Seminarer
arrangementer-seminarer

Kurser og uddannelser

Find dit næste kursus eller uddannelse herunder – der kommer nye arrangementer hver uge.

E-læring

Vi udvikler altid nye e-læringsmuligheder. Se dem her
ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD
E-læring

ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD

Varighed: 30+ timer. På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.

Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:

ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)

OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af specialiseringsmodulerne (børn og unge og/eller voksne), overbygningsmodulet og bestået den afsluttende test.

Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder.

Læs mere
Bliv certificeret børne-stressvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Varighed: Ca. 70 timer. Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen & psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.

Efter stressvejleder uddannelsen vil du bl.a. kunne: 

 Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer  Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde  Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre måde 

Stressvejleder uddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Læs mere

September 2024

Social arv og forebyggelse af kriminalitet hos udsatte børn og unge
Kursus

Social arv og forebyggelse af kriminalitet hos udsatte børn og unge

Jylland & Sjælland

Hvordan kan du være med til at støtte børn og unge fra udsatte områder til at skabe det bedst mulige liv for dem selv?

Dét zoomer sociolog Aydin Soei ind på, når denne kursusdag løber af stablen. Den første halvdel af dagen byder på indblik i forskning, mens anden halvdel består af workshop og fælles samtale.

Når du deltager, får du viden om og kommer til at arbejde med:

Udviklingen i udsatte områder – med særligt fokus på børn og unge Forskellige former for udsathed (gennem konkrete cases) Risikofaktorer og forebyggelse, når det handler om kriminalitetstruede unge Betydningen af fritidsliv, narrativer og forældreinddragelse Betingelser for tillid og relationsdannelse

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Læs mere
Salutogen & regenerativ ledelse
Kursus

Salutogen & regenerativ ledelse

Jylland & Sjælland

Denne kursusdag præsenterer for første gang i Danmark en ny og banebrydende sammenlægning af to værdi-, lærings- og helhedsorienterede ledelsesbegreber: Salutogen ledelse og regenerativ ledelse. De to koncepter beriger hinanden og kan sammen tilbyde en bæredygtig og langtidsholdbar vej for fremtidens ledere, medarbejdere og et vellykket arbejdsliv.

På dagen kommer du i selskab med forsker og sundhedsinnovator Peter Thybo samt ph.d. i naturpsykologi Simon Høegmark. Sammen giver de dig bl.a.:

Indsigt i evidensbaserede salutogene lære- og udviklingsprocesser og de vigtigste beskyttende faktorer bag udvikling af langtidsfriske ledere og medarbejdere – samt hvordan du konkret kan fremme disse faktorer i praksis Konkrete redskaber til at føre salutogen ledelse ud i praksis i en kompleks og foranderlig verden i et højt tempo Værktøjer til, hvordan du rammer et højt motivationsniveau hos medarbejdere ved at kunne finde det effektive ”sweet spot” mellem opgavens krav og medarbejderens ressourcer Indsigt i naturens udfoldelse, rytmer og organiske processer Inspiration til at skabe ledelse, der har en stærkere forbundethed med naturen, herunder ledelse ud fra naturens syv principper Indsigt i den evidensbaserede NBMC-metode (Nature, Body, Mind, Community)
Læs mere
Sådan leder du med mere nærvær og mindre autopilot
Kursus

Sådan leder du med mere nærvær og mindre autopilot

Jylland & Sjælland

En kursusdag om neuroaffektiv ledelse

Ønsker du at lære noget revolutionerende nyt om ledelse af mennesker? Så vær med på denne kursusdag, hvor ledelsescoach og psykoterapeut Peter Kofoed stiller skarpt på neuroaffektiv ledelse. 

Med fra kurset tager du håndgribelige værktøjer, som både du og dine medarbejdere med det samme vil kunne mærke effekten af.

Foruden at blive klædt på med konkrete værktøjer, vil du på kurset:

Blive bevidst om dit personlige lederskab Få indblik i, hvordan dit eget nervesystem spiller sammen med dine medarbejderes, og hvordan en bevidsthed om det kan skærpe fundamentet for den psykologiske tryghed på arbejdspladsen/i dit team/din afdeling Lære at forstå dine egne og medarbejdernes neuroaffektive kompasser bedre Lære, hvordan du kan skabe mødeøjeblikke med dine medarbejdere, som fremmer udvikling og motivation hos dem Blive bevidst om din autoritet og måde at forvalte autoritet på Få konkret, praksisorienteret og forskningsbaseret viden om psykologi, biologi, neurologi og socialpsykologi, som vil give dig en bedre forståelse af dig selv som menneske og som leder

Sommerrabat på dette arrangement! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere
Autisme, tilknytning og traumer
Kursus

Autisme, tilknytning og traumer

Jylland & Sjælland

På dette kursus lærer du at forbedre kontaktevnen og derved samspillet og tilknytningen til mennesker med autismespektrumforstyrrelser. I spidsen for kurset står specialiseret autismekonsulent Nadjia Tamechmecht.

