Bliv klogere på, hvordan sårbare børns nervesystemer påvirker andre børns og voksnes nervesystem - og få konkrete bud på, hvordan voksne støtter bedst.
På dette kursus får du inspiration til, viden om og indsigt i, hvordan du bliver den bedste udgave af dig selv i det pædagogiske arbejde med sårbare børn fra 3 – 10 år.
Kurset har fokus på sanseintegration, sunde samspil, børns neurologiske udvikling, deres hjerner, deres nervesystemer og deres adfærd.
Når børns adfærd svinger fra det ene øjeblik til det næste, eller barnets adfærd ikke er alderssvarende, udløser det ofte helt naturligt frustrationer hos den voksne - frustrationer, der ofte ender i konflikter mellem barnet og den voksne.
Ved at være bevidste om, hvilke situationer der medfører uro i børns nervesystemer, og hvornår der er tale om et traume eller en sårbarhed, kan vi som fagprofessionelle nemmere forholde os til, hvordan vi møder barnets adfærd mest optimalt.
Selvbeskyttelsesstrategier – en løsning for både børn og voksne
Når vi arbejder med børn, er det vigtigt, at vi kigger på de voksnes egne nervesystemer for at kunne bidrage maksimalt til god udvikling hos børn. Ved at have fokus på de selvbeskyttende strategier får du større indsigt og forståelse for egne reaktioner - en forståelse, der kan medføre en ændring på voksne og børns måde at reagere på.