3 webinarer med Dr. Russell Barkley - Seminarer
Russell-Barkley
Information

Vælg venligst hold herunder:

Prisekskl. moms
1.195 DKK
Digital læring
Kursus

3 webinarer med Dr. Russell Barkley

I samarbejde med verdens førende ADHD-ekspert, Dr. Russell Barkley, udbyder Seminarer.dk 3 webinarer med fokus på aktuelle emner inden for ADHD.

3 webinarer – 3 forskellige emner inden for ADHD

 • Den 2. juni 2021 stiller Dr. Russell Barkley skarpt på ADHD, diagnosens natur og ætiologi samt opmærksomhedsforstyrrelsen SCT (langsomt kognitivt tempo).
 • Den 9. juni 2021 sætter Dr. Russell Barkley fokus på fremskridt inden for den psykosociale- og medicinske behandling af børn og teenagere med ADHD.
 • Den 16. juni 2021 går Dr. Russell Barkley i dybden med ADHD hos voksne, herunder diagnosticering, komorbiditet og behandling.

Alle webinarerne foregår på engelsk. Lyder dette interessant? Så har du mulighed for at læse meget mere om webinarerne herunder.

Prisen pr. webinar er 1195 kr. ekskl. moms. pr. person. Få mængderabat ved at købe adgang til hele din arbejdsplads for bare 5000 kr. ekskl. moms pr. webinar (tilmeld blot 1 person her). Ønsker du at tilmelde dig alle 3 webinarer, skal du gøre det ét ad gangen.

ADHD, diagnosens natur og ætiologi samt opmærksomhedsforstyrrelsen SCT (langsomt kognitivt tempo).

Den 2. juni 2021, online via Zoom, Kl. 14.30 – 17.45

En opdatering på ADHD, diagnosens natur og ætiologi
Kl. 14.30 - 16.00

ADHD er en af de mest almindelige adfærdsforstyrrelser hos børn. Netop derfor er der kommet skærpet opmærksomhed på, at forstyrrelsen fortsætter i ungdomsårene i op til 80 procent af tilfældene, og fortsætter i op til 67 procent af tilfældene ind i voksenalderen. Derfor er det vigtigt, at I som fagprofessionelle er klædt på med den nyeste viden om denne adfærdsforstyrrelse og dens behandlingsmuligheder. I løbet af den første halvdel af dette webinar giver Dr. Russell Barkley et dybdegående indblik i aktuelle oplysninger om de diagnostiske kriterier, der bruges til at identificere ADHD, og de justeringer, der muligvis skal foretages for specielle underpopulationer, såsom voksne. Dertil sætter han fokus på problemer ved de nuværende diagnostiske kriterier for ADHD samt anbefalinger til at afhjælpe disse mangler. Dr. Russell Barkley diskuterer ligeledes ADHD's karakter og dets konceptualisering som en forstyrrelse af de udøvende funktioner og selvregulering.

I løbet af webinarets første halvdel giver Dr. Russell Barkley dig et særligt indblik i:

 • begrænsningerne i brugen af DSM-5-kriterier til diagnosen, og de justeringer der kræves for at rette disse mangler og anvende kriterierne på specielle underpopulationer
 • de primære symptomdimensioner ved ADHD som en forstyrrelse af udøvende funktioner og selvregulering
 • genetiske, neurologiske og miljømæssige ætiologier vedrørende ADHD

 

Den “anden” opmærksomhedsforstyrrelse SCT (langsomt kognitivt tempo) vs. ADHD
Kl. 16.15 - 17.45

I løbet af webinarets anden halvdel sætter Dr. Russell Barkley fokus på SCT hos børn og voksne. Sluggish Cognitive Tempo (SCT) er en opmærksomhedsforstyrrelse, hvor forskningen netop nu er i rivende udvikling. Lige siden 1798 har den medicinske litteratur om opmærksomhedsforstyrrelser skelnet mellem mindst to forskellige versioner. I flere århundreder er denne opmærksomhedsforstyrrelse, kendt som ADD, blevet ignoreret, mens opmærksomhedsforstyrrelsen, som vi kender som ADHD, er løbet med opmærksomheden. De sidste 25 år er det blevet diskuteret, om SCT er en undertype af ADHD eller en særskilt lidelse fra den. Ifølge Dr. Russell Barkley er der ikke tale om en underkategorisering af ADHD, men i stedet en selvstændig lidelse kaldet “Sluggish Cognitive Tempo” (SCT). Symptomerne for SCT omfatter blandt andet dagdrømmeri, forvirring, langsom behandling af information, langsom bevægelse og sløvhed. Men hvad ved vi reelt om denne opmærksomhedsforstyrrelse? Dette gør Dr. Russell Barkley dig meget klogere på, når han går i dybden med SCT, og giver dig et indblik i, hvor meget vi egentlig ved om denne lidelse. Han vil bl.a. :