Ved at deltage på denne unikke kursusdag får du bl.a:

Teoretisk og praktisk anvendelig viden om tilknytningsadfærd hos mennesker med autisme Viden om, hvordan udfordringer i kontaktevne og det mellemmenneskelige samspil har en betydning for tilknytning – og hvordan du som fagperson kan arbejde med dette i den daglige pædagogiske praksis Kendskab til, hvordan du skaber sikkerhed og tryggere tilknytning i relation til mennesker med autisme Viden om, hvordan du skaber et traumeinformeret miljø og arbejder med traumer i forhold til mennesker med autisme

Læs meget om arrangementet herunder.

Læs mere
Når børn krænker børn
Kursus

Når børn krænker børn

Jylland & Sjælland

Det er en kompleks sag, når et barn seksuelt krænker et andet barn, og det er afgørende, at du som fagperson er klædt på til at stå i denne kompleksitet og hjælpe både det barn, som har krænket, og det barn, som er blevet krænket.

Vi byder dig derfor inden for på denne kursusdag, hvor du bl.a. opnår viden om:

Normativ og bekymrende seksuel adfærd Bekymringsbarometeret som konkret redskab, du kan overføre til praksis Mulige baggrunde for seksuelt bekymrende eller krænkende adfærd hos børn Forældresamarbejde som en vigtig forudsætning for at hjælpe børnene Udredning, behandling og indsatser

Dagen igennem bliver du undervist af Mimi Strange, klinisk børnepsykolog, og Anette Baadsgaard, socialrådgiver og tidligere leder af Center for Seksuelle Overgreb.

Læs mere

Oktober 2024

Udviklingstraumer – forstå, hvordan traumer i barndommen påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt i voksenlivet
Kursus

Udviklingstraumer – forstå, hvordan traumer i barndommen påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt i voksenlivet

Jylland & Sjælland

Barndomstraumer påvirker og hæmmer evnen til kontakt med én selv og andre og ligger som en skjult dimension bag mange psykiske lidelser og fysiske problemer i voksenlivet. Vær med på denne kursusdag, hvor psykolog Mehrak Lykkeberg stiller skarpt på udviklingstraumer, og hvordan de kommer til udtryk i voksenlivet. Hun gennemgår, hvordan du genkender traumereaktioner og støtter traumeramte voksne i deres udviklingsprocesser. 

Med fra kurset får du: 

Viden om udviklings-/tilknytningstraumer  Viden om traumereaktioner som PTSD, kompleks PTSD og belastningsreaktion   Indsigt i, hvordan du kan lære at genkende og forstå de måder, mennesker med udviklingstraumer ofte er i verden på – særligt i relationelle sammenhænge  Introduktion til udvalgte metoder og deres tilgange til behandling af mennesker med traumereaktioner  Viden om, hvordan du bedst møder og støtter personer med traumereaktioner, samt redskaber til håndtering af typiske traumereaktioner såsom forhøjet alarmberedskab, genoplevelser og dissociation 
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Metakognitiv terapi og angst: Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang
2-dages kursus

Metakognitiv terapi og angst: Flyt fokus fra angsten med den metakognitive tilgang

Sjælland

Metakognitiv terapi og angst: Angst kan være lammende og gøre hverdagen uoverskuelig, hvis den får for meget magt. På dette udbytterige kursus får du viden om metakognitiv terapi, som er en af de tilgange, der har vist sig effektiv mod angst.

På kurset er der særligt fokus på social og generaliseret angst. Når du deltager på kurset, opnår du bl.a:

Viden om metakognitive processer, der skaber, vedligeholder og evt. forstærker social angst En gennemgang af kognitivt opmærksomhedssyndrom (CAS) Konkrete og straks anvendelige metakognitive psykoterapeutiske redskaber ift. borgerarbejdet Anbefalinger til, hvad omgivelserne bør eller ikke bør gøre for at yde den bedste støtte

Hele vejen igennem kommer du i selskab med den dygtige underviser Linda Burlan Sørensen, som er specialist i metakognitiv terapi. Frokost, middag og overnatning i enkeltværelse er inkluderet i prisen

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Hvordan påvirker skærme børns hjerner?
Kursus

Hvordan påvirker skærme børns hjerner?

