Nytænkning og teknologiske fremskridt har givet personer, som har et handicap, uendeligt mange muligheder for at leve et bedre liv. For dig, som arbejder på handicapområdet, betyder det, at du skal holde dig opdateret på de nye potentielle alternativer, der bliver udviklet. Lad os hjælpe dig - se, hvad der rører sig netop nu!
Jo mere du ved og forstår om traumer, des bedre kan du gøre en vedvarende forskel for dine borgere og samtidig passe på dig selv i relationen. Kom på temadag i selskab med Louise Brückner Wiwe, specialist i neuropsykologi og psykopatologi, samt Camilla Bechsgaard, cand.psych. og VISO-specialist.
Vær med, når overlæge i psykiatri Morten Kjølbye stiller skarpt på traumer, dissociation og dissociativ identitetsforstyrrelse (DID) på denne givende kursusdag.
Han sørger for, at du bl.a. tager fra kurset med viden om:
Traumer og traumereaktioner Tegn og symptomer på en dissociativ lidelse – samt forskelle og ligheder mellem psykotiske og dissociative mekanismer Psykiske lidelser og diagnoser relateret til traumer og traumereaktioner – med et særligt fokus på dissociativ identitetsforstyrrelse (DID) Hvordan vi hjælper mennesker med traumereaktioner, herunder en gennemgang af dissociation og strukturel dissociation som modeller til at forstå og behandle mennesker med traumereaktionerFå mere at vide lige herunder.
Dette kursus er afholdt.
Vil du endnu mere i dybden med dette emne, så se nærmere på vores uddannelse “Undgå udbrændthed på jobbet” som også undervises af psykolog Anne Dorthe Hasholt.
Oplev en udbytterig kursusdag, der sætter spot på, hvordan du undgår at blive drænet for energi i arbejdet med psykisk belastede borgere. Du bliver undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, som bl.a. beriger dig med vigtig viden om:
Hvad det vil sige, når mennesker projicerer egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig mod dette Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper, såvel i relation til borgeren som dig selv Hvordan dit arbejde med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudviklingBemærk: Der er deltagerbegrænsning på 35 deltagere på denne kursusdag. Book derfor gerne din plads i god tid.
Kom med på dette kursus og få en praksisnær introduktion til træningsmetoden RO-lates, som genskaber kontakten til kroppen.
Når du deltager på kurset, opnår du:
Viden om sammenhængen mellem krop og sind Konkrete redskaber til, hvordan du arbejder ud fra metodens principper Mulighed for at afprøve metoden i praksisFå mere at vide på siden herunder.
Lær at passe endnu bedre på dig selv i din ledelse – og på dine medarbejdere – gennem brug af mentaltræningsprogrammet IRONMiND, som kan bruges forebyggende eller virke helende for dig, der allerede er under pres.
På denne kursusdag opnår du:
Viden om teorien bag IRONMiND-programmet, herunder: Resiliensforskningen og betydningen af resiliens for vores psyke Studier om menneskets psykiske sundhed og udvikling, herunder viden om hvordan vi skaber trivsel og glæde, og hvad der gør, at nogle klarer sig bedre end andre Indføring i de 8 faktorer i IRONMiND, der er baseret på forskningen bag positiv psykologi Praktisk indføring i en række konkrete øvelser, der er eksemplariske i forhold til at træne egen eller gruppers resiliensVed tilmelding til dette kursus får du 50 % på tilkøb af det digitale forløb ”Mental sundhed – opbygning af resiliens med IRONMiND” (normalpris kr. 3.495 ekskl. moms.). Det er et digitalt forløb, der kan understøtte din implementering af programmet i forhold til træning af egen og andres mentale sundhed. Tilvælges i kurven, når deltagere er indtastet.
På dette anvendelsesorienterede kursus stiller vi skarpt på åndedrættets vigtighed i behandlingen af angst. Når uro og angst overmander dine borgere/klienter, bliver åndedrættet oftest hurtigere og mere overfladisk, og det øger angsten. Der er dog hjælp at hente gennem øvelser, der giver ro og kontrol.
