E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Aktuelle arrangementer / I misbrugets fangarme

 

I misbrugets fangarme

TID & STED
Den 17. september 2019 på Scandic Aarhus Vest
Den 24. september 2019 på Scandic Glostrup

Begge dage kl. 09.00-16.00.

Viden om ADHD og behandling – hvad ved vi om dette område, og hvorfor får flere diagnosen?

Tilmeld

I misbrugets fangarme – ADHD og rusmidler – hvordan skal vi forstå og håndtere det?

Alt for mange unge med ADHD har udviklet et misbrug for at mestre hverdagens udfordringer. Et misbrug, der fungerer som selvmedicinering, i kraft af rusmidlernes dulmende effekt på virvaret af sanseindtryk og uroligheder. De unge oplever, at misbruget dæmper symptombilledet på den korte bane, men på lang sigt kan rusmidlerne forstærke kernesymptomerne på ADHD og derfor medføre svære problemer og komplikationer – psykisk, kognitivt, fysisk og socialt.   

En livsopgave at holde ADHD i skak

Det er en kendsgerning, at pædagogiske redskaber er ineffektive, hvis ikke unge med ADHD er medicinerede. Samtidig er psykosocial behandling uvurderligt, idet medicinsk behandling typisk ikke kan stå alene. Det øger kompleksiteten af arbejdet med de unge, og derfor kræver misbrug, selvmedicinering og ADHD fuldt fokus – hvad og hvornår går det galt, og hvordan kan vi hjælpe de unge?

Den fagprofessionelle indsats  

Såvel ADHD som brug af rusmidler er ofte noget, der kalder på myter og misforståelser. Og ikke mindst følelsen af afmagt –  både hos de unge, men også hos hjælpesystemerne rundt om dem. Derfor er det nødvendigt, at vi som fagprofessionelle råder over tilstrækkelig viden, tilgange, værktøjer og metoder, når vi skal samarbejde med de unge om en bedring i deres liv. Derudover forudsætter det indsigt i dynamikkerne mellem ADHD, rusmidler og de professionelle rundt om de unge.

Dagens fokuspunkter

I løbet af kursusdagen tager cand.psych. Steen Guldager fat i 3 afgørende niveauer i arbejdet med unge med ADHD, der benytter sig af rusmidler:

Det menneskelige

  • Problemerne set fra de unges perspektiv: hvordan oplever de unge os fagprofessionelle som hjælpesystem? Hvad efterlyser de?
  • Hvordan får vi etableret relationsarbejde på kort tid, den konstruktive, ægte og gensidige samarbejdsrelation med de unge?

Det faglige

  • Viden om ADHD og behandling – hvad ved vi om dette område, og hvorfor får flere diagnosen?
  • Viden versus myter og misforståelser
  • Hvordan kan vi få en tættere fortrolighed med de unge om deres brug af rusmidler?
  • Hvornår behandler vi symptom i stedet for årsag? Skal vi udrede og starte med at behandle symptomer som følge af rusmidler før, vi udreder og arbejder med ADHD? Eller omvendt?
  • Hvordan får vi i den helt konkrete hverdag udredt og behandlet? Hvordan er samspillet mellem medicinsk behandling og den psykosociale behandling?  

Samarbejdet med og rundt om borgeren

  • Organisatoriske nødvendigheder i form af samarbejdet mellem involverede parter, herunder borger, kommune, regionspsykiatri m.fl.
  • Hvordan støtter og håndterer vi den unges overgang til voksenområdet i kommunen?

En kursusdag spækket med eksempler, cases og perspektiver på de problematikker, vi møder i praksis.

Dagens underviser

Steen Guldager, cand. psych., har i 30 år arbejdet med stof- og alkoholmisbrugere. Med sine 30 års erfaring har Steen Guldager stor viden og er en faglig kapacitet vedrørende unge med ADHD og misbrug. Han har bl.a. bidraget til afsnittet om dobbeltdiagnoser i de Nationale Retningslinjer for den Sociale Stofmisbrugsbehandling. Hans viden om ressourcesvage misbrugere kommer bl.a. fra arbejde som afdelingsleder på et værested for stof- og alkoholmisbrugere på gadeplan, samt som centerleder på Center for Misbrugsbehandling i Aarhus Kommune og som medlem af Narkotikarådet. I dag er han selvstændig med firmaet Socialpsykologisk Center. Siden 2007 har Steen Guldager arbejdet landsdækkende for Socialstyrelsen/VISO med nogle af de sværeste sager på området.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.655,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10 %, hvis I er guldkunder. 5 % hvis I er sølvkunder.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

Gå til top