Jylland & Sjælland

For nogle børn udgør skærmtiden en meget stor del af hverdagen – og for udsatte børn eller børn med diagnoser er skærmtiden ofte ekstra høj.

Ifølge en række eksperter kan de mange timer foran skærmen desværre føre til mistrivsel. Så hvordan kan du som fagperson bedst rådgive børn og deres forældre om skærmtid, og hvad skal du være opmærksom på i den forbindelse?

Dét dykker psykolog Aida Bikic ned i på denne kursusdag, så du bl.a. bliver klædt på med:

Viden om, hvordan du som fagperson kan spørge ind til skærmtid, og hvad du kan bruge den viden til Konkrete redskaber, du kan gøre brug af for at hjælpe familier og øvrige fagpersoner med at begrænse børn og unges skærmforbrug for at øge deres trivsel Viden om, hvorvidt overdreven skærmtid kan forværre ADHD- og autismesymptomer Viden om, hvornår skærmtid påvirker den mentale sundhed negativt Viden om, hvad der sker, når man begrænser skærmtid hos børn og unge med ADHD

Er det et kursus for dig? Så kan du nemt tilmelde dig her på siden, hvor der også er mere info

Læs mere
Følelsernes byggesten – sådan skabes og reguleres følelser
Kursus

Følelsernes byggesten – sådan skabes og reguleres følelser

Jylland & Sjælland

Få grundlæggende teori om den nyeste følelsesforskning og åben op for nye perspektiver i dit fagprofessionelle arbejde. Med metaforer som “spåkuglen”, “barometeret”, “hulahopringen” og “termostaten” kommer vi omkring følelsernes DNA både hos dig selv og dem, du er ansat til at hjælpe.

Det hele sker med afsæt i hjerneforsker Lisa Feldman Barretts banebrydende forskning om konstruerede følelser, og i spidsen for den inspirerende dag står cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anne-Mette Sohn Jensen.

Hun sørger bl.a. for, at du får udvidet dine kompetencer gennem:

Viden om ”kroppens budget” (”the body budget”) i relation til følelser Viden om betydningen af forudsigelighed Indsigt i Den affektive model: Arousal vs. hedonisk tone Redskaber til at håndtere affektsmitte Redskaber til at regulere dine egne og andres følelser
Læs mere
Sanseintegration og autisme – Skab hensigtsmæssige aktiviteter og strategier for børn med sensoriske udfordringer
Kursus

Sanseintegration og autisme – Skab hensigtsmæssige aktiviteter og strategier for børn med sensoriske udfordringer

Fyn & Sjælland

Børn med autismespektrumforstyrrelser oplever ofte sensoriske udfordringer, hvilket kan påvirke deres trivsel. Heldigvis er det muligt at hjælpe dem til at opnå de rette sensoriske input og navigere i disse input – og dét er det, du får viden om og redskaber til på dette kursus.

Det sker sammen med Oliver Laage, fysioterapeut med speciale i sanseintegration.

Han giver dig bl.a.:

Indsigt i hjernen og nervesystemet Viden om sanseforstyrrelser i relation til autisme Viden om de enkelte sansers udtryk ved over- og understimulering Viden om arousal og stress i relation til sanseforstyrrelser Konkrete modeller, redskaber og strategier til udvikling af bæredygtige strategier og aktiviteter i arbejdet med mennesker med autisme

På grund af stor efterspørgsel genudbyder vi dette kursus til efteråret 2024. Få mere at vide om dagen lige herunder. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Psykiatriske diagnoser
Kursus

Psykiatriske diagnoser

Jylland & Sjælland

Oplever du ofte at skulle håndtere klienter med psykiatriske diagnoser og føler dig ikke klædt ordentligt på? Vores kursus i basal psykiatri, ledet af læge og forfatter Thomas Teglgaard, er skræddersyet til fagpersoner inden for det socialfaglige og pædagogiske felt, som ønsker at få en grundlæggende forståelse for psykiatriske lidelser og behandlinger.

På kursusdagen får du bl.a.:

indsigt i forskellen mellem psykologi og psykiatri en forståelse for komplekse diagnoser som skizofreni og bipolar lidelse viden om behandlingsmuligheder og lovgivning

Lyder det som noget for dig og dine kollegaer? Læs mere og tilmeld dig/jer her på siden.