 • give dig viden om opdagelsen af SCT-symptomer inden for ADD uden hyperaktivitet
 • diskutere forskellene mellem SCT i symptomer, udøvende funktioner og komorbiditet for andre lidelser samt psykosocial svækkelse
 • gennemgå forskningsresultater om børn og voksne med høj SCT vs. ADHD
 • diskutere behandlingsforskning og dens implikationer for styring af SCT

Undervejs i programmet er der sat tid af til spørgsmål. Du har derfor en enestående mulighed for at stille Dr. Russell Barkley spørgsmål.

Fremskridt inden for den psykosociale - og medicinske behandling af børn og teenagere med ADHD

Den 9. juni 2021, online via Zoom, kl. 14.30 – 17.45

Fremskridt indenfor psykosocial behandling af børn og teenagere med ADHD
Kl. 14.30 - 16.00

Hos børn og teenagere med ADHD byder hverdagen på en lang række udfordringer. Netop derfor er det vigtigt, at vi som fagprofessionelle er klædt godt på inden for blandt andet psykosociale indsatser for at kunne støtte og vejlede børn, teenagere og deres familier i at skabe de bedst mulige livsbetingelser.
I løbet af webinarets første halvdel præsenterer og diskuterer Dr. Russell Barkley de forskellige evidensbaserede psykosociale behandlinger indenfor ADHD, herunder rådgivning, forældreuddannelse i børneadfærdshåndtering, familietræning og samarbejde, problemløsning, teenageres adfærdshåndtering og ikke mindst skolebaserede interventioner. Dertil diskuterer Dr. Russell Barkley også de stort set forsømte bivirkninger ved ellers effektive terapiformer samt evidens for deres effektivitet.

Dr. Russell Barkley giver dig bl.a. viden om:

 • de vigtigste evidensbaserede tilgange til den psykosociale behandling af ADHD
 • de fremskridt, der er gjort inden for forældrerådgivning og -uddannelse, rådgivning af familier med teenagere med ADHD samt skolebaserede interventioner
 • alternative behandlinger inden for ADHD og deres videnskabelige grundlag for effektivitet

 

Fremskridt indenfor medicinsk behandling af børn og unge med ADHD
Kl. 16.15 - 17.45

De sidste 10-15 år har budt på vigtig udvikling inden for medicin og leveringssystemer til styring af ADHD. I løbet af webinarets anden halvdel introducerer og diskuterer Dr. Russell Barkley de typer af medicin, der nu er tilgængelige indenfor ADHD-styring, og de forskellige leveringssystemer, der er udviklet for at udvide varigheden af medicinens effektivitet. For hver type af medicin præsenterer han de vigtigste gavnlige virkninger og bivirkninger. Dertil kommer Dr. Russell Barkley ind på de opmærksomhedspunkter, som klinikerne bør overveje ved valg af bestemte lægemidler, og ikke mindst spørgsmål, der er relateret til social kontekst, barnets egenskaber og eventuelt komorbide tilstande.
I løbet af denne del af webinaret får du:

 • viden om de forskellige medicintyper, der nu er tilgængelige og FDA- godkendt til ADHD-styring
 • viden om de forskellige leveringssystemer, der nu findes og er FDA-godkendte til at udvide effektiviteten af medicin hen over dagen
 • gennemgang af de gavnlige virkninger og mulige bivirkninger, der er forbundet med hver type medicin
 • indblik i vigtige opmærksomhedspunkter, der skal overvejes i udvælgelsen af typer medicin og leveringssystemer til individuelle ADHD-patienter herunder kontekst og komorbiditet mv.

Undervejs i programmet er der sat tid af til spørgsmål. Du har derfor en enestående mulighed for at stille Dr. Russell Barkley spørgsmål.

