Traumer sætter sig ofte som fysisk smerte eller ubehag. Traumet kan f.eks. komme til udtryk som ledsmerter, hovedpine eller andre fysiske symptomer. Med afsæt i den psykosomatiske traumemodel vil vi kunne mindske de fysiske symptomer, og i nogle tilfælde forsvinder symptomerne ligefrem ved behandling af traumet, dvs. ved behandling af de følelsesmæssige aspekter, der kan være relateret til det fysiske symptom.
Hvis vi lærer at lytte til kroppen, kan vi opleve, at kroppens sprog er enkelt. Den reagerer fysisk, når den fortæller os, at vi ikke trives eller har nogle psykiske udfordringer, som skal (for)løses. Derfor er det vigtigt, at vi lærer at lytte til de kropslige signaler, så vi kan skabe de bedste forudsætninger for et godt liv.
Med brug af den psykosomatiske traumemodel opnår du en forståelse for, hvordan du kan tale med mennesker, så du bidrager til en ny forståelse af sammenhæng mellem krop og psyke for personen. Dermed kan personen være med til at ændre egne livsvilkår, hvilket resulterer i færre fysiske symptomer.
På dette kursus ser vi på, hvordan barndommen er med til at definere voksenlivet, og hvilke konsekvenser traumer har på livskvaliteten. Derudover ser vi på den psykosomatiske taumemodel, som giver et indblik i traumeforståelse, hvordan traumer opstår, og hvordan du som professionel kan arbejde ud fra de principper, vi finder i ACE (Adverse Childhood Experiences) og den psykosomatiske traumemodel.