Sommerrabat! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere
Udtrapning af psykofarmaka
Kursus

Udtrapning af psykofarmaka

Jylland & Sjælland

Sid med på dette inspirerende heldagskursus, der gør dig i stand til at hjælpe dine borgere/klienter med at lykkes med den – ofte vanskelige – udtrapning af psykofarmaka.

Centralt for kurset er, hvordan du sikrer den mest hensigtsmæssige udtrapning, og hvordan du kan give borgerne/klienterne strategier til at klare sig uden psykofarmaka.

Du lærer fra Anders Sørensen, psykolog og ph.d. i psykiatri, som bl.a. giver dig:

Kendskab til, hvordan en korrekt og tilstrækkeligt langsom udtrapning ser ud i praksis Viden om, hvad der sker i hjernen, når man trapper ned i medicinen Konkrete redskaber til, hvordan du genkender abstinensreaktioner, skelner dem fra tilbagefald og håndterer dem Konkrete psykoterapeutiske øvelser og teknikker, som dine borgere/klienter kan sætte i stedet for medicinen Konkrete redskaber til at håndtere tankemylder, svære følelser, angst og traumer
Læs mere
Psykologisk tryghed – Masterclass med Christian Ørsted
Kursus

Psykologisk tryghed – Masterclass med Christian Ørsted

Sjælland

Nu har du chancen for at lære fra Danmarks førende ekspert inden for psykologisk tryghed, ledelsesrådgiver og bestsellerforfatter Christian Ørsted.

Det sker på denne særlige masterclass, som gør dig i stand til at understøtte arbejdet med psykologisk tryghed i din organisation – til gavn for både performance- og trivselsniveauet.

På masterclassen er der særligt fokus på psykologisk tryghed i organisationer, der oplever forandringstræthed, ligesom der er fokus på psykologisk tryghed i en dansk kontekst gennem Christian Ørsteds erfaringer/cases.

Tag med på masterclassen, og få bl.a.:

Grundig indsigt i, hvad psykologisk tryghed er (og hvad det ikke er) Viden om, hvorfor det i vores komplekse samfund er så afgørende at sætte fokus på psykologisk tryghed Indsigt i, hvad psykologisk tryghed betyder for din rolle som leder eller medarbejder Kendskab til de centrale opmærksomhedspunkter og faldgruber i arbejdet med psykologisk tryghed Viden om, hvordan man gør modstand eller forandringstræthed til en ressource for at lykkes med forandringer Værktøjer til at komme i gang med arbejdet med psykologisk tryghed

Vil du med? Så sikrer du dig nemt en plads på masterclassen her på siden. Der er et begrænset antal pladser.

Læs mere
ADHD/ADD og autisme – unge og voksne med begge diagnoser
Kursus

ADHD/ADD og autisme – unge og voksne med begge diagnoser

Jylland & Sjælland

Hvordan griber du det bedst an, når dine borgere er diagnosticeret med både autisme og ADHD/ADD?

Nyere forskning viser, at de to diagnoser i høj grad er overlappende og ofte optræder samtidig, og derfor byder vi dig inden for på denne dag, hvor psykolog Catrine Madsin dykker ned i den komplekse kombination af autisme og ADHD/ADD.

Når du sidder med på dagen, får du bl.a.:

Viden om kendetegn ved hhv. autisme og ADHD/ADD – samt overlap/forskelligheder mellem de to diagnoser Viden om særlige opmærksomhedspunkter ved mistanke om, at en ung eller voksen har mere end den ene diagnose Indsigt i særlige kendetegn hos piger/kvinder med både autisme og ADHD/ADD Konkrete eksempler på hjælpsomme indsatser og redskaber i hverdagen, når begge diagnoser er til stede samtidig Redskaber til, hvordan du kan arbejde med de forskelligrettede støttebehov, en person med begge diagnoser kan have
Læs mere
Psykologisk tryghed – kom godt videre med implementeringen
Kursus

Psykologisk tryghed – kom godt videre med implementeringen

Jylland & Sjælland

Hvordan lykkes du – der f.eks. er HR-medarbejder eller intern konsulent – med at højne den psykologiske tryghed på alle niveauer af organisationen?

Dét hjælper Sarah Møller Lundberg, ekspert i psykologisk tryghed, kommunikation og lederudvikling, dig med.

