Når børn oplever alvorlig sygdom i familien eller mister en nærtstående, bliver alt forandret – også selvom børnene ikke altid helt kan sætte ord på det. De mærker det i kroppen, i stemningen og i samspillet med deres nære voksne. Deres behov for tryghed, ro og forudsigelighed bliver større, og deres måder at udtrykke sorg og utryghed på er ofte anderledes end voksnes.
Sorgen kan påvirke børnenes trivsel, koncentration og sociale relationer, og den kan vise sig på mange måder: som uro, tilbagetrækning, vrede eller tavshed. Ofte uden at børnene selv helt forstår, hvad der sker.
Når livet slår revner
Det gør en verden til forskel, når der er voksne omkring børnene, som tør være til stede, som rummer børnenes reaktioner, og som ved, hvordan de støtter med både omsorg og faglighed – også når ordene er få og følelserne mange.
Dette kursus giver dig netop den ballast.
Med udgangspunkt i nyeste viden om børns sorg, tilknytning, børneperspektiver og psykologisk førstehjælp får du redskaber, indsigt og inspiration til at støtte børn i sorg – i samtaler, i fællesskabet og i samarbejdet med forældre og kolleger.
Alderssvarende støtte, når børn oplever tab
For at gøre kurset så praksisnært og relevant som muligt for din fagprofessionelle hverdag har vi to forskellige kursusafholdelser, der henvender sig til henholdsvis dagtilbudsområdet og til arbejdet med børn i skolealderen.
På begge dage veksler undervisningen mellem faglige oplæg, videoindslag, øvelser og dialog. Og selvfølgelig er der også tid til pauser, kage og kollegialt fællesskab.
Undervisningen foregår i et trygt, respektfuldt læringsrum, hvor der er plads til både faglige diskussioner og personlig refleksion. Du bliver en del af et engageret læringsfællesskab, hvor vi lærer med og af hinanden, og hvor både teori, erfaring og praksis spiller sammen.