Undgå udbrændthed i arbejdet med psykisk belastede borgere
Undgå udbrændthed
Personlig udvikling
Kursus

Undgå udbrændthed i arbejdet med psykisk belastede borgere

Oplev en udbytterig kursusdag, der sætter spot på, hvordan du undgår at blive drænet for energi i arbejdet med psykisk belastede borgere. Du bliver undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, som bl.a. beriger dig med vigtig viden om:

  • Hvad det vil sige, når mennesker projicerer egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig mod dette
  • Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper, såvel i relation til borgeren som dig selv
  • Hvordan dit arbejde med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudvikling

Bemærk: Der er deltagerbegrænsning på 35 deltagere på denne kursusdag. Book derfor gerne din plads i god tid.

Det vigtigste redskab i arbejdet med mennesker er dig 

Manglende hænder, vagtplaner der har svært ved at hænge sammen og en følelse af utilstrækkelighed er desværre blevet en del af vores vilkår, når mennesker arbejder med mennesker. 

Er dit mentale velbefindende under pres?

Når du i dit arbejde er i direkte kontakt med borgere med tunge psykiske diagnoser, er du i højrisiko for at udvikle stress og udbrændthed. For det første kræver det meget af dig at være i relationen til borgerne og skabe muligheder for deres udvikling. Dertil kommer udefrakommende pres, f.eks. fra politiske krav og manglende hænder. 

Som fagprofessionel stiller du dig dagligt til rådighed som en støttende ressource i forhold til borgernes manglende kontakt til og udvikling af egne frontallapper. For at du kan hjælpe dine borgere på bedste vis, er det altafgørende, at du passer på dig selv og tager iltmasken på først, før du hjælper andre. 

Asymmetrisk relation

Jo mere åbent og engageret du stiller dig til rådighed i den professionelle relation, des større er den mulige positive effekt af arbejdet med dine borgere. Paradokset er dog, at der også bliver større risiko for, at du kommer på massivt overarbejde eller kommer til skade i den asymmetriske relation. Det er derfor essentielt, at du har den rette indsigt i og redskaber til at kunne passe på dig selv og på borgerne.  

En langsigtet investering

På denne kursusdag får du vigtig viden og redskaber, der sikrer, at du ikke kommer til skade i dit psykisk krævende arbejde, men i stedet kan stå til rådighed for borgernes behov på en ægte, konstruktiv og langtidsholdbar måde.  

Ud fra udvalgte elementer og redskaber fra både kognitiv adfærdsterapi, mindfulness og medfølelsesfokuseret tilgang får du den nødvendige "firewall" og "faldskærm" installeret, der kan sikre dig i dit arbejde.

 

Dagens fokus

På denne kursusdag giver Anne Dorthe Hasholt dig uundværlig viden om:

  • Hvad en personlighedsforstyrrelse konkret er, og hvordan du som konsekvens heraf skal positionere dig i relationen og i dit arbejde 
  • Hvad det vil sige, når mennesker "projicerer" egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig 
  • Hvordan du gennemskuer og undgår at blive smittet og overvældet af borgernes psykiske og emotionelle problemstillinger 
  • Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper både i relationen til borgeren og i relationen til dig selv, så du undgår at blive din egen værste fjende 
  • Hvordan arbejdet med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudvikling hos dig 

Bemærk: Der er deltagerbegrænsning på 35 deltagere på denne kursusdag.

Dagens underviser

Underviser_Anne Dorthe Hasholt 2022
Klik for at se
Underviser_Anne Dorthe Hasholt 2022
Anne Dorthe Hasholt
aut. klinisk psykolog
Anne Dorthe Hasholt, aut. klinisk psykolog. Anne Dorthe Hasholt er uddannet klinisk autoriseret psykolog med speciale i kognitiv terapi og mindfulness – baseret kognitiv behandling. Anne Dorthe Hasholt har stor praktisk erfaring i at anvende mindfulness i sit daglige arbejde og fra sin tid som psykolog på Smertecenter Syd, Odense Universitetshospital. I dag fordeler hun sin tid mellem sin klinik, arbejdet på Hospice i Svendbord og undervisning samt foredrag. Hun er en rutineret underviser med stor indlevelsesevne og er en blændende formidler på et højt fagligt niveau.
TID & STED:
Det sker:
Den 28. november 2022 på Scandic Roskilde (MEGET FÅ PLADSER)
Den 30. november 2022 på Scandic Silkeborg
Den 13. december 2022 på Scandic Hvidovre


Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse kr. 3.080,- ekskl. moms. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og kaffe/kage.

Mulig rabat
Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan du/I få rabat. Læs mere her
Maillisterabat (op til 10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.