E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Børn med bekymrende adfærd – Sanseintegration og Theraplay i fokus

 

theraplay

Børn med bekymrende adfærd – Sanseintegration og Theraplay i fokus

DENNE DAG ER AFHOLDT!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, SÅ BLIVER DU BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, HVIS VI GENUDBYDER DETTE KURSUS.

Hør og oplev, hvordan sanseintegration og Theraplay kan gøre en forskel for børn med bekymrende adfærd.

Hør og oplev, hvordan sanseintegration og Theraplay kan gøre en forskel. Støt børns sensoriske bearbejdning og skab trygge samspil! 


Børn, som er præget af sensoriske udfordringer og savner gode samspil, er ofte svære at forstå – måske er de meget eksplosive, usikre eller vil ikke lege med andre. Gældende for adfærden er, at den ofte kalder på vores bekymring – og ikke mindst handling! Men hvordan hjælper vi børnene og sikrer deres trivsel og udvikling?

Når vi møder børn, der bekymrer os, og som er svære at forstå, er vi nødt til at gøre os grundige overvejelser om årsagen til, hvorfor deres adfærd er anderledes, ligesom vi er forpligtede til at skabe den gode relation og tage ansvar for stemningen og samspillet. Hvis vi forstår børnenes sensoriske bearbejdnings-vanskeligheder og møder dem med gode samspil, er vi allerede i gang med at bane vejen for positiv udvikling!

Viden om Theraplay og sanseintegration skaber mødeøjeblikke, der giver næring til børnenes hjerne og nervesystem, ligesom det danner grobund for ro og fordybelse. Det er gode pædagogiske redskaber og velegnede metoder til at hjælpe børn, der kan være svære at nå. Kendskab til Theraplay og sanseintegration giver også øget indsigt i hjernens opbygning, hvilket gør det nemmere at forstå børnene og støtte dem i deres udvikling.

Dagens indhold – Theraplay og sanseintegration

Kursusdagen sætter fokus på børn, som har vanskeligheder på det sensoriske, det motoriske eller sociale område. Børnene kan have vanskeligheder ved at indgå i aktiviteter, have nedsat evne til at lytte og samarbejde, og de kan opfatte sensoriske stimuli anderledes end de fleste. Dagens underviser, børneergoterapeut Connie Nissen, stiller skarpt på sanseintegration og deler ud af sine erfaringer med den relationsbaserede behandlingsform Theraplay. Undervisningen veksler mellem teori og praksis. Omdrejningspunktet er børnenes evne til at tolke sansestimuli, have motorisk kontrol og tillid til omverdenen.

Målgruppen: Kursusdagen er brugbar for alle, der møder børn med bekymrende adfærd i 0-7 årsalderen, herunder pædagoger, pædagogiske assistenter, dagplejere, lærere, ressourcepædagoger, støttepædagoger, tale-høre konsulenter, sundhedsplejersker og psykologer. Bemærk: Undervisningen tager udgangspunkt i pædagogisk hverdagspraksis.

Dagens udbytte

Få fyldt den pædagogiske “rygsæk”  op med håndgribelige redskaber, som er anvendelige i relation til børn med bekymrende adfærd – uanset om udfordringerne er kortvarige eller langvarige. Vi sætter fokus på:

  • Viden om sanseintegration, relationers og gode samspils store betydning for børn
  • Kendskab til hjernens opbygning og den sensoriske bearbejdning, og hvorfor børns udvikling er afhængig af, at deres nervesystem og hjerne modtager en tilpas mængde af kontakt, omsorg og stimuli
  • Viden om Theraplay, herunder en forståelse for, hvordan og hvorfor metoden er anvendelig til børn, der har brug for lidt ekstra forståelse, støtte og kontakt i hverdagen
  • Masser af inspiration fra Connie Nissens egne erfaringer med behandlingsmetoden Theraplay
  • Forslag til aktiviteter, som er lige til at gå hjem og bruge

Dagens underviser

Connie Nissen er børneergoteraput. Hun har siden 1990 arbejdet med børn med sensoriske forstyrrelser, motoriske vanskeligheder og udfordringer med at samarbejde med andre. Hun har undersøgt og behandlet børn og unge i alderen fra få måneder til 17 år – nogle med specifikke og afgrænsede vanskeligheder, andre med større og gennemgribende problemstillinger. I alle årene har Connie Nissen haft stor glæde af at være en del af samarbejdet omkring børnene i det tværfaglige arbejde med forældre og personale fra børnenes dag- og døgninstitutioner. Connie Nissen er certificeret Theraplay terapeut og har siden 2012 beskæftiget sig indgående med børns tilknytningsforstyrrelser.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.920,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
Priser-alm.

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen.

Gå til top