Skriv til os på [email protected] • Tlf: 66 15 90 43
VIGTIGT – Corona-update: Din tryghed er altafgørende. De arrangementer, som ikke kan afholdes fysisk vil enten blive streamet eller rykket. Læs mere her.
Vælg venligst hold herunder:
Mulig rabat
Tag med på dette udbytterige kursus, hvor vi sammen med neurologisk kiropraktor, Lene Munck, stiller skarpt på primitive reflekser og deres betydning for børns udvikling og læringsparathed.
På kurset bliver du bl.a. beriget med:
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Børn forventes at møde læringsparate i skolen, hvilket også er tilfældet for langt de fleste børn. De er motiverede for at lære og fungerer socialt sammen med andre børn og voksne. For et stigende antal børn er dette dog ikke så let.
Grunden til dette kan være aktive primitive reflekser, som er en gruppe medfødte reflekser, der er afgørende for barnets udvikling, og som integreres i barnets nervesystem i de første leveår. Hvis en eller flere primitive reflekser forbliver aktive efter det tidspunkt, hvor de ikke længere bør være det, påvirker det den fundamentale neurologiske udvikling og barnets læringsparathed. De primitive reflekser ligger neden for alt andet, dvs. de kan forstyrre diverse højere niveauer i hjernen.
Det betyder, at børn med aktive primitive reflekser - efter refleksernes såkaldte “udløbsdato” - ofte vil være udfordrede på deres faglige og sociale kompetencer. De kan fremstå som impulsive, ufokuserede og med en manglende evne til at sidde stille eller konsekvensberegne, hvilket kan være svært at forene med læring i et klassisk læringsmiljø.
Dagens indhold - primitive reflekser - og styrk herigennem barnets udvikling
På denne kursusdag sætter neurologisk kiropraktor, Lene Munck, fokus på læringsparathed for børn med udfordringer fra 4 år og opefter. Kurset belyser, hvordan den tidlige udvikling af babyens nervesystem og hjerne kan have betydning for barnets læringsparathed flere år senere. Fokus er på de primitive reflekser, der giver et indblik i den neuro- og psykomotoriske udvikling.
Kursusdagen giver viden om hjernen og nervesystemets udvikling. Vi ser på, hvordan vi vurderer og tester for eventuel tilstedeværelse af primitive reflekser, og hvordan dette kan have betydning for indlæringsevnen. Vi ser også på, hvordan udviklingen af babyens nervesystem, gennem de primitive reflekser, kan have en betydning for robusthed, psykisk velbefindende og læringsparathed.
På kurset får du
Vi gennemgår nogle udvalgte primitive reflekser, som du lærer at undersøge og træne gennem fysiske øvelser. Disse øvelser kan benyttes af børn såvel som voksne.
Dagen består af teoretisk gennemgang i plenum samt praktiske øvelser med “hands on”. Dette vil være tilpasset evt. gældende restriktioner ift. covid-19.
De primitive reflekser er en gruppe medfødte samt ufrivillige, stereotypiske refleksbevægelser som respons på udefrakommende stimuli, der kan være vestibulære, auditive eller visuelle.
De er placeret i den primitive del af hjernen, hjernestammen - hvor vi også har vores andre grundlæggende overlevelsesfunktioner som at trække vejret, spise, regulere blodtryk og puls mm.
Reflekserne hjælper til babyens umiddelbare overlevelse i den første tid efter fødslen samtidig med, at de gennem de stereotypiske bevægelser udvikler og modner hjernestammen og nervesystemet som fundamentet for babyens sanseintegration. Som hjernestammen og nervesystemet modnes, dannes der forbindelser til højere centre i hjernen. Centrene i hjernebarken vil gradvist overtage kontrollen og hæmme de primitive reflekser i hjernestammen.
Det kan ses som en af de vigtigste og mest grundlæggende modningsprocesser af hjernen og nervesystemet. Under optimale omstændigheder foregår denne modningsproces helt automatisk. Forløber den ikke optimalt, kan det påvirke hjernens evne til at agere og navigere i verden. Dette påvirker hjernens overskud på alle niveauer og i høj grad i forhold til at være læringsparat.
Det koster kun 249 kr. om måneden pr. bruger (ekskl. moms) og 49 kr. i måneder, hvor du ikke påbegynder digital læring.
Oplev Rasmus Alenkær – psykolog, ph.d. og tidligere lærer – når han på denne givende temadag stiller skarpt på børns trivsel i grundskolen, herunder særligt på hvordan vi går fra kaos i klassen til ro og tryghed.
