Mennesker med ængstelig evasiv personlighedsstruktur bliver ramt på deres livsudfoldelse og dermed også deres relationer og trivsel. Bliv bedre til at forstå og hjælpe disse mennesker, når vi byder inden for på denne kursusdag.
Din underviser er psykolog Nana Lund Nørgaard, som sørger for, at du tager hjem med:
Viden om diagnosen ængstelig evasiv personlighedsstruktur. Herunder viden om forskellige subtyper og typiske grundlæggende vanskeligheder Kendskab til forskellen på at have angst og en ængstelig personlighedsforstyrrelse Indsigt i, hvordan du kan lære at genkende og forstå de prototypiske måder, mennesker med en ængstelig personlighedsforstyrrelse ofte er i verden på (præ-mentaliseringsformer) Viden om mentalisering og en mentaliseringsbaseret tilgang Redskaber til kommunikation, herunder viden om, hvordan du kan forsøge at møde mennesker med ængstelig evasiv personlighedsstruktur på en støttende og hjælpsom mådeLæs mere om dagen herunder.
Opnå en større forståelse for kroppens reaktioner på traumer, så du kan være med til at styrke trivslen for børn, unge og voksne med traumer. Det sker på denne kursusdag, der tager afsæt i den psykosomatiske traumemodel.
Din underviser er speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Gitte Retbøll, og hun sørger for, at du får:
Indsigt i, hvordan du kan tale om traumer og et indblik i, hvordan traumer opstår i barndommen og følger mennesker op igennem livet Indsigt i, hvorfor det er vigtigt at spørge “Hvad er der sket dig”, når du møder en person med et traume Indsigt i, hvordan kroppen reagerer på traumer, f.eks. barndomstraumer Viden om, hvordan traumer sætter sig i kroppen som eksempelvis smerter eller ubehag Viden om, hvordan smerterne forløses, når traumet behandles
Jo mere du ved og forstår om traumer, des bedre kan du gøre en vedvarende forskel for dine borgere og samtidig passe på dig selv i relationen. Kom på temadag i selskab med Louise Brückner Wiwe, specialist i neuropsykologi og psykopatologi, samt Camilla Bechsgaard, cand.psych. og VISO-specialist.
Hjælp borgere med personlighedsforstyrrelser til større trivsel – vær med på dette introduktionskursus i Dialektisk adfærdsterapi (DAT), som psykolog Casper Aaen står i spidsen for.
Når du deltager på kurset, opnår du bl.a.:
Indsigt i, hvordan du igennem DAT kan håndtere borgernes vanskeligheder Indsigt i og redskaber til, hvordan du kan lære borgerne at skabe opmærksomhed, følelsesregulering, relationsfærdigheder og ”hold ud”-krisestrategier Indsigt i, hvad der er i fokus under de terapeutiske samtaler, så du kan arbejde videre med borgeren ud fra DAT’s principper, når terapiforløbet er færdigt Redskaber til, hvordan du arbejder med tilbagefaldsforebyggelse og stabilitet i borgerens hverdagDerudover får du inspiration til at arbejde med DAT i egen praksis, når du kommer hjem fra kurset.
Få mere at vide lige herunder.
Vær med, når overlæge i psykiatri Morten Kjølbye stiller skarpt på traumer, dissociation og dissociativ identitetsforstyrrelse (DID) på denne givende kursusdag.
Han sørger for, at du bl.a. tager fra kurset med viden om:
Traumer og traumereaktioner Tegn og symptomer på en dissociativ lidelse – samt forskelle og ligheder mellem psykotiske og dissociative mekanismer Psykiske lidelser og diagnoser relateret til traumer og traumereaktioner – med et særligt fokus på dissociativ identitetsforstyrrelse (DID) Hvordan vi hjælper mennesker med traumereaktioner, herunder en gennemgang af dissociation og strukturel dissociation som modeller til at forstå og behandle mennesker med traumereaktionerFå mere at vide lige herunder.
Dette kursus er afholdt.
Vil du endnu mere i dybden med dette emne, så se nærmere på vores uddannelse “Undgå udbrændthed på jobbet” som også undervises af psykolog Anne Dorthe Hasholt.
Oplev en udbytterig kursusdag, der sætter spot på, hvordan du undgår at blive drænet for energi i arbejdet med psykisk belastede borgere. Du bliver undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, som bl.a. beriger dig med vigtig viden om:
Hvad det vil sige, når mennesker projicerer egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig mod dette Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper, såvel i relation til borgeren som dig selv Hvordan dit arbejde med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudviklingBemærk: Der er deltagerbegrænsning på 35 deltagere på denne kursusdag. Book derfor gerne din plads i god tid.