I spidsen for kurset står fysioterapeut og åndedrætsterapeut Lotte Paarup samt ergoterapeut og åndedrætsterapeut Rebekka Bondegaard. Sammen klæder de dig bl.a. på med:
Øvelser og teknikker, som skaber plads til åndedrættet gennem selvmassage med små bolde, mobilisering og stræk af kroppen Øvelser og teknikker til, hvordan du hjælper mennesker med angst til at optimere grundåndedrættet og derigennem dæmpe alarmberedskabet og forebygge angstsymptomer Viden om åndedrættets påvirkning på og regulering af det autonome nervesystem via vagusnerven Viden om, hvorfor et angstanfald aldrig kommer ud af det blå, selvom det kan føles sådanDeltag på denne kursusdag og bliv klogere på, hvorfor seksualitet er et vigtigt element i livskvaliteten hos borgere med udviklingshæmning.
Opnå bl.a. viden om:
Relevante lovgivninger og retningslinjer, du som omsorgsmedarbejder skal forholde dig til – Hvad må jeg? Hvad kan jeg? Hvad skal jeg? Seksuel grænseoverskridende adfærd, og hvordan du kan være med til at forebygge seksuelle overgreb Redskaber til at takle seksuelle tilbøjeligheder, der afviger fra normen De forskellige niveauer og metoder for vejledning og støtte – Hvordan griber jeg det an? Hvordan du kan være med til at skabe et seksualvenligt miljø på din arbejdspladsFå meget mere at vide om dagen lige herunder.
Sæt kryds i kalenderen og tag med på den vidensspækkede 25. socialretlige konference, hvor vi stiller skarpt på, hvor socialretten bevæger sig hen, hvilke udviklingsmuligheder der er, og hvordan vi sikrer borgernes rettigheder endnu bedre.
Foruden rig mulighed for at netværke byder konferencen på en lang række interessante oplæg og debatter, og i løbet af konferencens 2 dage kan du bl.a. opleve jurist og partner i Embedsværket Sanne Møller, borgerrådgiver Kresten Gaub, Ankestyrelsen, Dansk Socialrådgiverforening og tænketanken Justitia.
Få kompetencer til at stå stærkere i arbejdet med at hjælpe mennesker udsat for psykisk vold. På denne kursusdag stiller psykolog Signe M. Hegestand skarpt på psykisk vold, når hun bl.a. bidrager med viden om:
De forskellige psykiske voldsformer, blandt andet manipulation, projektion og isolation Faresignaler og opmærksomhedspunkter – hos voksne og børn, herunder indsigt i voldens ”normaliseringsproces” Forældre i højkonflikt – hvordan holder du fokus og sikrer, at du ikke bliver en ”brik” i spillet? Desuden fokus på forældrefremmedgørelse Voldens dynamikker – og hvordan det er muligt at bryde med en voldelig relation Viden om, hvordan du bedst støtter, rådgiver og henviser til den rette hjælp – herunder hvilken praksis det er muligt at implementere her og nu, og hvilke udfordringer der kan være i forhold til detStå stærkere i arbejdet med forældres mentaliseringsevne, så du bedre kan målrette indsatser til den specifikke familie. På dette kursus opnår du:
Grundlæggende forståelse af, hvad mentalisering er, og hvordan tegnene ser ud på mentalisering eller manglende mentalisering Gennemgang af de forskellige mentaliseringsniveauer fra -1 til 9, som refleksiv funktionsskala består af Introduktion til, hvordan du kan interviewe og analysere svarene Redskaber til, hvordan du kan arbejde med afsæt i forælderens mentaliseringsstyrker og -sårbarheder, og hvordan du kan håndtere dine egne følelser i samarbejdetDagen igennem kommer du i godt fagligt selskab med cand.psych. Maja Nørgård Jacobsen.
Tør vi tale højt om vores fejl på arbejde? Tør vi sige, hvad vi faktisk mener og oplever?
Har vi i virkeligheden den åbne kultur på vores arbejdspladser, som vi tror, vi har?
Hvad gør vi, hvis vores beslutninger har vidtrækkende konsekvenser for andre, men vi faktisk ikke tør være kritiske og uenige i vores faglige skøn og vurdering?
Hvad gør du som leder? Hvad gør du som medarbejder? Kom med på denne spændende temadag med psykolog Rikke Høgsted.
Et fyraftensmøde målrettet dig, der arbejder med børn på almenområdet.