Fagligt Årsmøde 2017 - LOS - Seminarer
400x292px_LOS

Fagligt Årsmøde 2017 – LOS

Seminarer.dk & LOS: På dette års faglige årsmøde sætter vi fokus på to metoder, Feedback Informed Treatment (FIT) og Mentaliseringbaseret Miljøterapi.
OBS – Update d. 2/10: Vi har kun 12 pladser tilbage. Skal I være sikre på en plads? Så tilmeld jer med det samme.

LOS: På dette års faglige årsmøde sætter vi fokus på to metoder, Feedback Informed Treatment (FIT) og Mentaliseringbaseret Miljøterapi.

Quick navigation

Uden dokumentation – ingen midler


Presset på de private sociale tilbud fra kommuner, Det Sociale Tilsyn, pårørende og tilgangen af nye målgrupper gør, at det er stadigt mere aktuelt, at vi som tilbud målrettet arbejder med at professionalisere vores tilbud, herunder udvikle og forankre metoder til at dokumentere resultaterne af den indsats, vi leverer.

Men hvordan kan vi professionalisere vores tilbud yderligere? Hvordan sikrer vi, at vi til stadighed leverer den kvalitet, vi siger, vi leverer? Og hvilke metoder kan bidrage til mere effektiv dokumentation, så det bliver tydeligt overfor kommunerne, pårørende og Det Sociale Tilsyn, hvad, der er det særlige, vi kan?

På dette års faglige årsmøde sætter vi fokus på to metoder, Feedback Informed Treatment (FIT) og Mentaliseringbaseret Miljøterapi, der i de senere år har vundet stort indpas i såvel psykiatrien, på handicapområdet og på det specialiserede børne- og ungeområde. Metoderne sikrer høj faglighed og kvalitet i ydelsen og kan være med til at professionalisere tilbuddet og relationen til borgeren. Derudover er der argumenter for, at metoderne med fordel kan anvendes i forhold til forebyggelse af blandt andet vold.  

Om underviserne


Morten Kjølbye, uddannelseskoordinerende overlæge i psykiatri i Region Nordjylland, tidligere specialeansvarlig overlæge i psykoterapi og leder af Klinik for Personlighedsforstyrrelser i Risskov. Morten Kjølbye har i mange år arbejdet indgående med forskning i og forståelsen af personlighedsforstyrrelser, herunder borderline. Morten Kjølbye går ind for en relations- og evidensbaseret behandling i psykiatrien.

Alex Kastrup Nielsen, faglig chef i TUBA og uddannet psykoterapeut og Certified ICCE FIT Trainer, Chicago. TUBA arbejder med sårbare unge i alderen 14-35 år, der oplever senfølger efter opvæksten i en familie med alkohol- eller stofmisbrug. Siden 2014 har TUBA  implementeret Feedback Informed Treatment i hele organisationen, dvs.  3.000 ungeforløb pr. år. De unges løbende feedback anvendes til at justere behandlingsforløbene og dokumentere den målbare effekt. I 2014 modtog TUBA Kronprinseparrets Sociale indsats for sin ekstraordinære indsats for udsatte unge.

Om metoderne

Mentaliseringsbaseret miljøterapi er en bevidst og aktiv forholden sig til, hvordan du gennem samtalen og relationen hjælper beboeren til at forstå sig selv og andre på nye måder. Blot det, ikke at blive behandlet som f.eks. en borderline-beboer, men som et menneske med en ubærlig smerte, skaber grundlag for en ny begyndelse. Det kræver, at du ser bag om beboerens symptomer og er nysgerrig på, hvad, der kommunikeres, og hvilket formål, det tjener.

Mentaliseringsbaseret pædagogik hjælper dig til at forstå beboerens handlinger eller reaktioner i et nyt perspektiv. Det skaber grundlaget for den nødvendige tillid, som gør, at du kan nå ind bag lidelsen og åbne op for ny læring. Det handler om, at hjælpe borgeren til at udvikle nye og bedre måder at håndtere livet på, herunder at styrke personens mulighed for at have samvær på en mere tilfredsstillende måde.

Feedback Informed Treatment (FIT) er et enkelt vidensorienteret brugerstyret dialog- og evalueringsredskab, der har til formål at evaluere og forbedre effekten af indsatsen. FIT er et effektivt dokumentationsredskab, der gør dokumentationstid til borgertid, idet borgeren og dennes oplevelse af behandling og relation inddrages i opstilling af målsætninger og den løbende dokumentation. FIT fokuserer på den enkelte borgers udbytte af indsatsen og feedback fra borgeren anvendes til løbende at justere og forbedre indsatsen og dermed lære af erfaringerne fra praksis

Pris


Pris er 1260,- ekskl. moms pr. deltager. Kunder, der allerede er tilmeldt, eller som senest på tilmeldingstidspunktet tilmelder sig Seminarer.dk’s nyhedsbrev, opnår 10 % rabat. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her: Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->