Når du sidder med på dette kursus, får du nemlig bl.a.:

Inspiration til, hvordan arbejdet med psykologisk tryghed kan kobles til organisationens eksisterende indsatser, herunder værdier og strategier Viden om centrale temaer og spørgsmål til det videre arbejde for at understøtte psykologisk tryghed Indblik og træning i konkrete øvelser til at understøtte hensigtsmæssig adfærd hos både leder og medarbejdere Inspiration til skalering af arbejdet med psykologisk tryghed i organisationen og herved mulige tiltag på individ-, team- og organisationsniveau.
Læs mere
Narcissismens spektrum: At navigere i relationer og lederskab
Kursus

Narcissismens spektrum: At navigere i relationer og lederskab

Fyn, Jylland & Sjælland

Dyk ned i narcissismens komplekse verden. Er du klar til at forstå narcissismens mange nuancer -og lære at navigere i relationer og lederskab med selvsikkerhed og indsigt?

På dette kursus vil du, sammen med ledelsesrådgiver og psykoterapeut, Marina Møller, udforske narcissismens spektrum og undersøge, hvordan narcissistiske træk kan transformeres til redskaber til bevidsthed og udvikling.

På dagen vil du bl.a. blive blive klogere på:

– Introduktion til narcissisme – Identificering og håndtering af narcissistisk splitting og triangulering – Håndtering af narcissister i relationer – Narcissistisk adfærd i teams og samarbejde – Anvendelse af sund narcissisme i praksis – Anvendelse af konstruktive energier i narcissisme

Sommerrabat på dette arrangement! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere
Social arv og forebyggelse af kriminalitet hos udsatte børn og unge
Kursus

Social arv og forebyggelse af kriminalitet hos udsatte børn og unge

Jylland & Sjælland

Hvordan kan du være med til at støtte børn og unge fra udsatte områder til at skabe det bedst mulige liv for dem selv?

Dét zoomer sociolog Aydin Soei ind på, når denne kursusdag løber af stablen. Den første halvdel af dagen byder på indblik i forskning, mens anden halvdel består af workshop og fælles samtale.

Når du deltager, får du viden om og kommer til at arbejde med:

Udviklingen i udsatte områder – med særligt fokus på børn og unge Forskellige former for udsathed (gennem konkrete cases) Risikofaktorer og forebyggelse, når det handler om kriminalitetstruede unge Betydningen af fritidsliv, narrativer og forældreinddragelse Betingelser for tillid og relationsdannelse

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Læs mere
Salutogen & regenerativ ledelse
Kursus

Salutogen & regenerativ ledelse

Jylland & Sjælland

Denne kursusdag præsenterer for første gang i Danmark en ny og banebrydende sammenlægning af to værdi-, lærings- og helhedsorienterede ledelsesbegreber: Salutogen ledelse og regenerativ ledelse. De to koncepter beriger hinanden og kan sammen tilbyde en bæredygtig og langtidsholdbar vej for fremtidens ledere, medarbejdere og et vellykket arbejdsliv.

På dagen kommer du i selskab med forsker og sundhedsinnovator Peter Thybo samt ph.d. i naturpsykologi Simon Høegmark. Sammen giver de dig bl.a.:

Indsigt i evidensbaserede salutogene lære- og udviklingsprocesser og de vigtigste beskyttende faktorer bag udvikling af langtidsfriske ledere og medarbejdere – samt hvordan du konkret kan fremme disse faktorer i praksis Konkrete redskaber til at føre salutogen ledelse ud i praksis i en kompleks og foranderlig verden i et højt tempo Værktøjer til, hvordan du rammer et højt motivationsniveau hos medarbejdere ved at kunne finde det effektive ”sweet spot” mellem opgavens krav og medarbejderens ressourcer Indsigt i naturens udfoldelse, rytmer og organiske processer Inspiration til at skabe ledelse, der har en stærkere forbundethed med naturen, herunder ledelse ud fra naturens syv principper Indsigt i den evidensbaserede NBMC-metode (Nature, Body, Mind, Community)
Læs mere
Autisme, tilknytning og traumer
Kursus

Autisme, tilknytning og traumer

Jylland & Sjælland

På dette kursus lærer du at forbedre kontaktevnen og derved samspillet og tilknytningen til mennesker med autismespektrumforstyrrelser. I spidsen for kurset står specialiseret autismekonsulent Nadjia Tamechmecht.

