp børn og unge med at få ro på tankerne gennem den metakognitive pædagogik, der giver børnene/de unge øget kontrol over negative tanker, så disse ikke tager overhånd.
Når vi blænder op for dette onlinekursus i selskab med psykolog Linda Burlan Sørensen, får du:
En introduktion til metakognitiv pædagogik og dens grundlæggende principper Forståelse af metakognitive processer og deres betydning for læring og trivsel Inspiration til at hjælpe børn og unge med at håndtere og regulere deres tanker Værktøjer til at reducere et overdrevet selvfokus og kognitive processer, der påvirker trivsel negativt Inspiration til at integrere megakognitive teknikker og metoder i praksisLæs mere lige herunder, og vær med i efteråret
Sid med på denne kursusdag, hvor psykolog Camilla Bechsgaard belyser metoder og teknikker, du kan bruge i arbejdet med familiers konflikter og relationelle udfordringer, når et eller flere af familiemedlemmerne har traumer med i bagagen.
Som deltager lærer du bl.a. om:
Hvilke udfordringer der kan være i kontakten mellem barn og forældre Hvordan traumerne kan være med til at skabe store konflikter i rummet omkring familien, fx på et krisecenter, i en plejefamilie eller et på familiebehandlingscenter Hvad du kan gøre, når familiedynamikkerne og traumerne udfordrer samarbejdet og indsatserne med familierne Dig selv som en ressource i kontakten: Hvad er din egen dynamik og reaktion i relationen – og hvordan påvirker du selv situationen? Hvordan du kan være med ‘ufreden’: Det handler ikke om at kunne behandle traumerne i dette rum, men at se på, hvad vi kan gøre i et her-og-nu-perspektivBrug for at vide lidt mere om kurset? Så læs med herunder.
Er din arbejdsplads’ sparegris til kompetenceudvikling tom? Så har du mulighed for at søge om tilskud gennem en kompetencefond. På denne side har vi samlet nyttig information til dig, der vil søge.
Lær, hvordan du med nyudviklede sundhedspædagogiske værktøjer kan fremme sundhed, trivsel, motivation og mestring for de mennesker, du møder i dit arbejde. Det handler om “at lægge år til livet og liv til årene”.
Seminarer.dk tilbyder nu et certificeret uddannelsesforløb i sundhedspædagogik på et højt fagligt niveau. Med afsæt i en ny og udvidet forståelse af ’det hele menneske’ samt i nyudviklede didaktiske modeller har uddannelsen fokus på evidensbaserede salutogene lære- og udviklingsprocesser.
Læs mere om uddannelsen herunder.
Et intensivt kursusforløb for fagprofessionelle, der arbejder med mennesker i udsatte livssituationer.
Tag kontrol over din arbejdsdag og skab en sikrere og mere harmonisk hverdag med vores 4-dages uddannelse ledet af Jesper Borg, en tidligere politibetjent og ekspert i konfliktmægling. Gennem intensiv træning og praktiske øvelser vil du lære at vurdere og forebygge risici, håndtere konflikter og undgå magtanvendelser.
Dette forløb giver dig ikke blot teoretisk viden, men også konkrete værktøjer til at forstå, forebygge og løse konflikter, som kan opstå i mødet med borgere, klienter og kollegaer. Med Jesper Borgs omfattende erfaring vil du blive klædt på til at tackle udfordringerne i din hverdag med selvtillid og professionalisme.
Læs meget mere om forløbet herunder.
Hvordan kan du bruge konflikter som anledning til at berige jeres samarbejde? Det dykker vi ned i på dette 3-dages kursus med mediatorer og undervisere i konfliktteori, Thor Clasen Jonasen og Kåre Wangel.
Sammen zoomer de ind på konflikthåndtering på arbejdspladsen, og hvordan du og dine kollegaer håndterer konflikter hensigtsmæssigt, så I sammen kan lære af det, konflikten egentlig handler om.
Når du deltager på kurset, får du derfor bl.a.:
En forståelse af, hvorfor vi undgår konflikter, indtil de har vokset sig langt større, end de behøver, og hvad vi kan gøre ved det To essentielle analyseredskaber, som vil hjælpe dig til at forstå konflikter bedre Konkrete redskaber til at kunne stå i ubehaget af følelser, der brager løs under konflikter Tre simple tricks til mødeledelse, som kan øge den psykologiske tryghed i teamet Trin-for-trin faciliteringsredskaber til at tale om spændinger og konflikter, så snart de opstårBliv uddannet pårørendevejleder på denne nye praksisnære uddannelse udviklet i samarbejde med Hanne Gullestrup, cand.mag., og Helle Lindgaard, cand.psych. og ph.d.
