Neuropædagogik og musik - Seminarer
Neuropædagogik og musik

Neuropædagogik og musik

Hjerneforskning viser, at musik påvirker hjernen positivt på en række områder, blandt andet i forhold til læring, hukommelse, fokuseret opmærksomhed og emotionel stabilitet.

Denne dag er afholdt. Find vores nyeste arrangementer her.

Neuropædagogik og musik – et samspil der udnytter og styrker hjernens plasticitet

Skal du støtte og hjælpe mennesker med sociale, emotionelle og kognitive vanskeligheder? – Så spiller musik og neuropædagogik rigtig godt sammen.

Samspillet mellem musik og neuropædagogik udnytter og styrker hjernes plasititet, så forudsætningen for at fungere i en normal hverdag med arbejde, skole/uddannelse og sociale relationer bliver optimal.

Det gælder f.eks. mennesker, som er ramt af en erhvervet hjerneskade eller forstyrrelser i hjernen – og som derfor kan have svært ved at huske, planlægge, kommunikere samt kontrollere impulser og følelser.

Peter Vuust forklarer (interview fra radio 24/7)
Hør forsker og musiker Peter Vuust forklare om sammenhængen mellem musik, og behandling af lidelser som depression, parkinsons og søvnløshed – klik her.

For musik er mere end blot nydelse. Hjerneforskning viser, at musik påvirker hjernen på mange måder, blandt andet i forhold til læring, hukommelse, fokuseret opmærksomhed og emotionel stabilitet. Derfor er der god grund til at lægge musikalske undertoner ind i det pædagogiske arbejde.

Neuropædagogikken tilbyder en helhedsorienteret, individuel og situationsbestemt forståelsesramme for pædagogisk intervention. Med indsigt i hjernens funktioner kan vi hjælpe det enkelte menneske i at kompensere for begrænsninger samt udnytte og udvikle ressourcer.

Indhold på dagen

De to hjerneforskere og professorer Kjeld Fredens og Peter Vuust stiller skarpt på menneskets udvikling og læring gennem neuropædagogik og musik. Kjeld Fredens indleder dagen med specialviden om hjernen og neuropædagogiske læreprocesser, hvorefter Peter Vuust sætter fokus på musikkens påvirkning af den menneskelige hjerne.

Fokuspunkter

Mennesket i hjernen – viden om hjernen er vigtigt, når vi møder mennesker med sociale, emotionelle og kognitive vanskeligheder. Men er det tilstrækkeligt? Nej, vi er nødt til at søge mennesket i hjernen. Det er ikke hjernen, der tænker, det er individet, og det er et menneske med en krop, der er uløseligt bundet til den situation, mennesket befinder sig i.

Musik på hjernen – hvad sker der i hjernen, når vi lytter til og udøver musik? Hvordan påvirkes vi af musik – både fysiologisk, følelsesmæssigt og sprogligt? Har musikalsk træning en afsmittende effekt på vores indlæringsevner generelt? Og hvordan kan vi bruge musik til at støtte det enkelte menneske i sin udvikling?

Hjernens opbygning, funktion og læreprocesser – hvordan planlægger og gennemfører vi et neuropædagogisk forløb, som fremmer læring og udvikling hos mennesker med neuropsykologiske udviklingsforstyrrelser?

Udbytte

Dagens undervisere

Kjeld Fredens, adj. professor ved ReCreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Tidligere læge og hjerneforsker ved Aarhus Universitet, stifter og redaktør af Kognition & Pædagogik, seminarierektor ved Skive Seminarium, udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Neurocenter samt vismand i Kompetencerådet. Kjeld Fredens er forfatter til en lang række faglige artikler og bøger bl.a. Innovation og ledelse, Mennesket i hjernen samt Play your Brain. Kjeld Fredens er, som en af vores topevaluerede undervisere, kendt for at være en yderst professionel og anerkendt formidler.

Peter Vuust, hjerneforsker, jazzbassist, komponist og orkesterleder. Peter Vuust er en unik blanding af jazzmusiker og forsker i verdensklasse. Han er professor på Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet, internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet. Peter Vuust har som musiker medvirket på flere end 80 pladeindspilninger, heraf seks som orkesterleder. På grund af sin brede praktiske og teoretiske viden om musik og hjerne optræder han ofte i medierne som ekspert på området.

Der er lagt op til en nytænkende dag, med fokus på hjernen og det musikken gør når vi bl.a. lytter til musik og hvordan du kan bruge den viden i dit daglige arbejde.

– Det bedste ved det hele er, at du ikke behøver at have nogle musikalske forudsætninger for at drage nytte af dette kursus og den viden du får.

Priser og rabat

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

Pris Med sølvkunderabat  Med guldkunderabat 
m/ mailisterabat 2.628,00 2.496,00 2.365,00
u/ maillisterabat 2.920,00 2.774,00 2.628,00

Se status for din arbejdsplads på her ->
Du skal bruge jeres EAN- eller CVR-nummer for at lave opslaget.

Samlerabat – ring til os

Ring ind til os på telefon 66 15 90 43 og tilmeld dig “Tag sigte med neurovidenskaben og ram plet med pædagogikken” og få 50% rabat på det kursus.

(Rabatten forudsætter at du også er tilmeldt “Neuropædagogik og musik”).