Ved at deltage på denne unikke kursusdag får du bl.a:

Teoretisk og praktisk anvendelig viden om tilknytningsadfærd hos mennesker med autisme Viden om, hvordan udfordringer i kontaktevne og det mellemmenneskelige samspil har en betydning for tilknytning – og hvordan du som fagperson kan arbejde med dette i den daglige pædagogiske praksis Kendskab til, hvordan du skaber sikkerhed og tryggere tilknytning i relation til mennesker med autisme Viden om, hvordan du skaber et traumeinformeret miljø og arbejder med traumer i forhold til mennesker med autisme

Læs meget om arrangementet herunder.

Læs mere

November 2024

LA & LA2: Forebyg konflikter og styrk trivslen hos borgere og medarbejdere
Kursus

LA & LA2: Forebyg konflikter og styrk trivslen hos borgere og medarbejdere

Fyn

Oplev to af de førende eksperter inden for Low Arousal og Low Arousal 2, når psykologerne Bo Hejlskov Elvén og Trine Uhrskov deler ud af deres store viden på denne inspirerende kursusdag.

På dagen stiller de skarpt på, hvordan du vha. Low Arousal og Low Arousal 2 kan forebygge og deeskalere konflikter – og dermed skabe større trivsel for dine borgere og dig selv/dine kollegaer.

Du lærer bl.a.:

hvordan vi som professionelle forstår konflikter og problemskabende adfærd hvordan du skaber en udvej for personen med udadreagerende adfærd hvordan du kan arbejde systematisk og metodisk med at forebygge konflikter LA2 som metode til at forebygge magtanvendelse hvorfor metoderne har stor betydning for personalegruppens trivsel

Kom med – du kan læse mere om den særlige kursusdag herunder.

Læs mere
Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet
Kursus

Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet

Jylland & Sjælland

I det daglige arbejde inden for socialpædagogik og omsorgsfeltet er nærvær og omsorg to uundværlige elementer. Men disse nøglekvaliteter kan med tiden føre til omsorgstræthed og udbrændthed. Hvordan bevarer du din mentale og fysiske trivsel, så du kan fortsætte med at yde den bedste omsorg?

Oplev underviser Maja Pålsson, psykomotorisk terapeut og psykoterapeut MPF, på dette kursus dedikeret til at udforske og forstå de dybere lag af relationsarbejdet gennem en kombination af teori og praksis. Du får bl.a.:

Viden om kroppens intelligensformer gennem begrebet embodiment Konkrete metoder og øvelser til at afbalancere dit nervesystem og styrke dit nærvær Skærpede relationskompetencer i praksis Forståelse af dine egne reaktionsmønstre i mødet med borgeren Strategier til at styrke dit nærvær og undgå at blive følelsesmæssigt drænet

Tilmeld dig og dine kollegaer her på siden.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fejl som brændstof: skab psykologisk tryghed og læring i din organisation
Kursus

Fejl som brændstof: skab psykologisk tryghed og læring i din organisation

Jylland & Sjælland

Fejl er uundgåelige, men ved at håndtere dem rigtigt, kan vi omdanne dem til guld.

På dette kursus deler Jan Nielsen, erfaren pilot og ekspert i fejlkultur, sin unikke indsigt fra flyindustriens arbejde med fejl. Inspireret af Amy Edmondsons forskning vil du få konkrete værktøjer til at forstå og analysere fejl og omdanne dem til værdifulde læringsressourcer og innovationsmuligheder – forbedre kommunikation og styrke teamwork i din organisation.

Tilmeld dig nu og tag første skridt mod en mere robust og læringsorienteret arbejdsplads!

Læs mere
Den neuroaffektive forståelse
Kursus

Den neuroaffektive forståelse

Jylland & Sjælland

Den neuroaffektive forståelse giver dig et skarpt blik for, hvad der kan skabe indre udvikling i mennesker. Så tag med på dette praksisnære 2-dages kursus, hvor du får din faglige rygsæk godt fyldt op med viden og konkrete redskaber til at kunne anvende den neuroaffektive udviklingspsykologi og forståelse i dit pædagogiske eller terapeutiske arbejde.