Med fra dagen får du bl.a. viden om:
Hvordan hjernen fungerer, og hvordan du – med en neurologisk vinkling – kan forstå børns uro og uhensigtsmæssige adfærd Hvordan du skaber ro i klassen, når bølgerne går lidt for højt Hvordan forældrene kan støtte op om ro og tryghed i skolen Hvordan du passer på dig selv i dit arbejdeBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Skolefravær kan have et utal af årsager, og hvis du skal kunne hjælpe børn, der ikke magter at komme i skole, er du nødt til at forstå den specifikke årsag bag. På dette 3-dages kursus bliver du undervist af ph.d. i pædagogisk psykologi, Tine Basse Fisker, der bl.a. sikrer, at du opnår:
Viden om definitioner på og forståelser af skolevægring og skolefravær Viden om årsager og forhold omkring skolefravær Viden om de første tegn, du skal være opmærksom på Praksisnære redskaber til, hvordan du sikrer dig, at du får barnets egne perspektiver med i løsningen af de problematikker, der ligger til grund for fraværet Praksisnære redskaber til, hvordan du styrker samarbejdet mellem skole, PPR og forældre bedst muligt Praksisnære redskaber til, hvilke tiltag skolen kan iværksætte, så barnet støttes i at komme i skole igenBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
OBS: De første tre hold blev lynhurtigt udsolgt. Derfor har vi sat 2 nye hold op til september 2021. Tilmeld dig her på siden.
Tag med på dette kursus, hvor du bliver klædt på til arbejdet med børn med autisme. Kursets to undervisere, psykologerne Käte From og Anne Vibeke Fleischer, stiller skarpt på, hvordan du styrker forestillingsevnen – og dermed selvopfattelsen – hos børn med autisme.
I løbet af kursusdagen vil de to dygtige undervisere bl.a. sætte fokus på:
Autisme – diagnosen, den anderledes hjerne og den anderledes adfærd Forestillingsevnens betydning i relation til tænkestil, problemløsning, sprog og mentalisering/empati Sammenhæng mellem kognition og emotion Tænkning og begrebsdannelse – herunder analyse-syntese tænkning, ligheder og forskelle, fællesmængde og generalisering samt at lære af sine erfaringerBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
I samarbejde med verdens førende ADHD-ekspert, Dr. Russell Barkley, udbyder Seminarer.dk 3 webinarer med fokus på aktuelle emner inden for ADHD.
3 webinarer – 3 forskellige emner inden for ADHD
Den 2. juni 2021 stiller Dr. Russell Barkley skarpt på at opdatere dig om ADHD, diagnosens natur og ætiologi samt opmærksomhedsforstyrrelsen SCT (langsomt kognitivt tempo). Den 9. juni 2021 sætter Dr. Russell Barkley fokus på fremskridt inden for den psykosociale – og medicinske behandling af børn og teenagere med ADHD. Den 16. juni 2021 går Dr. Russell Barkley i dybden med ADHD hos voksne herunder diagnosticering, komorbiditet og behandling.Alle webinarerne foregår på engelsk. Lyder dette interessant? Så har du mulighed for at læse meget mere om webinarerne herunder.
Prisen pr. webinar er 1195 kr. ekskl. moms. pr. person. Få mængderabat og køb adgang til alle i organisationen for bare 5000 kr. ekskl. moms. Ønsker du at tilmelde dig alle 3 webinarer, så skal du gøre det én af gangen.
Seminarer.dk tilbyder nu en ny vejlederuddannelse i forebyggende angsthåndtering til dig, der indgår i det primære fagprofessionelle netværk omkring børn og unge, dvs. lærere, pædagoger, AKT, sundhedsplejersker, skoleledere, læger, psykologer og sagsbehandlere.
Du bliver undervist af de to eksperter på området – psykolog Søren Benedikt Pedersen og Gry Ravn Rønne, cand.pæd. i pædagogisk psykologi – og sammen bidrager de med den nyeste viden om angst, stress og traumer, ligesom de bl.a. stiller skarpt på:
Realistisk tænkning vs. metakognitive strategier Gradueret eksponering og trin-for-trin planer Visualisering, åndedræt og afslapning Guidet massage, leg, bevægelse og sanser Assertiv adfærd, kropssprog og social færdighedstræningBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Få viden om den nytænkende læringsmetode, Magisk Tegning, og styrk drenges indlæring! På dette spændende kursus bliver du beriget med teoretisk viden, og så skal du også have tegneblyanterne frem, så du bliver klædt på til fingerspidserne i at implementere Magisk Tegning i undervisningen.
Du bliver undervist af cand.mag., Ann Elisabeth Knudsen, og billedkunstner, Pia Lajer. Sammen vil de bl.a. bidrage med:
Viden om køn og hjernemodning, særligt med fokus på drenge Viden om udvikling af fin- og fingermotorik Viden om udvikling af koncentrationsevnen Kendskab til og afprøvning af den effektive læringsmetode, Magisk Tegning, så du kan implementere den i klasseundervisningBemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag. Undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Få kompetencer til at arbejde med den kriminelle risikoadfærd, som mange ADHD-diagnosticerede borgere udviser, og hjælp dem til at holde sig fra en kriminel løbebane.