ADHD hos voksne herunder diagnosticering, komorbiditet og behandling

Den 16. juni 2021, online via Zoom, kl. 14.30 – 17.45

Diagnosticering, komorbiditet og livsudfordringer
Kl. 14.30 - 16.00:

Det vurderes, at op til 3 procent af alle voksne i Danmark har ADHD. Derfor er det en relativ almindelig mental lidelse hos voksne. Nogle er diagnosticeret tidligt, mens andre først får stillet diagnosen i voksenalderen. Forstyrrelsen har gennemgribende indvirkning på stort set samtlige dagligdags aktiviteter både erhvervsmæssigt, uddannelsesmæssigt, socialt og i form af sundhedsrelateret adfærd. Derfor er det afgørende, at I fagprofessionelle har opdateret viden omkring ADHD hos voksne samt behandlingsmuligheder. I løbet af dette webinar giver Dr. Russell Barkley aktuel information om diagnosen, komorbide lidelser og adaptive svækkelser, som forekommer hos voksne med ADHD. Dertil sætter han fokus på de største problemer, der er involveret i diagnosen ADHD hos voksne, herunder de specielle justeringer, der skal foretages til DSM-IV for at anvende det mere passende til voksendiagnosen.

Dr. Russell Barkley indleder derfor dette webinar med at sætte fokus på:

 • viden om de primære egenskaber ved ADHD hos voksne
 • nuværende diagnostiske kriterier (DSM-5) og nødvendige justeringer for voksne med ADHD
 • vurdering af ADHD hos voksne samt de problemer, der opstår i den kliniske vurdering og diagnosticering af lidelsen, og hvordan man bedst kan løse dem
 • en større forståelse af de sandsynlige komorbide lidelser

 

Fremskridt indenfor behandling af ADHD hos voksne
Kl. 16.15 - 17.45

Herudover stiller Dr. Russell Barkley skarpt på de mest effektive behandlingsstrategier, herunder rådgivning, medicin og kognitiv adfærdsterapi. I løbet af webinarets anden halvdel får du et særligt indblik i bl.a.:

 • forskellige evidensbaserede behandlinger for voksne med ADHD
 • medicinske behandlingsmuligheder hos voksne med ADHD
 • psykosociale behandlingsmuligheder hos voksne med ADHD
 • specifikke anbefalinger til løsning af dagligdagsproblemer derhjemme, på uddannelsen og på arbejdspladsen

Undervejs i programmet er der sat tid af til spørgsmål. Du har derfor en enestående mulighed for at stille Dr. Russell Barkley spørgsmål

Russell Barkley
Klik for at se
Russell Barkley
Russell A. Barkley
klinisk professor i psykiatri ved Virginia Commonwealth University Medical Center (2016-2020), og tidligere professor i psykiatri og sundhedsvidenskab ved Medical University of South Carolina (2003-2016
Russell A. Barkley er certificeret i tre specialer, Klinisk psykologi (ABPP), Klinisk Børne- og Ungdomspsykiatrisk Psykologi og klinisk neuropsykologi (ABCN, ABPP). Han fungerer både som klinisk forsker, underviser og læge. Russell A. Barkley har udgivet 27 bøger, vurderingsskalaer og kliniske vejledninger. Han har ligeledes udgivet mere end 300 videnskabelige artikler og bogkapitler knyttet til forståelsen, vurdering og behandling af ADHD og beslægtede lidelser. Dertil er han grundlægger og redaktør af “The ADHD Report”, et klinisk nyhedsbrev, som udkommer hver anden måned, og har gjort det i 29 år. Derudover har han modtaget et væld af priser for sit bidrag til forskningen i ADHD og formidlingen af denne.
Praktisk info
ADHD, diagnosens natur og ætiologi samt opmærksomhedsforstyrrelsen SCT (langsomt kognitivt tempo).: Den 2. juni 2021, online via Zoom, Kl. 14.30 – 17.45

Fremskridt inden for den psykosociale - og medicinske behandling af børn og teenagere med ADHD: Den 9. juni 2021, online via Zoom, kl. 14.30 – 17.45

ADHD hos voksne herunder diagnosticering, komorbiditet og behandling: Den 16. juni 2021, online via Zoom, kl. 14.30 – 17.45

Alle webinarerne foregår på engelsk og sker online via Zoom. Internetadgang er nødvendigt for at kunne deltage.
Pris
Prisen pr. webinar er 1195 kr. ekskl. moms. pr. person.

Få mængderabat ved at købe adgang til hele din arbejdsplads for bare 5000 kr. ekskl. moms pr. webinar (tilmeld blot 1 person her). Ønsker du at tilmelde dig alle 3 webinarer, skal du gøre det ét ad gangen.