Teorien om tilknytning og mentalisering styrker den fagprofessionelles kompetencer i:
at skabe et trygt læringsmiljø, hvor barnet tilbydes nye positive erfaringer i kravsituationer, der tidligere har været forbundet med nederlag, kamp og ”brandslukning” at se bag om adfærden hos børn med højintense følelser eller hos børn, der virker umotiverede at forstå hierarkier og delgrupper og med konkrete redskaber skabe et trygt og sikkert læringsmiljø med sunde og fleksible gruppedynamikkerLæs mere om dagen under informationsboksen.
Kom med på dette kursus og få en praksisnær introduktion til træningsmetoden RO-lates, som genskaber kontakten til kroppen.
Når du deltager på kurset, opnår du:
Viden om sammenhængen mellem krop og sind Konkrete redskaber til, hvordan du arbejder ud fra metodens principper Mulighed for at afprøve metoden i praksisFå mere at vide på siden herunder.
Lær at passe endnu bedre på dig selv i din ledelse – og på dine medarbejdere – gennem brug af mentaltræningsprogrammet IRONMiND, som kan bruges forebyggende eller virke helende for dig, der allerede er under pres.
På denne kursusdag opnår du:
Viden om teorien bag IRONMiND-programmet, herunder: Resiliensforskningen og betydningen af resiliens for vores psyke Studier om menneskets psykiske sundhed og udvikling, herunder viden om hvordan vi skaber trivsel og glæde, og hvad der gør, at nogle klarer sig bedre end andre Indføring i de 8 faktorer i IRONMiND, der er baseret på forskningen bag positiv psykologi Praktisk indføring i en række konkrete øvelser, der er eksemplariske i forhold til at træne egen eller gruppers resiliensVed tilmelding til dette kursus får du 50 % på tilkøb af det digitale forløb ”Mental sundhed – opbygning af resiliens med IRONMiND” (normalpris kr. 3.495 ekskl. moms.). Det er et digitalt forløb, der kan understøtte din implementering af programmet i forhold til træning af egen og andres mentale sundhed. Tilvælges i kurven, når deltagere er indtastet.
På dette anvendelsesorienterede kursus stiller vi skarpt på åndedrættets vigtighed i behandlingen af angst. Når uro og angst overmander dine borgere/klienter, bliver åndedrættet oftest hurtigere og mere overfladisk, og det øger angsten. Der er dog hjælp at hente gennem øvelser, der giver ro og kontrol.
I spidsen for kurset står fysioterapeut og åndedrætsterapeut Lotte Paarup samt ergoterapeut og åndedrætsterapeut Rebekka Bondegaard. Sammen klæder de dig bl.a. på med:
Øvelser og teknikker, som skaber plads til åndedrættet gennem selvmassage med små bolde, mobilisering og stræk af kroppen Øvelser og teknikker til, hvordan du hjælper mennesker med angst til at optimere grundåndedrættet og derigennem dæmpe alarmberedskabet og forebygge angstsymptomer Viden om åndedrættets påvirkning på og regulering af det autonome nervesystem via vagusnerven Viden om, hvorfor et angstanfald aldrig kommer ud af det blå, selvom det kan føles sådanDeltag på denne inspirerende kursusdag, hvor vi bl.a. sætter fokus på sanseintegration, sunde samspil, børns neurologiske udvikling og deres adfærd.
Med fra kurset tager du:
Handlestrategier til børn, som reagerer anderledes på sensoriske stimuli end forventet Viden om, hvorfor sensorisk bearbejdning kan spænde ben for gode samspil Viden om hjerner, nervesystemer og relationers betydning for børns trivselHele kurset igennem kommer du i godt selskab med ergoterapeut Connie Nissen og psykoterapeut Malene Schiøtz.
Deltag på denne kursusdag og bliv klogere på, hvorfor seksualitet er et vigtigt element i livskvaliteten hos borgere med udviklingshæmning.
Opnå bl.a. viden om:
Relevante lovgivninger og retningslinjer, du som omsorgsmedarbejder skal forholde dig til – Hvad må jeg? Hvad kan jeg? Hvad skal jeg? Seksuel grænseoverskridende adfærd, og hvordan du kan være med til at forebygge seksuelle overgreb Redskaber til at takle seksuelle tilbøjeligheder, der afviger fra normen De forskellige niveauer og metoder for vejledning og støtte – Hvordan griber jeg det an? Hvordan du kan være med til at skabe et seksualvenligt miljø på din arbejdspladsFå meget mere at vide om dagen lige herunder.