Med uddannelsen i rygsækken bliver du i stand til at sætte pårørendes trivsel på dagsordenen og styrke pårørendesamarbejdet.
Mere konkret tager du bl.a. fra uddannelsen med:
Viden om pårørendes ressourcer, belastninger og behov Færdigheder i at etablere og facilitere støttenetværk for pårørende Færdigheder i at kende eget ansvar og muligheder i rollen som pårørendevejleder Kompetencer i at støtte pårørende og give redskaber til egenomsorg i dennes aktuelle livssituation Kompetencer i at kommunikere empatisk og præcist i mødet med pårørende, der søger hjælp Kompetencer i at varetage funktionen som pårørendevejleder i sundheds- og omsorgsregiRul længere ned på siden og få meget mere at vide om uddannelsen.
Nye hold af vores meget populære psykologisk tryghed uddannelse er klar til efteråret 2024. Seminarer.dk er partner med “The Fearless Organization Scan” og er den eneste danske udbyder af forløbet.
Varighed: 4 timer. Dette praksisnære digitale kursus giver dig viden om mentalisering og mentaliseringsbaseret behandling samt helt konkrete kompetencer og værktøjer til at anvende mentalisering i praksis og at udvikle mentaliseringsevnen hos børn, unge og voksne – herunder specifik viden om mentalisering og autisme og mentaliseringsbaserede metoder særligt målrettet mennesker med autisme.
E-læringskurset er udviklet i tæt samarbejde med Janne Østergaard Hagelquist & Nadjia Tamechmecht fra Center for Mentalisering og består af to moduler:
Modul 1: Om mentalisering m/Janne Østergaard Hagelquist Modul 2: Autisme og mentalisering m/Nadjia TamechmechtKurset kombinerer teori med praksis – og hele kurset bindes sammen via konkrete cases og praksiseksempler samt refleksionsøvelser. E-læringskurset indeholder også konkrete mentaliseringsværktøjer, som gør dig i stand til at anvende mentalisering i arbejdet med børn, unge og voksne direkte i din dagligdag.
Lige nu og frem t.o.m. den 7. november 2024 kan du få kurset til en særlig kampagnepris på 1.750 kr. (ekskl. moms). Normalprisen er 3.495 kr. (ekskl. moms)
Se også: Onlinekursus om autisme og mentalisering (kortere introduktionskursus)
Varighed: 30+ timer. På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.
Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:
ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af specialiseringsmodulerne (børn og unge og/eller voksne), overbygningsmodulet og bestået den afsluttende test.
Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder.
Varighed: 6 timer. Dette praksisnære e-læringskursus giver en introduktion til low arousal-tilgangen i teori og praksis samt viden og redskaber til at forebygge konflikt og voldsomme episoder. Du får bl.a. undervisning i konfliktforståelse, perspektiver på problemløsning, triggere, trivsels- og belastningstegn samt viden om tilpasning af dine egne krav, forventninger og adfærd.
Din underviser er Anne-Mette Sohn Jensen, der kombinerer teori og praksis og giver dig konkrete redskaber til download, som gør dig i stand til at anvende low arousal-tilgangen.
I dette e-læringskursus i low arousal får du bl.a.:
Undervisning i de grundlæggende elementer i low arousal-tilgangen Perspektiver på problemløsning, konfliktnedtrapning og affektregulering Forståelse for kravtilpasning, grænsesætning og energiregulering Cases, der afspejler udfordringer og situationer, som kan opstå i pædagogisk hverdagspraksis Materialer til download, du kan anvende i din praksis… og meget mere. Læs mere om indhold og udbytte nedenfor.
Varighed: ca. 6 timer inkl. egen tid til at arbejde med indhold og refleksionsøvelser. Herudover skal afsættes tid til afprøvning af modeller og værktøjer i egen praksis.
Varighed: Ca. 1 time. I denne lektion præsenterer fysioterapeut Pernille Thomsen dig for effekten af fysisk aktivitet hos børn med ADHD, og hvorfor fysisk aktivitet er en vigtig del af behandlingen af børn med ADHD – samt hvordan vi forholder os til ADHD ud fra et bio-psyko-socialt perspektiv.
