E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Empowerment – styrk borgeren gennem den motiverende samtale

 

Empowerment

Empowerment – styrk borgeren gennem den motiverende samtale

DENNE DAG ER AFHOLDT!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, SÅ BLIVER DU BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, HVIS VI GENUDBYDER DETTE KURSUS.

Empowerment gennem den motiverende samtale – styrk borgeren til ejerskab i eget liv

Empowerment og den motiverende samtale går hånd i hånd! Empowerment er processen fra afmagt til større grad af magt over egne livsvilkår. Det er en række processer, hvor mennesket bliver i stand til og får mulighed for at modvirke afmagt og manglende kontrol over deres livsbetingelser samt udvikle kapacitet til at forandre sig selv. Empowerment er dog ikke en metode i sig selv, og der findes ingen skabelon for, hvordan du bruger empowerment. Derimod handler det om at møde borgeren i øjenhøjde, lyttende og med accept samt empati, idet det øger chancerne for en ønsket forandring.

Empowerment bliver nogle gange misforstået som en spareøvelse. Som kontrast til dette er fokus på denne kursusdag hvordan du motiverer borgeren til at lave de positive ændringer i eget liv, som fører til øget livskvalitet, beskæftigelse mv. Du får her en helt unik mulighed for at medbringe cases fra din egen hverdag, så du kan få sparring på netop dine udfordringer med en empowerment-ekspert.

I arbejdet med borgeren er det afgørende, at du som fagperson vurderer, hvornår motivationen ikke helt er til stede, hvilke dele af motivationen der er problematiske, og hvilke metoder der kan anvendes i denne forbindelse. Det gør du med motivationssamtalen, som er en metode til at fremme indre motivation for forandring og sigte bevidst mod at afklare ambivalens samt at facilitere ændringer i en bestemt retning. Motivationssamtalen er en formidlende kommunikationstilgang, der fremkalder naturlig forandring (empowering).

Dagens indhold og undervisere

For at give dig de bedste forudsætninger for at kombinere begrebet empowerment og metoden den motiverende samtale bliver du undervist af to eksperter:

John Andersen, sociolog og professor fra Roskilde Universitet, som giver os en teoretisk og praksisnær gennemgang af empowerment-begrebet krydret med praktiske eksempler på empowerment-inspireret arbejde – bl.a. fra udsatte boligområder.

John Andersen kommer blandt andet ind på følgende:

  • forskningen og evidensen bag empowerment
  • de vigtige grundelementer i empowerment
  • hvordan empowerment kan være en stærk motiverende kraft
  • din hverdag – tag derfor cases med hjemmefra

Du får værdifuld mulighed for at sparre med en ekspert om cases eller situationer fra din hverdag vedrørende både udfordringer og ”best practice” i forhold til myndiggørelse og empowerment af dine borgere.

Artikel fra John Andersen: Empowerment i teori og praksis

Linda Burlan Sørensen, Cand.psych.aut, institutleder og specialist i psykoterapi og supervision, som fører os ind i en praksisnær gennemgang af den motiverende samtale. Linda Burlan Sørensen kommer ind på følgende i sin undervisning:

  • sammenhængen mellem hvad mennesker siger, og hvad de gør
  • hvilke typer udsagn, man skal være særlig opmærksom på
  • hvordan du finder frem til, hvilke udsagn der er forandringsfremmende
  • forandringsudsagn, der er vigtige i forhold til adfærdsændringer
  • praksisnære redskaber til den motiverende samtale

Linda Burlan Sørensen har videreuddannelser på masterclass-niveau inden for Kognitiv Adfærdsterapi (KAT), Metakognitiv terapi og Eksistentiel psykoterapi og er herudover fast underviser på Seminarer.dks grundkursus i Metakognitiv terapi, som altid får flotte evalueringer.  

Priser og rabatmuligheder


Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.
priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

Gå til top