Din underviser er psykoterapeut og specialist i neuropsykologi, Peter Kofoed, og han lærer dig bl.a.:

Hvordan du styrker din evne til at møde de mennesker, du arbejder med, i deres nærmeste udviklingszone Hvordan du kan inddrage nonverbal information i det pædagogiske og terapeutiske arbejde Om betydningen af mødeøjeblikke, og hvordan du kan invitere dem, du arbejder med, ind i mødet Hvad der skaber udvikling på de forskellige niveauer i hjernen Om betydningen af din egen selvagens, dvs. af hvordan du som fagperson agerer i relationer til andre mennesker
Læs mere
Når flokdyret spænder ben for psykologisk tryghed – med Henrik Tingleff og Mie Kamille Dalsgård
Kursus

Når flokdyret spænder ben for psykologisk tryghed – med Henrik Tingleff og Mie Kamille Dalsgård

Jylland & Sjælland

Menneskets flokdyrsmentalitet kan spænde ben for skabelsen af psykologisk tryghed, som er afgørende for velfungerende og effektive teams. Kom derfor med på denne dag, hvor psykolog Henrik Tingleff og psykolog Mie Kamille Dalsgård gør dig klogere på, hvordan compassion-fokuseret ledelse- og arbejdskultur kan være løsningen.

Du tager fra dagen med både den nyeste forskning og konkrete redskaber til dine samarbejds- og beslutningsprocesser. Derudover lærer du bl.a.:

Hvorfor vi slet ikke er ”designet” til at være trygge i teams Hvorfor beslutninger kan fastholdes mod alles ønske – og mod alles bedste Hvordan flokdyrets ego står i vejen for fair og ærlig feedback Hvordan du i tide kan spotte det, der spænder ben for psykologisk tryghed Hvordan den nyeste forskning i compassion kan give dig veje til at fremme psykologisk tryghed

Ekstrahold oprettet til november 2024. Tilmeld dig og dit team i dag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Styrk børns selvregulering
Kursus

Styrk børns selvregulering

Jylland & Sjælland

Selvregulering er en særdeles vigtig kompetence, og derfor er det af stor betydning, at børn får den rette hjælp, når de er udfordret på evnen til selvregulering.

Vi tilbyder derfor dette givende kursus, hvor du bl.a. opnår:

Viden om, hvad selvregulering er – og hvorfor den har så stor betydning for børns trivsel, udviklingsbetingelser og sociale relationer Viden om reguleringsproblematikker, herunder en forståelse af, hvad der skal være til stede for, at et barn kan regulere sig selv Kendskab til, hvordan du understøtter barnets evne til selvregulering gennem konkrete lege og aktiviteter, herunder en introduktion til medieret læringserfaring Konkrete træningsteknikker og øvelser, der er lige til at tage med hjem og afprøve

I spidsen for kurset står specialist i børneneuropsykologi Nanna Kruuse. 

På grund af stor efterspørgsel, så genudbyder vi dette kursus til efteråret 2024. Læs mere og tilmeld dig her på siden.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Udviklingstraumer – forstå, hvordan traumer i barndommen påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt i voksenlivet
Kursus

Udviklingstraumer – forstå, hvordan traumer i barndommen påvirker selvregulering, selvbillede og evnen til kontakt i voksenlivet

Jylland & Sjælland

Barndomstraumer påvirker og hæmmer evnen til kontakt med én selv og andre og ligger som en skjult dimension bag mange psykiske lidelser og fysiske problemer i voksenlivet. Vær med på denne kursusdag, hvor psykolog Mehrak Lykkeberg stiller skarpt på udviklingstraumer, og hvordan de kommer til udtryk i voksenlivet. Hun gennemgår, hvordan du genkender traumereaktioner og støtter traumeramte voksne i deres udviklingsprocesser. 

Med fra kurset får du: 

Viden om udviklings-/tilknytningstraumer  Viden om traumereaktioner som PTSD, kompleks PTSD og belastningsreaktion   Indsigt i, hvordan du kan lære at genkende og forstå de måder, mennesker med udviklingstraumer ofte er i verden på – særligt i relationelle sammenhænge  Introduktion til udvalgte metoder og deres tilgange til behandling af mennesker med traumereaktioner  Viden om, hvordan du bedst møder og støtter personer med traumereaktioner, samt redskaber til håndtering af typiske traumereaktioner såsom forhøjet alarmberedskab, genoplevelser og dissociation 
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Sanseintegration og autisme – Skab hensigtsmæssige aktiviteter og strategier for børn med sensoriske udfordringer
Kursus

Sanseintegration og autisme – Skab hensigtsmæssige aktiviteter og strategier for børn med sensoriske udfordringer

Fyn & Sjælland

Børn med autismespektrumforstyrrelser oplever ofte sensoriske udfordringer, hvilket kan påvirke deres trivsel. Heldigvis er det muligt at hjælpe dem til at opnå de rette sensoriske input og navigere i disse input – og dét er det, du får viden om og redskaber til på dette kursus.

Det sker sammen med Oliver Laage, fysioterapeut med speciale i sanseintegration.

