Digital introduktion til Barnets Lov - Seminarer
barnets lov
Digital læring
E-læring

Digital introduktion til Barnets Lov

Barnets lov trådte i kraft 1. januar 2024. Er din kommune godt forberedt til Barnets Lov og til at sikre, at barnet kan bruge sine rettigheder og blive reelt inddraget i egen sag?

Køb adgang til en digital lektion om Barnets Lov – udarbejdet i samarbejde med cand.jur. Bente Adolphsen – og få mere end 2 timers videogennemgang af Barnets Lov og lovens 7 hovedtemaer. I lektionen får du en pdf med de foreløbige lovændringer samt diskussionspunkter, så du kan starte dialogen allerede i dag.  

Pris: 399 kr. ekskl. moms. Du har adgang i 1 år fra købsdato. 

Varighed: Samlet ca. 3 timer 

Målgruppe: Fagprofessionelle, f.eks. sagsbehandlere og socialrådgivere, der vil opnå en grundlæggende forståelse af Barnets Lov og lovens 7 hovedtemaer. Er du som forælder/pårørende interesseret i lektionen, og mener du, at du kan drage nytte af indholdet, er du naturligvis også velkommen til at gennemføre den.

 

 

Lektionen er senest opdateret i august 2023

Få en digital introduktion til Barnets Lov

Med Barnets Lov tillægges barnet flere processuelle rettigheder, og barnets mulighed for at spille en mere aktiv rolle i egen sag styrkes. Det stiller store krav til den kommunale forvaltning at sørge for, at barnet er veloplyst om myndighedssagsbehandlerens/kommunens tanker og konklusioner. 

Temaerne i loven stiller skarpt på: 

  • Øget fokus på barnets rettigheder 
  • Materielle og processuelle lovændringer 
  • Bedre sagsbehandling og implementering 

barnets lov

I denne lektion får du en introduktion til Barnets Lov og lovens hovedtemaer, herunder gennemgang af de 7 temaer og det juridiske perspektiv ift. gældende lovgivning. 

Lektionen indeholder over 2 timers videooptagelser med Bente Adolphsen, som gennemgår Barnets Lov og giver sit juridiske perspektiv ift. nuværende lovgivning. 

OBS: Optagelserne med Bente Adolphsen er optaget før den vedtagne lov lå klar. Indhold er gennemgået efterfølgende og er senest opdateret i august 2023.

Lektionens indhold: 

  • Baggrund for Barnets Lov 
  • Hovedpointerne i temaerne 
  • Bud på, hvilke konkrete ændringer der forventes i forhold til nugældende lov 
  • En kort opsamling på de organisatoriske ændringer og de aftalte implementeringstiltag (pdf til udprint) 
  • Refleksions- og diskussionspunkter (pdf til udprint) 

Lektionen indeholder desuden en videosamtale om inddragelse i børnesager med jurist Bente Adolphsen og psykolog Rikke Nylander, hvor de ser nærmere på nogle af de faktorer, som har betydning for, om udsatte familier føler sig inddraget, og hvad vi som fagprofessionelle skal være særligt opmærksomme på i vores samarbejde og samtaler. Hertil diskussionspunkter til egen refleksion eller med en kollega/team (pdf til udprint) 

Derudover afsluttes lektionen med oplæg til refleksion om Barnets Lov og din praksis i dag - og lektionen kan derved anvendes som diskussionsgrundlag for, hvilken betydning Barnets Lov kommer til at have for din hverdagspraksis/kommune (pdf til udprint). 

Underviser

Bente_Adolphsen
Klik for at se
Bente_Adolphsen
Bente Adolphsen
Bente Adolphsen, cand.jur. - juridisk konsulent, foredragsholder og en af Danmarks absolut førende jurister inden for arbejdet med udsatte børn og unge. Bl.a. er hun ekspert i børnesager.
Bente Adolphsen er én af vores undervisere på Specialistuddannelsen for myndighedssagsbehandlere, som er en intensiv, højt specialiseret og særdeles praksisnær uddannelse, der er skræddersyet til dig, der arbejder med børnesager som myndighedssagsbehandler.