Med kurset får du en dag spækket med ekspertviden og praksisnære redskaber, og efter kurset vil du bl.a. have opnået:
Viden om ADHD og hjernemæssige implikationer af lidelsen Viden om, hvordan eksperterne diffentialdiagnosticerer på hjerneniveau Viden om årsager til ADHD og årsagssammenhænge mellem lidelsen og kriminalitet Viden om risikovurdering Praksisnære redskaber til at forebygge, at borgerne ender i kriminalitet Praksisnære redskaber til at samarbejde med borgerne om anvendelse af metoder til at regulere arousal-niveauDu bliver undervist af hjerneforsker, Albert Gjedde, specialist i neuropsykologi, Louise Brückner, og specialpsykolog, Stine Bjerrum Møller.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Møder du i dit arbejde børn med medfødte alkoholskader? Så har vi et kursus, der klæder dig godt på til at kunne møde og støtte børnene, så de får de bedst mulige livsbetingelser.
På kurset bliver du undervist af børnepsykolog, Helle Kjærgård, og ergoterapeut, Connie Nissen, og de giver dig bl.a. indgående viden om:
Hvordan alkohol påvirker fostret Det nyfødte barn og dets sanser Konsekvenser ift. den kognitive udvikling, herunder ligheder med autisme og ADHD Miljøets betydning for udviklingen og vigtigheden af stabile ydre omgivelser Sanseintegration Neurologien som grundlag for det pædagogiske arbejdeBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Hjælp traumatiserede mennesker til bedre trivsel med SE-terapi og SOMA! På denne kursusdag bliver du undervist af oplevelsesorienteret psykoterapeut, Inge Svane, som sætter fokus på forløsning af traumeenergi vha. berøring og bevægelse.
Med fra kurset giver hun dig bl.a.:
Viden om, hvordan kroppen er nøglen til forløsning af fastlåst traumeenergi Introduktion til konkrete kropslige øvelser, du kan anvende til både børn og voksne Kort teoretisk gennemgang af det autonome nervesystem Kendskab til berøring og bevægelse som regulering samt stabilisering af nervesystemetBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Oplev unik temadag med den anerkendte dr. psykiater og psykoterapeut, Ben Furman, og få en særlig mulighed for at lære af hans mangeårige arbejde med løsningsfokuserede samtaler. På dagen sætter Ben Furman fokus på, hvordan vi sørger for, at vores inddragelse af børn og unge bliver hyppigere og bedre, når vi tager beslutninger, som påvirker dem direkte.
OBS – VIGTIGT: Grundet Corona-restriktioner er dette kursus blevet omdannet til et online kursus.
Før start vil du modtage en mail med direkte link til kurset. Du bestemmer selv, om du vil deltage via computer, mobil eller tablet.
På dette givende kursus får du indsigt i, hvordan tilknytningsforstyrrelser opstår, og du lærer bl.a. hvordan du kan vurdere, om et barn har problemer med at knytte sig til andre. Du får desuden redskaber til at arbejde med disse børn gennem bl.a. sanseintegration, udviklende øjeblikke og Theraplay.
NYE DATOER:
Den 7. juni 2021 på Scandic Hvidovre Den 11. juni 2021 på Scandic Kolding
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Obs: Alle Cool Kids-vejlederhold er udsolgt. Der kommer ikke flere hold. Er du interesseret i angsthåndteringsprogrammer, så tag et kig på den nye vejlederuddannelse i BeCool.
Få stor indsigt i angstlidelser hos børn og unge ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk referenceramme og bliv introduceret til angsthåndteringsprogrammerne Cool Kids og CHILLED. Uddannelsen giver dig stærke kompetencer til det understøttende og forebyggende arbejde med angst, f.eks. med børn i skoler og børnehaver.
Beskyttet varemærke: Seminarer.dk har en særaftale med Aarhus Universitet, CEBU, som giver Seminarer.dk mulighed for at afholde “Cool Kids Vejlederuddannelsen” til og med 2020. Ønsker du at tage vores vejlederuddannelse, er det derfor sidste chance.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Bliv certificeret AKT-/Inklusionsvejleder med vores 10-dages uddannelse, hvor du bliver godt klædt på til at fremme den forebyggende indsats i skoler, yde kollegial supervision, vejlede teams omkring udformningen af inkluderende handleplaner og styrke forældreinddragelsen.
2021/2022 holdet er nu åben for tilmeldinger.
Det sker:
Modul 1: den 28.-30. september 2021 Modul 2: den 27.-28. oktober 2021 Modul 3: den 6.-8. december 2021 Modul 4: den 26.-27. januar 2022
Bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder – en del af StressBusters-indsatsen. Tag en digital uddannelse med to af landets førende eksperter på området, Pernille Thomsen og Charlotte Bjerregaard. En uddannelse til fagprofessionelle.
Når du køber adgang til den digitale uddannelse, modtager du automatisk en mail med et link, som giver dig adgang med det samme. Du opnår personlig adgang til uddannelsen på Seminarer.dk’s digitale platform i 12 måneder. Da adgangen er personlig, må den ikke deles med andre. Din 12-måneders adgang fornys med 12 måneder, hver gang du køber noget nyt hos Seminarer.dk. Læs mere i vores FAQ.
Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.
De primitive refleksers betydning for læringsparathed