I lektionen får du viden om neurofysiologien bag ADHD og hjernens reaktioner på stresspåvirkning. Du får introduceret et sprog, der gør det håndgribeligt at snakke med børnene om hjernens funktioner. Derudover præsenterer hun konkrete forslag til, hvordan du som fagprofessionel inddrager aktivitet i hverdagen og derigennem bringer ro i børnenes sansesystem.
I lektionen får du:
Indblik i neurofysiologien bag ADHD Viden om neurotransmittere Viden om spejlneuroner Indsigt i øvelser, du kan lave sammen med børneneMålgruppe: Lektionen er målrettet fagprofessionelle, der arbejder med børn og unge med ADHD. Er du forælder/pårørende kan du også drage nytte af indholdet og blive inspireret af viden og øvelser, som du kan lave med barnet/den unge.
Høj kvalitet.
”Hele vejen igennem har kommunikationen været venlig og imødekommende. Der har været tjek på alt det praktiske i forbindelse med undervisningsmateriale og program. Underviserene har været meget velvalgte, opdaterede og professionelle. Højt kvalitetsniveau. Tak."
- Elizabeth
Engagerede og dygtige undervisere
”Jeg kan kun anbefale en uddannelse ved Seminarer.dk. Det er vigtigt, når man i en travl hverdag som pædagog vælger at bruge tid på uddannelse, at det giver mening. Det giver mening, når Seminarer.dk vælger undervisere, som har erfaring med almindelige hverdagsudfordringer, og når underviserne kan relatere og forstå, hvad vi står i til hverdag, og hvad vi har brug for nye værktøjer til.”
- Gitte Pedersen
“Stor tak til Seminarer.dk for toptjekket og højaktuelt arrangement med en af vor tids allerstørste ledelsestænkere, Amy Edmondson.”
- Betina Rohr, Chefkonsulent hos Syddansk Universitet
”Indhold af undervisningsmateriale, undervisningsindhold samt underviser var virkelig relevant og godt. Høj faglighed og materiale, som man kan implementere på sin arbejdsplads. (…) Seminarer.dk-teamet var meget imødekommende og opmærksomt på, at vi fik undervisning i gode rammer, og at der var gode pauser til os.”
- Thuy My Huynh Ludwigs, socialpædagog
”Jeg har deltaget i flere af Seminarer.dk’s kurser, og det er en rigtig god oplevelse hver gang. Godt fagligt indhold – masser af spændende kurser, lækker forplejning og god kommunikation fra Seminarer.dk’s personale. Der har været styr på alle de ydre rammer hver gang. Jeg vender helt sikkert tilbage.”
- Maria Nielsen
“For det første var seminarlederen på uddannelsen fuldstændig fantastisk til at lede. Hun havde enormt meget struktur, og hun var god til at fikse det, der måtte opstå undervejs. Det er første gang, jeg nogensinde har oplevet én, der er så professionel i sin måde at tackle stort og småt på og får det hele til at køre.”
- Janne Vagn Nielsen, selvstændig
”Uddannelsen var også godt organiseret, og det var dejligt med en gennemgående værtinde i form af seminarlederen, som var super imødekommende, havde god energi og var omsorgsfuld. Hun gjorde det virkelig godt, så hun skal have ros!”.
- Lis Nielsen, familieterapeut og sorggruppeleder for børn og unge
”Jeg er så imponeret over Seminarer.dk. I er professionelle og har så mange kurser på gaden, alle af en vildt høj kvalitet. Det er som, I altid ved, hvad der rører sig, og så er det simpelthen altid så dygtige undervisere. Og der er styr på det hele inde hos jer.”
- Pia Riemer, familiebehandler
”Seminarer.dk har topprofessionelle undervisere, som er meget velforberedte og kommer med det sidste nye inden for hver deres område.
Man får så meget ud af det!
Kursuslederne er "på" og er ægte interesserede i at yde det bedste for kursisterne på alle fronter.”
- Malene Damgaard Cichosz, pædagog
”Mange tak for super god og kompetent undervisning. Det har været meget givende, spændende og interessant - tiden er fløjet afsted. Meget velplanlagt.”
- Deltager på Socialpædagogernes e-læringsforløbet om neuropædagogik
”Mange tak for super god og kompetent undervisning. Det har været meget givende, spændende og interessant - tiden er fløjet afsted. Meget velplanlagt.”
- Deltager på Socialpædagogernes e-læringsforløbet om neuropædagogik