Han giver dig bl.a.:

Indsigt i hjernen og nervesystemet Viden om sanseforstyrrelser i relation til autisme Viden om de enkelte sansers udtryk ved over- og understimulering Viden om arousal og stress i relation til sanseforstyrrelser Konkrete modeller, redskaber og strategier til udvikling af bæredygtige strategier og aktiviteter i arbejdet med mennesker med autisme

På grund af stor efterspørgsel genudbyder vi dette kursus til efteråret 2024. Få mere at vide om dagen lige herunder. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Psykiatriske diagnoser
Kursus

Psykiatriske diagnoser

Jylland & Sjælland

Oplever du ofte at skulle håndtere klienter med psykiatriske diagnoser og føler dig ikke klædt ordentligt på? Vores kursus i basal psykiatri, ledet af læge og forfatter Thomas Teglgaard, er skræddersyet til fagpersoner inden for det socialfaglige og pædagogiske felt, som ønsker at få en grundlæggende forståelse for psykiatriske lidelser og behandlinger.

På kursusdagen får du bl.a.:

indsigt i forskellen mellem psykologi og psykiatri en forståelse for komplekse diagnoser som skizofreni og bipolar lidelse viden om behandlingsmuligheder og lovgivning

Lyder det som noget for dig og dine kollegaer? Læs mere og tilmeld dig/jer her på siden.

Sommerrabat! Vi har sat prisen ned på udvalgte arrangementer over sommeren. Køb senest d. 31. juli 2024.

Læs mere
Autisme, tilknytning og traumer
Kursus

Autisme, tilknytning og traumer

Jylland & Sjælland

På dette kursus lærer du at forbedre kontaktevnen og derved samspillet og tilknytningen til mennesker med autismespektrumforstyrrelser. I spidsen for kurset står specialiseret autismekonsulent Nadjia Tamechmecht.

Ved at deltage på denne unikke kursusdag får du bl.a:

Teoretisk og praktisk anvendelig viden om tilknytningsadfærd hos mennesker med autisme Viden om, hvordan udfordringer i kontaktevne og det mellemmenneskelige samspil har en betydning for tilknytning – og hvordan du som fagperson kan arbejde med dette i den daglige pædagogiske praksis Kendskab til, hvordan du skaber sikkerhed og tryggere tilknytning i relation til mennesker med autisme Viden om, hvordan du skaber et traumeinformeret miljø og arbejder med traumer i forhold til mennesker med autisme

Læs meget om arrangementet herunder.

Læs mere

December 2024

Følelsernes byggesten – sådan skabes og reguleres følelser
Kursus

Følelsernes byggesten – sådan skabes og reguleres følelser

Jylland & Sjælland

Få grundlæggende teori om den nyeste følelsesforskning og åben op for nye perspektiver i dit fagprofessionelle arbejde. Med metaforer som “spåkuglen”, “barometeret”, “hulahopringen” og “termostaten” kommer vi omkring følelsernes DNA både hos dig selv og dem, du er ansat til at hjælpe.

Det hele sker med afsæt i hjerneforsker Lisa Feldman Barretts banebrydende forskning om konstruerede følelser, og i spidsen for den inspirerende dag står cand.pæd. i pædagogisk psykologi Anne-Mette Sohn Jensen.

Hun sørger bl.a. for, at du får udvidet dine kompetencer gennem:

Viden om ”kroppens budget” (”the body budget”) i relation til følelser Viden om betydningen af forudsigelighed Indsigt i Den affektive model: Arousal vs. hedonisk tone Redskaber til at håndtere affektsmitte Redskaber til at regulere dine egne og andres følelser
Læs mere

Januar 2025

Sæt grænser respektfuldt  – et redskab til at løse din kerneopgave
Kursus

Sæt grænser respektfuldt – et redskab til at løse din kerneopgave

Jylland & Sjælland

Hvordan sætter du på tydelig – men ikke optrappende – vis grænser, når du i dit arbejde med borgere oplever udfordrende eller ligefrem ubehagelig adfærd?

Dét lærer Stine Lukowski – cand.soc. og specialist i vredeshåndtering – dig om på dette praksisnære kursus. Hun sørger bl.a. for, at du opnår:

Indsigt i, hvordan du kan se bag om vreden – både når den opstår hos borgeren, eller hvis du mærker den hos dig selv Konkrete metoder til at arbejde med grænsesætning Redskaber til at håndtere uforudsigelige situationer Et afsæt til at arbejde med omsorg mellem medarbejderne

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere